Lust je nog peultjes…..

Al eerder schreef ik een keer over de kleinzoon van mijn zus.
https://gewoonanneke.wordpress.com/2014/03/06/een-bijzonder-kind/
Afgelopen week was hij weer jarig en ben ik er geweest.
Hij was al weer begonnen in mijn kas met zaaien maar wat is het geval, zijn opa woonde altijd dicht bij hem. Die twee waren met het tuinieren twee handen op een buik.
Opa hielp hem, gaf hem tips en zorgde dat alles een beetje op tijd gezaaid en gepoot en weer uitgepoot werd.
Hij liet hem zelf het werk wel doen maar hield toch altijd een oogje in het zeil en gaf hem zo support. Bovendien gingen ze ook samen vaak vissen.
Vorig jaar bleek opa opeens een vriendin te hebben, ik heb daar echt geen oordeel over, ken de situatie bij die mensen daar niet goed genoeg voor. Heel snel was hij weg bij zijn vrouw en ging samenwonen met zijn nieuwe vriendin.
En Mark miste hem heel erg want in het begin kwam hij haast helemaal niet meer langs en hij woonde niet meer in hetzelfde dorp dus alles was wat anders geworden.
De moeder van Mark had hem daar op aangesproken, je kan zo´n kind niet zomaar opeens een soort in de steek laten had ze gezegd tegen haar vader. Hij dacht dat hij niet welkom meer was en zo kwam hij toch ook weer op Mark zijn verjaardag.
Maar het regelmatig komen en hem helpen met zijn tuintje is een beetje weg en dat was te merken toen ik in Mark zijn kas ging kijken.
Hij had bakken vol met peultjes gepoot en die waren ook nog allemaal opgekomen. Voor de rest stond alles een beetje slordig en minder goed als andere jaren en weinig verschillende soorten.
En eigenlijk vond ik dat echt een beetje triest voor dat joch, natuurlijk heeft hij er nog steeds plezier in het kweken van dingen maar toch……. het blijkt dat hij wel wat tips zo nu en dan nodig heeft. Hoop dat zijn opa dit jaar toch wat vaker weer langs zou komen, zeker zo´n kind heeft dat zo hard nodig. Maar peultjes daar zullen ze dit jaar geen gebrek aan hebben. 😉

Dit bericht werd geplaatst in Familie, Tuin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Lust je nog peultjes…..

 1. kakel zegt:

  Terecht dat de moeder er iets van gezegd heeft. Ik snap wel dat opa momenteel andere dingen aan zijn hoofd heeft, maar wat tijd voor je kleinkind(eren) vrijmaken, lijkt me toch niet teveel gevraagd.

 2. Marja zegt:

  Wat sneu voor Mark.

 3. Jammer voor Mark hoor, samen iets met je Opa doen, is iets wat je je leven lang bijblijft toch?

 4. Zielig voor dat joch zeg! Hoop dat het weer goed komt en hij zijn kleinzoon weer gaat helpen.

  Ik ken ook een opa die weg is gegaan bij zijn vrouw, maar gelukkig doet hij nog steeds leuke dingen met zijn kleindochters, die dichtbij hem wonen ;-).

 5. dieneke zegt:

  Ach echt jammer,maar misschien komt het weer in orde.

  je link doet het niet trouwens.

 6. rietepietz zegt:

  Sneu voor Mark, en opa is toch op een leeftijd dat hij z’n verstand zou moeten hebben én gebruiken.

 7. gewoonanneke zegt:

  @allemaal Ja hoop ook voor Mark dat het goed komt, denk het wel hoor. Het is altijd even ongemakkelijk zo’n scheiding in het begin natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s