Medicijnen handel…..

Mijn moeder heeft best nogal wat medicijnen maar blijkbaar kan je daar oud mee worden.
Vroeger ging mijn broer iedere dag naar mijn medicijnenmoeder om haar medicijnen klaar te zetten, voor iedere moment van de dag een ander potje en ze weet precies welk potje ze op welk tijdstip in moet nemen.
Toen mijn broer er mee moest stoppen door zijn ziekte ging het uitdelen van de medicijnen naar de zorg toe. Een maal per dag werd via hetzelfde systeem de medicijnen verdeeld en dat ging prima.
Alleen is het wettelijk verplicht dat medicijnen verstrekt worden door de zorg ook dubbel gecontroleerd moeten worden. Daar is iets voor te zeggen, iedereen kan zich toch vergissen een keer.
Dus kwam er een ander systeem, de apotheek verdeelt de medicijnen per dag in rollen en zo wordt het momenteel aangeleverd en de zorg zet ze dan weer uit in dezelfde potjes zodat er een dubbele controle is.
De medicijnen die er over waren stonden al een tijdje en van de week na overleg met de zorg zou ik ze naar de apotheek brengen.
Een hele tas vol met nieuwe goede medicijnen die gewoon weggegooid gaan worden, het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit niet eerst opgemaakt kon worden.
Ik neem aan dat mijn moeder echt niet de enige is waarbij zomaar goede medicijnen weggegooid worden maar dus wel betaald zijn door de verzekering. (na het eigen risico dan).
Vroeger kon ik altijd de doosjes met restanten inleveren maar nu is er een systeem dat je ze allemaal uit de doosjes moet halen en de stripjes in een bus moet doen met een smalle gleuf waar alleen die strippen door kunnen.
De resterende zalfjes moeten dan zeker maar weer de vuilnisbak in, zou niet weten wat ik daar anders mee moet.
In een stampvolle apotheek stond die bus tussen de mensen in waar ik dan die hele tas in leeg moest maken. Een mevrouw zei, ik help wel even ik sta hier toch te wachten.
medicijnen1Mijn zus vertelde toen haar man al terminaal ziek en aan zijn laatste dagen bezig was zij nog medicijnen ging halen bij de apotheek. Ze kreeg voor drie maanden medicijnen mee en toen ze zei dat ze dat niet wilde, dat voor een paar weken meer dan genoeg was, kon dat niet, het kan alleen maar voor drie maanden verstrekt worden werd er gezegd.
Een week later overleed haar man en kon ze al die medicijnen gewoon weer terugbrengen ter vernietiging bij de apotheek.
Als ze het nu toch over besparing in de zorg hebben zou daar misschien ook eens beter opgelet kunnen worden.

11 gedachten over “Medicijnen handel…..

  1. Ik roep het al jaren,want het is echt niet iets van de laatste tijd.Als ze nog in de originele verpakking zitten en er is niets mis is met de datum moet dat toch kunnen.Het is soms wel zo dat bepaalde medicijnen bij de mensen thuis verkeerd kunnen zijn bewaard.Dan gaat de werking achteruit.Maar op medicijn gebied is er nog veel te halen……..waar is toch die Hollandse zuinigheid gebleven….

  2. Ik bracht vorige week ook een zak met pillen retour, ontzettend zonde. Gek is dat ik er meer mensen over hoor, dat ze het zonde vinden. Aan ons – de consument- ligt het niet dat we zoveel willen, het kost op ons wel geld. Dat begrijp ik niet. Ik kan me voorstellen dat als je chronisch ziek bent en je jarenlang dezelfde medicatie gebruikt, dat je er dan genoeg voorgeschreven krijgt, maar dan nog, ik ben ook chronisch ziek maar krijg maar voor 1 maand medicatie mee, als het op is mag ik pas nieuwe halen, de apotheek kan zien of ik nog wat thuis heb, daar stellen ze dan ook vragen over.

  3. Alleen voor drie maanden?! Ik krijg nota benen mijn medicijnen nooit mee voor langer dan één maand. Met uitzondering als ik op vakantie ga. Het is toch van de zotte…
    Je krijgt tegenwoordig geen “echte” medicijnen meer maar een goedkope vervanger, maar wel mee voor drie maanden als drie weken genoeg zijn. En dan vraagt de overheid zich af waarom de zorg zo duur is.

  4. Wat een verspilling is dat toch hé? Toen ik mijn arm brak, kreeg ik bij de pijnstillers een medicijn voor mijn darmen, toen ik zei dat ik daar nooit geen last van had, werd er gezegd : u kunt die pijnstillers alleen mee nemen als u deze 100 zakjes ook mee neemt….. 😦 Tja, en wij maar braaf elk jaar meer betalen voor deze verspilling. Eigenlijk maakt het me boos!

  5. @ allemaal Het valt me op als ik er met iemand over praat dat iedereen dat echt zonde vind maar blijkbaar dringt dat niet door naar andere instanties of is het misschien niet mogelijk of komt hun handel in gevaar, tenslotte zijn ze al betaald door de zorgverzekeraars. Maar kloppen doet het niet.

  6. Ik roep mensen op om deze medicijnen bij mij in te leveren. Ik wil er ook nog wel evt wat voor betalen.Ik ben een verpleegkundige die sommige medicijnen naar Afrika stuur om daar aan mensen die het echt nodig hebben te verstrekken mail mij op huh.jvd@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s