Meedenkende mensen……

ID kaartSoms ben ik ook best verbaasd dat de ambtelijke molens die soms zo langzaam draaien ook best   oplossingsgericht bezig kunnen zijn. Het zijn net mensen ook. 🙂   (Ben zelf jaren ambtenaar geweest hoor).
Zoals vanmorgen. Mijn moeder kreeg een brief dat ze een nieuwe ID kaart nodig had, hij was verlopen en voor sommige dingen heb je die nou eenmaal gewoon nog steeds nodig.
Dus de gemeente gebeld en gevraagd hoe ik dat op moest lossen, mijn moeder is momenteel het liefst gewoon thuis dus om ze nou voor zo’n ID kaart weer in een auto te sjouwen zag ik ook niet zo zitten.
Nou zei de mevrouw die ik belde, in dat geval mag u zelf wel een ID kaart voor uw moeder aan komen vragen. Als u zegt wanneer u komt zorg ik er voor dat de dames die daar zitten geïnformeerd zijn en het goed is.  Goed geregeld dus, hoefde alleen voor een pasfoto te zorgen en op die leeftijd hoefde dat ook geen relevante te zijn.
Dus bij mijn moeder thuis op zoek gegaan naar een pasfoto van haar maar hoeveel dozen ik ook doorspitte ik kon er geen een vinden. Dus heb ik zelf maar wat foto’s gemaakt. Dat heb ik al een keer eerder van iemand gedaan.
Een trucje is dan om fotopapier te nemen waar bijvoorbeeld een bekend fotomerk zoals Agfa opstaat en de foto in een oud mapje van een fotozaak te doen. Dan gaan ze er van uit dat het door een “echte” fotograaf gemaakt is. Ga het gewoon proberen of het weer lukt.
Vanmiddag moest ik ook nog naar de Rabobank, mijn moeder had daar nog een soort slapende spaarrekening waar een klein bedrag van een paar honderd euro opstond.
Mijn broer die eigenlijk al het papierwerk doet had gevraagd of ik deze klusjes even wilde doen.
Ik legde het uit aan de mevrouw, ik weet dat ze daar een seniorenadviseur hebben die mensen thuis bezoekt als ze niet meer kunnen komen.
De mevrouw die ik te spreken kreeg was zelf een van de seniorenadviseurs en ze zei.
Schrijf maar gewoon een briefje op naam van uw moeder en laat haar tekenen en een kopie van haar ID  dan heffen we de rekening op en schrijven we het bedrag over naar haar andere rekening.
Nou eigenlijk waren beide klusjes dus gauw geklaard zonder veel overredingskracht en moeilijke constructies. Het kan dus wel.  Een warme douche dus voor deze twee meedenkende damesRabobank.
Donderdag ochtend heb ik een keukentafelgesprek met de wijkverpleegkundige over de zorg van mijn moeder.
Alle goede dingen bestaan uit drie zeggen ze altijd dus maar even hopen dat dit gesprek ook zo goed verloopt en ze de zorg houdt die ze nu heeft.

9 gedachten over “Meedenkende mensen……

  1. Een complimentje aan ambtenaren die hun werk goed doen mag ook wel eens, inderdaad. Zelf zet ik wel eens op twitter: ‘Vandaag ging de trein wéér op tijd!’ Een beetje positiviteit mag best. Toch? En die pasfoto truc ga ik onthouden!

  2. Mijn dochter heeft pasfoto voor haar studentenpas voor het Erasmus ook zelf gemaakt. Als het maar een goed gelijkende is en aan alle regels voldoet.
    Je hebt het geweldig getroffen met de meedenkende dames. Een pluim voor ze!

  3. Kijk, zo kan het ook gelukkig. Je hoort soms de dwaaste verhalen om voor ouderen en verstandelijk gehandicapten aan een id of iets dergelijks te komen.
    Ik hoop dat het keukentafelgesprek ook zo voorspoedig verloopt!
    gr eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s