Een superleuke Bevrijdingsdag…………

IMG_5537Ach het schrijven kan ik toch niet laten, al zal ik de komende weken nog niet bij andere kunnen lezen of reageren.
Het is gewoon onwijs druk momenteel voor de krant, het wonen in een klein dorp met actieve verenigingen is leuk maar ze organiseren ook van alles waar ik dan ook weer verslag van wil doen.  IMG_5481Daarbij gaat mijn vriendin (oude buurvrouw)  verhuizen dus daar zal ik ook de nodige uurtjes tijd in willen steken om te helpen.
Zoals met deze bevrijdingsweek, gewoon een week feest op het dorp met allerlei activiteiten met als hoogtepunt natuurlijk vandaag Bevrijdingsfeest.
IMG_5553Denk dat er de laatste dagen in ons dorp heel wat keren op buienradar en weeronline gekeken is en met elkaar er over gepraat van wat zou het worden op 5 mei.
Nou achteraf is het allemaal precies goed uitgepakt.
Vanmorgen was hier een allegorische optocht met 50 wagens en veel hadden er een hoop werk aan gehad en prachtige bouwwerken gemaakt.
Bella 21Pas toen de optocht in het volgende dorp aankwam barstte de regen/onweersbui los, ook niet leuk voor die mensen die op die karren zaten natuurlijk maar goed het grootste gedeelte was het droog geweest.
Bella24En vanmiddag het optreden bij het café van Bella Perez waaide het wel hard maar het was droog en het werd onwijs druk en gezellig en ik kon mooie plaatjes schieten.
Het feest werd afgesloten met een vuurwerkshow op de Lek, de wind was gaan liggen inmiddels en weer was het dorp leeggelopen om te gaan kijken.
Wat een geweldig dorp zijn we toch dat bij alle dingen die georganiseerd worden ook iedereen op komt draven en meedoet… Lekkerkerk I love it.

15 gedachten over “Een superleuke Bevrijdingsdag…………

 1. Gisteren tot half drie onder het, door de zon verwarmde afdak, gezeten. In het dorp was alles ondergebracht in zalen, dus geen enkel geluid te horen behalve de loeiende stormwind en onweer. De regen kletterde boven mijn hoofd en ik genoot. Daarna werd het ineens een stuk koeler .
  groetjes, Ria

 2. De optocht van jullie trok ook door ons dorp. Wat troffen ze het bijzonder slecht met het weer! Echt bizar. Zo sneu voor alle vrijwilligers die er zeeën van tijd ingestoken hebben.

  1. Ja klopt Mirjam, mijn zus woont daar ook en die waren maar gauw weer naar huis gegaan toen het slechte weer losbarstte. Veel mensen waren echt tot hun hempie doorweekt toen ze thuis kwamen. Heel jammer hoor.

  1. Wat dat betreft hebben wij inderdaad wel een heel actieve Oranjevereniging en andere verenigingen die dan mee gaan doen. Om de vijf jaar is het dan natuurlijk, niet ieder jaar.

 3. Nee, je kunt niet zonder! Maar doe het lekker op je eigen tempo Anneke..
  Was een apart dagje ja, die wind was niet leuk, er is zoveel afgelast.. fijn dat je in ieder geval genoten hebt.

 4. Kijk, en op zulke momenten lijkt het me ook hartstikke leuk om in een dorp te wonen, gewoon heel gezellig met elkaar dit soort dingen beleven ……….. dankzij jou zijn we er nu toch ook een beetje bij 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s