Het songfestival…….

edsiliaAllemaal gekeken naar het Songfestival, ik niet dus of althans een klein stukje maar aan het einde en naar de uitslagen, eigenlijk vind ik dat altijd het leukste.
Het viel me wel op dat zowel de presentatrices als de dames die de punten door moesten geven hun uiterste best gedaan hadden om een zo laag uitgesneden mogelijk decolleté te hebben waarbij de heren ook weer op hun wenken werden bediend. Althans diegene die vallen op de borstpartijen (en dat zijn er volgens mij heel wat 😉 ).
Wat Trijntje niet aandurfde en koos voor een hobbezak met gordijn voor haar gezicht werd hier dubbel en dwars goed gemaakt en Edsilia Rombley durfde het wel aan om in Trijntjes jurk te verschijnen bij de puntentoekenning. De C tjes en D tjes werden goed geshowd.
Maar altijd bij het songfestival gaan mijn herinneringen terug naar die keer dat ik met het songfestival in het ziekenhuis lag. Ik heb het dan over 1979, had een buikoperatie gehad en was al weer aardig hersteld, had gehoopt het weekend weer naar huis te mogen maar omdat we destijds een winkel hadden die op zaterdag open was vonden ze het maar beter dat ik daar het weekend nog bleef. Zo ging dat toen dus, daar werd nog rekening mee gehouden. (Moet je nu om komen).Nou ja met een groep vrouwen lagen we op een zaal, gemengde zalen waren er nog niet bij, we hadden zo nu en dan best lol met elkaar. Aan de zuster hadden we gevraagd of we met zijn allen naar het songfestival mochten kijken en dat mochten we. Ik werd met mijn bed er naar toe gereden en sommige konden er gewoon lopend naartoe. We hadden allemaal wat lekkers meegenomen om te snoepen.
Het songfestival was toen nog heel anders dan nu, Nederland deed gewoon altijd mee, er waren nog niet allemaal van die staten die meededen, geen halve voorfinales, ieder land zong nog in zijn eigen taal en het was ook zo rond half 12 weer afgelopen. En de landen kregen allemaal punten van 1 t/m 12 bij de uitslagen. De landen werden in de volgorde van optreden gebeld.  Er werd nog niet zoals nu gekeken in welke volgorde ze om het spannend te houden de landen zouden bellen.
Met al die vrouwen bij elkaar gingen we echt iedere artiest beoordelen op wat zij of hij aan had, wat hebben we een lol gehad zeg. Kan het me nog heel goed herinneren. Alle jurken, pakken en frutsels kwamen aan bod. Zelfs de zusters kwamen zo nu en dan even bij ons zitten om te kijken of hun bakje koffie daar te doen in plaats van op de zusterkamer. We hoefden niet om 11 uur te liggen maar mochten het gewoon afkijken, de nachtploeg bracht ons bij wijze van uitzondering terug naar de kamers. Israël won met het nummer Hallelujah van de groep Milk and Honey.  Xandra deed mee voor Nederland met Colorado Milk en Honey en werd 12e. Het was een heel bijzondere belevenis moet ik zeggen,  alleen diegene die wel eens een buikoperatie gehad hebben weten dat zoiets heel pijnlijk is en zeker als je moet lachen, dan drukte ik altijd mijn kussen tegen mijn buik aan. En gelachen hebben we die avond dat heb ik ook wel gevoeld die nacht maar voor zo’n avond had ik het er graag voor over.  Heb het even gekeken op You Tube het was ook wel echt helemaal van die tijd zeg, zo zoet en lief. Eigenlijk niets mis mee. https://www.youtube.com/watch?v=PhFhvhBmzow

9 gedachten over “Het songfestival…….

  1. Ik volg het al langer niét dan wel, en dan ook helemaal niet dus herken ook het winnende nummer meestal niet als het op de radio komt als het er niet nadrukkelijk bij gezegd wordt!

  2. Nee, niet gekeken, de eerste voorronde wel. Daarna toen het zaterdag bijna afgelopen was even aangezet, misschien totaal een half uur. Ik was er snel klaar mee. Trijntje is een artieste maar ze heeft zich laten meeslepen. Het liedje, vooral de tekst, van Anouk was niet veel waard.
    Vroeger was het echt veel leuker 🙂

  3. Ik heb zowel de halve als de hele finale niet gezien. Op internet zag ik staan dat Zweden gewonnen heeft. Toch had ik meer van het liedje van Trijntje verwacht want ik vond het een vrolijk nummer.
    Groetjes Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s