Waarom ben jij alleen

Vakantietijd en dat betekent veel ouders met kinderen bij de Hema.
En daar kan ik soms met plezier maar soms ook wel eens met veel ergernis naar kijken. Sommige ouders zou je zo even lekker door elkaar willen schudden en zeggen, wordt wakker, weer je hoe snel je kinderen groot zijn. Geniet er meer van.
Zoals pas een vader die met zijn zoon van een jaar of 8 een broodje zat te eten.
Zoonlief vroeg steeds wat aan zijn vader maar die had daar geen tijd voor, heel de tijd zat ie op mijn mobiel te kijken, blijkbaar was dat veel belangrijker dan zijn kind.
Maar op een dag zat ik een broodje te eten en er kwam een moeder met twee kinderen, twee jongens. Ik kende haar omdat ze uit mijn dorp komt, gewoon van gezicht of dat ik haar eens ergens tegengekomen ben.
Ze zei me gedag. De twee jongens van een jaar of 8 en 5 schatte ik ze gingen een beetje zitten ruziën wie waar mocht zitten, blijkbaar zouden er nog wat mensen bijkomen dus moest er even gekeken worden waar ze gingen zitten.
De moeder loste het goed om door ergens een stoel bij te zetten zodat er een tafel voor de jongens en een voor de meiden zou zijn. Iedereen tevreden.
Heb je al een berichtje vroeg de oudste zoon aan zijn moeder. Ze lachte tegen me en zei, ja zo gaat het tegenwoordig he. Ze pakte haar telefoon en keek. Ja inderdaad zei ze, ze komen er aan.
Het jongste kind keek me opeens aan en zei “waarom ben jij alleen”.  Ik zag de moeder zoeken naar een antwoord, wat moest ze daar nou op zeggen. Ik was haar voor en zei tegen het echt leuke joch ” Weet je hoe leuk het soms is om alleen te zijn, ik hoef ook niet te zorgen dat iedereen een stoel heeft om op te zitten”.
De moeder lachte en zei, inderdaad soms is het heerlijk om alleen te zijn.
Maar toch onderweg naar huis fietsend moest ik toch nog wel vaak denken. Ze zeggen wel eens ” dronken mensen en kinderen spreken de waarheid”.   En dat is vaak ook nog zo.

12 gedachten over “Waarom ben jij alleen

 1. Breek me de bek niet open, soms vraag ik me wel eens af waaróm sommige mensen zo nodig een kind willen als ze dat overduidelijk in hoofdzaak alleen maar lastig vinden.
  Kinderen kunnen inderdaad feilloos vingertjes op zere plekken leggen en volwassenen met een mond vol tanden zetten. Maar jij hebt je er prima uit gered!

  1. Ik hou wel van die eerlijkheid van kinderen. En ben het met je eens sommige ouders zou je soms even willen zeggen. Kijk eens naar je kinderen, ze zijn maar zo kort jong, geniet er van.

 2. Je hebt deze vraag uitstekend beantwoord. Wat je zegt: kinderen en dronken mensen…
  Jammer van die vader met zijn telefoon. Maar bij heel veel mensen zit dat apparaat vastgegroeid in de hand.
  Soms weet je niet waarom het leven loopt zoals het loopt. Een ding is zeker: alles heeft zijn voor- en nadelen 😉
  Liefs Kakel

  1. Mee eens hoor Mirjam, geniet ook heel erg van het alleen zijn vaak. Heerlijk mijn eigen ding doen zonder ook maar met iemand te hoeven overleggen of zo. Maar ja soms is het ook niet leuk om altijd alleen te zijn.

 3. Ja, wel leuk zo’n gezelschap met kinderen, maar die kunnen soms best confronterende opmerkingen maken.
  Maar, ik ga er vanuit dat jij niet dronken was, maar jij spreekt ook de waarheid : alleen zijn kan soms heerlijk zijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s