Denkspelletjes….

wordfeutBen momenteel weer helemaal into puzzelen, had het een tijd niet gedaan maar het weekendabonnement van het AD bracht me ook weer de puzzels in huis dus begon ik weer een beetje te puzzelen zo nu en dan. Heerlijk tijdens mijn bakkie koffie bij de Hema als er niets te kletsen is.
En naast de crypto’s waar ik weer een beetje in moet komen, toch een aparte manier van denken, vind ik zeker de quizfilippine heel leuk om te doen.  En de sudoku wel 3 sterren die ik met moeite een beetje onder de knie gekregen heb door heel veel te oefenen.
Naast puzzelen hou ik ook van allerlei quiz spelletjes, 2 voor 12 (moeilijk hoor)  een tegen honderd, per seconde wijzer en nu op mijn tablet trivia crack.
Ik speel eigenlijk in principe geen spelletjes via Facebook en deze heb ik dus ook niet gekoppeld maar vind het wel heel leuk om dat te spelen.
sudokuEn het is ook eigenlijk een van de weinige spelletjes die je kan doen waarbij ik het leuker vind om de vragen te beantwoorden dan te winnen. Al zijn er wel een paar uitzonderingen waar ik gewoon wel van wil winnen haha, zoals van mijn zoon.
Het is een leuk spel met allerlei vragen over diverse onderdelen. Alleen de vragen die betrekking hebben op tv series en dat soort dingen ben ik gewoon heel erg slecht in.
Zitten heel veel vragen bij over Harry Potter en Spongebob, allemaal van die dingen waar ik helemaal niets mee heb. Maar goed bij dit spel is het ook een zekere mate van geluk, wat draai je en wat voor vragen krijg je.
Het tweede spel wat ik al lang speel is Wordfeud al speel ik momenteel bijna alleen maar met mensen waar ik zelden van verlies en dat maakt het iets minder leuk. Moet weer eens wat tegenstanders opzoeken die een uitdaging voor me zijn. Maar goed het blijft ook leuk.
Beperk me altijd tot een rondje ’s morgens (als ik tijd heb) en ’s avonds te spelen en soms op een regenachtige dag zonder veel te doen ook wel eens overdag een tijdje want het is toch wel lichtelijk verslavend ook als ik niet oppas.trivia
Ach ik vind het gewoon leuk om te blijven leren, nieuwe dingen, oude dingen weer uit het grijze brein omhoog zien te krijgen, dingen die ik ooit wel geleerd heb.
Leuk om te ontdekken wat er nog achtergebleven is van al die ingestampte kennis en de toegevoegde kennis door veel te lezen, veel wetenswaardigheden programma’s te volgen of gewoon door het leven en ervaringen zelf.  Misschien wel de beste leerschool.

Plaatjes internet

9 gedachten over “Denkspelletjes….

  1. Ik ben geen puzzelaar, ooit wel sudoku gedaan en cryptogrammen ook, maar ik ben er gewoon niet goed in. Maar quizzen op TV, Nat IQ test, Weekend Miljonair en dat soort dingen vind ik wel heel leuk én leerzaam… En we zijn nooit te oud om te leren hè..

      1. Ik leer nog elke dag, maar vaak onbewust, ik heb niet meer zo de neiging om alles te willen weten… denk dan echt… het zal allemaal wel. Ja, die ommezwaai kan ook zomaar komen hè..

  2. Met sudoku kom ik ook niet verder dan *** maar ik doe het graag. de AD criptogram krijg ik altijd van Marion en daar breken we ons dan smen het hoofd over. Heel leuk om te zien dat we toch ieder weer nét even andere dingen makkelijk oplossen,of juist niet.;-) heerlijk hoor al die spelletjes, ik ben er gek op,net als jij1

    1. Ja ik heb het jaren met mijn broer altijd gedaan op zondag kwam ik dan bij mijn moeder, waar hij woonde. Altijd spannend wie wat al had en zo konden we elkaar aanvullen en opeens weer invallen hebben zodat we hem meestal wel vol kregen aan het einde van het bezoek. Ik heb een paar jaar geen crypto,s gemaakt en merk dat ik er weer even in moet komen. Soms vind ik ze zo en soms kom ik er echt niet uit. Maar goed wel leuk als je opeens toch weer een woord vind. Dat zal je wel herkennen.

  3. Mijn smaak wat spelen/puzzelen betreft is regelmatig aan verandering onderhevig.
    Op het ogenblik doe ik alleen af en toe 2 van die fb spelletjes, daarnaast vind ik patience op mijn telefoon nog wel eens leuk. Quizzen kijk ik tegenwoordig bijna helemaal niet meer, terwijl ik er een jaar of wat geen enkele oversloeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s