Een koningsmaal

818 DSC_0102, Anneke Mein kopieDe dag begon goed vandaag, hoewel ik vanmorgen mijn uurtje moest werken in plaats van morgen dus vroeg op moest staan maar ik vond mijn fietssleutel terug.
Vorige week woensdag wilde ik me nog even snel verkleden toen ik al onderweg was naar de feesttent. Ik ging terug naar huis, zette mijn fiets op slot en liep naar boven. Nadat ik me omgekleed had kon ik nergens meer mijn sleutel vinden.  Ook geen tijd om uitgebreid te gaan zoeken want hij moest gewoon ergens in huis zijn dus maar de reserve sleutel gepakt.
Eigenlijk iedere dag wel even aan gedacht en hier en daar vluchtig gezocht maar hij leek te zijn opgelost. Nu ben ik niet verzekerd als ik geen twee sleutels kan tonen als mijn fiets gestolen zou worden. Dus zou ik dan de verzekering moeten bellen om het door te geven en een nieuwe sleutel bestellen, weer een gedoe.
Vanmorgen stond ik op en dacht, hij moet gewoon hier in mijn slaapkamer liggen, dook onder mijn bed (nou ja duiken pfff) niks, kijk de andere kant onder het kastje en naast wat stof Yes, ik kon het amper zelf geloven dat ik hem gevonden had maar was er wel blij mee.
Had meteen minder de pest in het feit dat ik natuurlijk vanmorgen helemaal doornat regende zowel heen als terug.
Geen fietsweer dus lekker naar huis, gegeten, uurtje op de bank en ik kreeg een sms’je van de fotograaf die de foto had gemaakt voor het interview wat mijn e-mailadres was om de foto’s op te sturen. Eduard Ernst is dus de maker van deze foto. Was echt zo benieuwd had meteen terug bericht en voor ik thuis was stonden de foto’s in mijn mailbox.  En ik vind het echt een mooie foto geworden.
Zo zie je maar een goede fotograaf kan er toch nog wel wat van maken. Mijn keurig gekapte haar lekker verwaaid maar zo zullen de meeste mensen mij meer tegenkomen dan netjes opgetut en gekapt dus wat dat betreft klopt het allemaal wel.
Na een week redelijk of gewoon erg ongezond gegeten te hebben is het voornemen de eerste weken even op de gezonde toer te gaan.
Een paar weken geleden had ik al de eerste peultjes gegeten maar het waren er zoveel steeds en ik had ook geen zin om 3x in de week peultjes te eten. (komt daar die uitdrukking vandaan “lust je nog peultjes” geloof het vast) . Dus die waren dik geworden met erwten er in.
Nu ben ik een ongelukkig mens en vraag ik me af kan ik die nog pellen en dan eten, dus internet op en daar kwam ik er achter dat peulen ook gewoon een soort erwten zijn.
Ze worden ook wel peulen of sluimererwten genoemd en je kan ze gewoon eten.
IMG_6328Had nog verse peentjes, een paar lente uien, nieuwe aardappelen en een kipfiletje en alles lekker gekookt en klaargemaakt. Zelfs gekookte aardappelen, dat doe ik helemaal weinig,meestal gebakken, aardappelpuree of zo maar ze smaakten heerlijk.  Een koningsmaal voor mij.  En die verse peultjes mmm, er hangen er nog heel veel meer aan dus ik kan nog wel even vooruit. Net zoals mijn andere bonen die het heel goed doen.
Energie voor tien vandaag en lekker in mijn eigen huisje aan de slag gegaan. Oude kranten opruimen, lege flessen en potten opruimen, wassen gedraaid, gestreken en allemaal van die schoonmaak klusjes.  Was ook wel even nodig na vorige week en de rest van de week weinig meer te doen.  Tijd voor leukere dingen.

18 gedachten over “Een koningsmaal

 1. De foto is echt hartstikke mooi Anneke… zo helemaal jij inderdaad!
  Oeps die sleutel, onuitstaanbaar hè als je hem net nog in je hand hebt gehad…
  Heb ook zoiets aan de hand… € 300 foetsie… te goed opgeborgen, handgeld voor de Oldtimer die ik verkocht heb… Nou ja het huis geeft het wel weer terug!
  Heerlijk hè zo’n dagje thuis rommelen.. ik ga ook maar eens iets doen!
  Maar ook weer lezen bij mijn favo bloggers en dat is een hele lijst intussen 😉

  1. Zo dat is wel zonde Trees, hoop dat je het weer vind. Even concentreren haha wichelroedes pakken en zoeken. ja pff dat lezen bij andere blogs van de week weer wat gedaan.

    1. Ik heb het… ze zaten gewoon in hetzelfde toilettasje in mijn bureaula, maar ik bedacht opeens dat er een ritsje in zat… en ja hoor, daar zaten ze achter! Maar ik maakte me geen zorgen hoor, moest toch wel een keer terugkomen 😉

  1. Dank je wel, was er ook blij mee. Ja peultjes vroeger hadden we ze ook wel en de eerste maaltjes die ik at waren heerlijk maar laat je ze te lang hangen worden ze houterig dus laat ik ze nu doorgroeien en pellen die erwten zijn heerlijk zoet met peentjes erbij.

 2. Ik ken je alleen van het blog dus geen idee hoe je er in het echt uitziet maar ik vind het een heel mooie foto.

  1. Dank je wel. Ja dat is ook wel het leuke van de blogs. Ik stel me altijd voor hoe iemand er uit ziet maar moet zeggen de paar mensen die ik in het echt gezien heb en ik geen foto’s van had gezien waren toch anders dan ik ze voorgesteld had. Maar allemaal leuke mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s