Half vol of half leeg

hhalfvolhalfleegRegelmatig kom ik mensen tegen waarvan het glas blijkbaar altijd halfleeg is maar gelukkig ook heel veel mensen waarvoor het glas halfvol is. Afhankelijk van wat er in zit is bij mij een glas meestal gauw leeg haha.
Zoals deze week bij de Hema tegenover me zaten twee dames zo in de 70 jaar. Zo te horen aan het gesprek dat luid en duidelijk gevoerd werd, dat jullie niet denken dat ik ze af zat te luisteren, woonden ze in hetzelfde appartementsgebouw waarbij ook een recreatieruimte hoorde. Ze waren ze elkaar hier bij de Hema tegengekomen en dronken samen een kop koffie.
Ze waren heel erg verschillend, al in mimiek en beweging, ook in praten en aan de houding kon je zien dat de een open en vol leven was en de andere behoudender was.
De ene mevrouw zong in een koor en daarvoor had ze zelf een programmaboekje gemaakt op de computer. Kom je ook, vroeg ze aan de andere mevrouw.  Ik weet het niet, ik zal het nog wel zien als ik geen andere dingen te doen heb, was het antwoord.
Leuk is het hoor, zei de mevrouw, opeens mij ook in het gesprek betrekkend, woont u ook hier. Nee antwoordde ik, maar ik ken het wel.
Ze liet me de uitnodiging zien en ik vroeg of ze wel eens meer van die dingen maakte op de computer. Ja vertelde ze, ik doe dat graag en ze gaf met nog een adres om voordelig karton en papier te kopen.
Het liep inmiddels zo tegen 12 uur en het was op een van die warme dagen.
Zullen we een sorbet nemen, lekker met dit weer, zei de vrolijke dame tegen de andere dame,  ik betaal.  Nou ik ga altijd eigenlijk om 12 uur eten was het antwoord.
Eet je toch wat later zei ze, wacht maar dan ga ik ze even bestellen, amper het antwoord afwachtend stond ze al op en bestelde twee om van te watertandende lekkere sorbets met slagroom.
Nou vooruit maar zei de andere mevrouw en samen gingen ze lekker te sorbet op zitten eten.
Naast hun komt een jonge stralende vrouw met een tweelingkinderwagen staan om wat te bestellen.
Wat een schatjes Hemadameshé, zei de vrolijke vrouw, altijd zo vertederend.  Ja leuk voor een ander maar niet voor jezelf je hebt wel je handen vol er aan, als je klaar bent met de ene komt de andere weer antwoordde de andere vrouw.  Misschien zijn het wel haar eerste kindjes, zei de halfvolle vrouw en dan heeft ze ook dubbel geluk.
Een half vol of een half leeg glas, het is maar hoe je in het leven staat of wilt staan of misschien ook wel kan staan.  Ik ga maar voor het halfvolle.

13 gedachten over “Half vol of half leeg

  1. Je brengt het echt als een halfvol en dus springlevend type onder woorden. Heerlijk de halfvollen, vermoeiend en deprimerend de halflegen.

    1. Ja dat is ook zo hoor. Ik zet dingen ook wel bewust wat zwart/wit neer. Ik hoorde de half lege mevrouw ook vertellen tegen haar vriendin dat ze altijd met haar man die een jaar daarvoor was overleden wat ging drinken samen bij de Hema. Misschien kwamen die herinneringen wel bij haar boven. Oordeel ook niet over de pessimisten hoor. Heb ook van die buien. Maar hou ook wel van die enthousiaste mensen die zoveel levensvreugde uitstralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s