Een Hollandse zomer

Pont 1Mijn buienapp is momenteel mijn steun en toeverlaat en ook een grote leugenaar want vanmiddag gaf ie aan dat tussen een en half 2 het droog zou zijn. Dus dacht ik dat ga ik precies redden om even een stukje te fietsen.
Ik zou nog even de ponten van Krimpen aan de Lek/Kinderdijk op de foto zetten die deze weken dubbele diensten draaien omdat de Brienenoordbrug wordt opgeknapt.
Dus op stap gedaan en al voordat ik op Krimpen aan de Lek was zag ik een hele grijze lucht waarvan ik dacht als het winter zou zijn zou daar een flink pak sneeuw uit vallen. Het zag er onheilspellend uit en dat klopte beter dan mijn app.
Maar het is geen winter, het is zomer dus werd het gewoon een flinke regenbui en dat is een understatement. Het goot echt pijpenstelen toen ik even meegevaren was naar Kinderdijk om daar een foto te maken van de twee ponten met zicht op Krimpen aan de Lek.
Pont 9Met nog een aantal mensen die naar de molens wilden gaan kijken stonden we met zijn 10-en in een bushokje van 6 personen te schuilen voor de regen. Ach het verbroedert wel.
Bleef maar even nog een pontje langer staan voordat ik weer terugging tot het weer een beetje minder hard ging. Met veel moeite nog een paar redelijke foto’s kunnen maken en weer verder gegaan.
Was nu toch al nat dus toch nog maar even doorgefietst.
Na een broodje en een bakje bij de Hema nog wat lopen winkelen, niks gekocht en weer naar huis gaan fietsen.
Nog steeds niet droog, zal echt een keer moeten gaan investeren in een lange regenjas, mijn korte jack voldoet echt niet als het zulk weer is.
Ik moet wel zeggen toen ik terug naar huis fietste dat het op een of andere manier ook wel weer wende die regen. Ik zag weer dingen onderweg, ook wel leuke dingen om even te stoppen en op de foto te zetten maar daar heb ik mijn camera maar niet aan gewaagd.
Thuis had ik het gevoel wel even of ik niet meer warm kon worden. Pont 14Een warme douche, warm pak en onder een dekentje had ik nog zo’n gevoel of ik heel de middag buiten aan het schaatsen was geweest, zo verkleumd was ik.
Maar het schijnt goed te komen, er komt mooier weer aan dus maar vooruit kijken. Heb ook geen zin om me door wat regen (nou ja wat regen pfff)  tegen te laten houden om er op uit te gaan.

14 gedachten over “Een Hollandse zomer

 1. Wat mij goed helpt bij koud lichaam warm krijgen handen en voeten tot vuisten knijpen een paar keer achter elkaar dan pompt bloed beter rond. Ook met rondje van duimen wijsvinger om de andere pols wrijven.

 2. Tja de regen… ik fiets dan wel niet (geen evenwicht) maar als ik met mijn rollator loop en het regent genoeg dan heb ik ook een poncho aan.. eentje voor lopen/ over de rollator. Ik heb al heel veel vragen gehad waar ik die gekocht heb.. nou gewoon online.. bij het regenpakhuis .. prima site en niet te duur voor de kwaliteit die ze leveren

    1. Ja dat is herkenbaar haha dat heb ik nu nog met een regenbroek heb geen zin om die bijvoorbeeld bij een winkelcentrum of zo aan te gaan staan worstelen. Dan maar liever natregenen. Dus ben wel ouder maar niet altijd wijzer geworden en dat wilde ik maar zo houden.

  1. Haha dat zal ie zijn. Hoewel ik de laatste jaren nog nooit zo bruin geweest ben als die jaar door het fietsen toch in de zon wel al was er vaak veel wind. Maar inderdaad er is best veel zon ook geweest. Al lijken de regenachtige dagen altijd langer te blijven hangen.

 3. Het leek wel herfst! Weermensen noemen het heel uitgekiend: de weersverwachting en niet het weerbericht. En toch blijf ik erin trappen 🙂 Leuke foto’s en zo herkenbaar…
  lieve groet Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s