Het dak eraf………

Blokhut 11Vanmorgen lag ik nog op bed toen Peter (mijn zoon) en Chantal (mijn schoondochter) al bij mij op de stoep stonden. Peter moest nog even zijn schoonvader gaan helpen met een bed uit elkaar halen en daarna zou hij ook naar me toekomen en beginnen met het slopen van het dak van de blokhut.  Zelf had ik de afspraak staan om mijn vriendin naar het ziekenhuis te rijden vanmiddag, dus heel handig kwam het niet uit.Blokhut 10
Chantal had thuiswerkochtend dus ging ze bij mij haar werk zitten doen tot een uur of 12, toen kwam mijn zoon ook weer terug en begon hij met het slopen van het dak van de blokhut.
Toen hij er op stapte om te beginnen schrok ie wel een beetje want hij zakte er bijna doorheen.blokhut 7 Het was dus wel echt nodig dat wist ik wel, sommige planken van het dak waren helemaal verteerd.
Zelf moest ik na een uurtje al weer weg. Peter hoopte dat hij vanavond de platen er op kon hebben omdat ze voor morgen regen opgeven zodat het in ieder geval dicht is.
Met mijn vriendin was het allemaal goed in het ziekenhuis maar voordat we weer thuiswaren, eerst bloedprikken, naar de internist, naar de apotheek was het toch inmiddels wel half 5 geworden.Blokhut 2
Ik kwam thuis en zag dat er een container voor de deur stond waar al het afval in ligt.
Een vriend van mijn zoon was aan het helpen en de dakplaten zaten er bijna allemaal al op.
Die vriend heeft ook een eigen containerbedrijf en had gezegd, ik neem wel even een bakje voor je mee dan ben je het meteen kwijt allemaal. Daar was ik wel heel erg blij mee en ook met het feit dat hij was komen helpen heel de middag al was hij er geweest.
Blokhut 1Peter stelde voor om met elkaar Chinees eten te halen maar de Chinees is met vakantie dus dat kon niet. En ook de patatzaken zijn op maandag gesloten.
Zullen we dan lekker BBQ en zei ik en daar waren ze ook wel voor in, Chantal en ik even naar Appie gegaan om inkopen te doen terwijl de mannen doorwerkten.
Toen we terugkwamen lagen ook de afdekplaten al op het dak voor de helft.
De BBQ vast aangestoken en even pauze genomen om te gaan eten, heel erg leuk en het smaakt best als je zo hard aan het werk ben. Het weer zat natuurlijk ook heelIMG_9214 erg mee, sterker nog het was eigenlijk best erg heet om deze klus te klaren.
Na het eten gingen ze nog even door en zo rond half 10 was alles klaar en opgeruimd, nou ja grofweg buiten is alles opgeruimd. De schuur ligt nog vol met zooi maar dat kan ik gewoon zelf op mijn gemakkie opruimen. Meteen de schuur maar een kritisch bekijken wat er nou weg kan een keer. En dan natuurlijk nog verven. 😉
Het ziet er allemaal heel erg mooi uit, licht Schuurdak klaarook de de platen die er nu opzitten.
Ik ben er hartstikke blij mee en trots op die drie kanjers die zo hard gewerkt hebben vandaag zodat het morgen gewoon kan regenen zonder dat het in de schuur doorsijpelt.
En dan ga ik er lekker zitten en luisteren naar het getik op het nieuwe dak en genieten.

13 gedachten over “Het dak eraf………

  1. Ah ik keek verkeerd. Ik zag dat dak van dat huis op de achtergrond en dacht toen dat je tuinhuisje een torentje had. Whahahaha. kwestie van te snel willen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s