Nadenken

Schrijfopdracht WE-300 van Plato voor de maand oktober met als thema: nadenken.

Hij zat gebogen over zijn bureau en wist het even niet meer. Helemaal in zijn maag met die 44_0099279ebf6af13ea2dc2c2b1661b86d_gumacon1weg.
Wat een gezeur weer, nooit was het ook goed,wat hij er ook voor deed.
Deze  polderweg tussen twee dorpen waar dagelijks een grote stroom van schoolkinderen in beide richtingen fietsten maar ook auto’s reden. Zijn eerste plan wegversmallingen plaatsen ging niet goed, de ruimte voor de fietsers was te krap en de automobilisten gingen alleen maar sneller rijden om als eerste bij de versmallingen te zijn.
Eigenlijk was het in plaats van veiliger nog gevaarlijker geworden daar.
Gelukkig was er nog een potje geld ergens beschikbaar zodat alles weer verwijderd kon worden.
Zijn tweede lumineuze ingeving was midden op de weg rubberen verkeersdrempels.
De financiën ervoor gevonden, het mocht wat kosten,  de drempels kwamen er.
En nu, het is niet te geloven kwamen weer die fietsers zeuren dat die dingen te glad werden, dat je niet naast elkaar kon fietsen. Al die overbezorgde ouders ook, laten ze die kinderen eerst eens leren dat ze niet met zijn vijven naast elkaar mogen rijden!!!
Hoeveel auto’s rijden er nou helemaal over die weg wilde hij wel eens weten, het kastje dat hij geplaatst had om dat te tellen leverde een aantal op waarvan hij dacht: Wordt daar nou al die drukte over gemaakt, zoveel rijden er niet”.
Dat het kastje was geplaatst in de weken dat de weg afgesloten was voor doorgaand downloadverkeer in verband met andere werkzaamheden was hij even vergeten.
Opeens wist hij het, spelen op het  “ik wil lief gevonden gevoel” van mensen. Hij plaatste twee palen met smilies waarop de snelheid te lezen is. Bij een goede snelheid een lachende smilie met tekst “De buurt bedankt u”…   Zou dit dan de oplossing zijn en het einde van zijn gepieker ???

33 gedachten over “Nadenken

 1. Mooi verhaal dat meteen ook stemt tot nadenken. Die borden zijn best een goede oplossing. In Hasselt (België) staan ze ook en bijna iedereen houdt zich aan de snelheid. Vaak zie je mensen op de rem trappen als ze met hun snelheid worden geconfronteerd. Da’s toch goed dan he?
  Dank je wel voor deze WE. Je kan dus gewoon fictie schrijven.

  1. Wel fictie gebaseerd op een echt bestaande weg waarop ik zie dat ze iedere keer blijkbaar weer iets nieuws verzinnen, wat een geld dat al gekost heeft die weg is ongelooflijk. Kwam vroeger toen ik iedere dag naar mijn werk reed met de auto ook die dingen tegen. Inderdaad de eerste paar keer reageer je daar op maar na een maand zie je ze geen eens meer staan. Denk zelf dat alleen controles en boetes echt helpen.;)

 2. Nee, zo’n smiley werkt ook niet, want hoe boos kan zo’n smiley kijken??? Je hebt over een heel herkenbaar onderwerp geschreven. Jammer dat die beste man voor al die autorijders moet nadenken. En inderdaad.. wat hij ook verzint, het is toch niet goed.

  1. Dat klopt hoor het is ook een lastig verhaal als er en auto’s en veel fietsers rijden op een betrekkelijk smalle boerenweg terwijl er toch genoeg wegen zijn en deze weg gemakkelijke gemeden kan worden. Maar heel eerlijk gezegd doe ik het ook niet omdat het zo’n leuke weg is om op te rijden.

  1. Nou stelde me zo voor dat iemand dat zo aan een tekentafel had zitten bedenken. Misschien had ie eens op de fiets moeten stappen en er zelf op gaan rijden om te weten hoe het echt is.

 3. De borden ken ik wel en sommige automobilisten zien het nut er wel van in. Helaas meestal de fervente hardrijder nou juist niet. Het beloont ook eigenlijk weer de fietsers die zich niét aan de regels houden omdat de auto’s dan voor ze inhouden. Fietser zijn in de grote steden toch wel vaak een ramp en dan hebben ze nog áltijd “het gelijk” aan hun kant wat de overheid betreft. Wat meer eigen verantwoording zou toch wel aangemoedigd worden als fietsers óók schuldig bevonden worden wanneer ze door hun foute gedrag ongelukken veroorzaken, dat is nu niet het geval. Zelfs wanneer je kunt bewijzen dat de fietser fout zat draai je tóch voor z’n schade op!

  1. Ja dat probleem is er inderdaad ook. De scholieren waarvan er heel veel heen en terug rijden door de week rijden ook soms met 3 of 4 naast elkaar en gek doen zoals ze dat kunnen doen. Onvoorspelbaar pas en als je toetert nog een grote bek, op je auto slaan of schelden (niet allemaal hoor). Dat maakt het voor beide partijen lastig om op te rijden.

   1. Hier was dat ding na een goede week stuk. Drie reparaties later hebben ze ‘em weggehaald… De meeste mensen schijnen er een genoegen in te scheppen dat ding aan het ‘huilen’ te krijgen…

    1. Haha ja daar kan ik me iets bij voorstellen. Mijn zus en ik waren in een vakantiepark en daar mocht je 10 km rijden, wij op de fiets proberen zo hard mogelijk te fietsen om hem treurig te krijgen 😉

 4. Tja, verkeer is nog altijd een manier van hoe mensen zich gedragen. En dat is, helaas, vaak niet al te verantwoord. Daar helpt geen enkele maatregel tegen.

 5. En het blijft hoe dan ook tobben omdat je in het verkeer altijd te maken hebt met een deel mensen dat last heeft van overlopende hormonen…

  schitterend beschreven Anneke.

  1. Dank je wel. En het klopt wat je zegt. Sommige mensen hebben een kort lontje zeker in een auto vaak maar vlak ook die fietsers niet uit hoor die schooljeugd, die kunnen er ook wat van.

 6. Automobilisten hebben last van fietsers en fietsers van automobilisten. Het scheelt als je afwisselend allebei bent 😉 Maar die weg was echt levensgevaarlijk met die wegversmallingen. Het kan niet anders of die was bedacht door een blinde stagiair.
  Groetjes Kakel

 7. Tja, teveel gewone Nederlandse “testosteronbommen”, zowel op fiets als in de auto op de weg? Misschien moet de Geert zijn beweringen daar eens mee vergelijken…
  In de tijd dat ik naar school fietste (17 km heen en 17 km terug) waren er veel minder auto’s. Als het waaide, maakten we “waaiers” over de breedte van de weg, zoals je dat ook ziet bij de grote wielerkoersen op TV (wij begonnen met 4 jongens, onderweg kwamen er steeds bij en het laatste stuk waren we soms met 50).
  En op die leeftijd met zo’n eind fietsen, dan worden er onderweg natuurlijk geintjes gemaakt: je hebt niet te maken met ouderlingen in zwarte streepjespakken!
  Mogelijk ben ik wat toleranter tegenover fietsers omdat ik zelf altijd alles gefietst heb, nog steeds graag even de racefiets pak, en mijn rijbewijs pas gehaald heb toen ik bijna 60 was. En ik hoef niet meer bewijzen hoe flink ik mijn voet op het gaspedaal kan drukken (en nee, ik rij ook geen 60 op de snelweg 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s