Koude handen, warme mensen..

Bessenplant mamamHet voelde vandaag echt wel koud aan op de fiets en mijn warme jas was geen overbodige luxe, sterker nog had er gewoon een beetje spijt van geen handschoenen aangetrokken te hebben.
Ondanks het koude weer had ik gewoon zin om een tijdje in de tuin te gaan werken, voor mij altijd heerlijk ontspannend om te doen.
De laatste weken zoveel dingen voor en met andere gedaan dat het er gewoon zowel thuis als bij mijn moeder bij ingeschoten was.
Ik kwam bij mijn moeder met een paar ijskoude handen, liet ze mijn moeder voelen en zei meteen dat ik in de tuin ging werken. Zou je dat wel doen kind, zei ze, het is zo koud.
Maar als ik iets in mijn hoofd heb dan gebeurtDahlia dat (meestal) ook wel dus mijn speciale tuin bodywarmer aangetrokken en aan de slag gegaan.
Nu is de tuin van mijn moeder omdat ze een hoekhuis heeft zo’n 20 meter lang en een meter of 2,5 breed langs het huis en dan nog voor voortuin en een achtertuin dus best nog even een klussie om te doen. Verwachtte natuurlijk ook niet dat ik het vandaag helemaal klaar zou krijgen.
Vorig jaar ben ik begonnen met de tuin wat “gemakkelijker” te maken. Veel beplanting zodat er weinig ruimte blijft voor onkruid, althans het zit er wel maar je ziet het niet tot je dus de bloeiende planten af gaat knippen. Dan blijkt er toch nog wel het een en ander onder te groeien.

De natuur heeft me daarbij ook geholpen want er zijn spontaan in haar tuin 3 grote karmozijnbessen opgekomen die een mooi stuk opvullen. Tijgerlelie 1Nu waren ze helemaal uitgebloeid en zelfs één plant die ik afgeknipt had leverde al een volle groene container op.
In de tweede container die ze gelukkig heeft verdwenen een aantal uitgebloeide hosta’s en floxen en toen waren ze eigenlijk al vol.
Dus de rest nog maar even op een hoop ergens in de tuin gegooid zodat ik na lediging van de bakken ze nog een keer kan vullen.
Ondanks de koude was het heerlijk om te doen, een flink stuk gedaan, dus denk nog 2 of 3 middagen en dan is ie wel winterklaar weer en kan ie een tijdje rusten tot het volgende voorjaar. Ook wel een prettig idee. O ja de titel, warme mensen, de mensen die allemaal op mijn foto gestemd hebben of me succes gewenst hebben. Zo lief………

13 gedachten over “Koude handen, warme mensen..

  1. Mijn bevriend tuinvrouwtje Brigit heeft gisterenmiddag wonderen verricht in mijn tuin.Alle struiken en planten staan nu zoals ik het graag wilde. Nog wat klein snoeiwerk en de tuin is een juweeltje.
    Zij had het ook niet koud, Nou ik wel toen ik even de hondjes ging uitlaten in de ijzige wind. Brrr….

    Groetjes, Ria

  2. Hier ook een beetje in de tuin gerommeld, er was al het één en ander gedaan maar toch weer bescheiden container vol gemaakt. Ook alweer lekker hachee gemaakt want daar is het prima weer voor;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s