Omdenken…

Tuin5Ik krijg vaak van die stelling van Omdenken. En vanmorgen vroeg ik aan een vriend waar ik mee zat te praten het volgende:  Als ik de klokken in huis nu niet terug zet, zou ik dan iedere nacht een uur langer kunnen slapen deze winter. Vond dat eigenlijk ook wel Omdenken.
Natuurlijk weet ik dat het onzin is maar toch, dat zou best leuk zijn natuurlijk, het verschil is gewoon dan dat ik een uur eerder naar bed ga dus daar pak ik dat extra uur. Dan moet ik op de slaapkamer dus wel mijn klok op wintertijd zetten want anders werkt het niet en kom ik overal te laat.
Nou ja zo zit ik wel eens te filosoferen maar vanmiddag lachte het zonnetje mij toe en riep als het ware kom naar buiten.Tuin kikker Nou daar heb ik maar gehoor aan gegeven. Wat een prachtige dag. Heerlijk weer om in de tuin te gaan werken.
Veel gedaan, veel planten afgesneden en opgeruimd, meer dan andere jaren want ik wil mijn tuin wat anders in gaan richten. Als ik een pot verzet zit daar al een kikker onder, die heeft al een mooi plekkie voor de winter gezocht.
Bij het opruimen van mijn klimmende snijbonen krijg ik als Tuin 4cadeautje gewoon nog een maaltje wat er nog aanhangt, de zogenaamde napluk. Heb daar zoveel bonen van gekregen dit jaar die mogen van mij weer terugkomen. En voor paddenstoelen hoef ik ook niet naar het bos want die groeien ook gewoon in mijn tuin.
Tussendoor even lekker een bakje thee drinken, een sinaasappeltje eten, dat hoort op een of andere manier bij mij bij elkaar als ik in de tuin aan het werk ben.
Al mijn gedachtes die me na een gesprek vanmorgen toch wel bezighielden vlogen weg uit mijn hoofd en maakten plaats voor alleen maar tuindenken. Hoe goed is het voor een mens (althans dit mens) om zo bezig te zijn.
Verder ga ik achterin de tuin mijn tuin “kat vrij” te maken. Nee ik heb geen hekel aan katten maar wel aan al die katten die in mijn tuin komen en al mijn vogeltjes verjagen of erger doodmaken. (Waarom heb ik nou geen moeite met etuin 3en snoek en wel met een musje). En achter in mijn tuin zaten een aantal flinke openingen waar ze vrij spel hadden. En toen vorige week mijn buurman vertelde dat hij ook zijn twee katten in huis genomen had wist ik dat ik het ze wel wat moeilijker wilde gaan maken. Helemaal weghouden zal gewoon niet lukken en die beesten weten niet beter dat weet ik ook wel.  Had nog een aantal stukken gaas die ik er voor gespijkerd en geschroefd heb.  Kijken of het een beetje helpt.
Het is natuurlijk eigenlijk een uur later maar mijn biologische klok werkt zo nog niet dus als ik dan zo rond een uurtje of 6 wintertijd ergens soep ruik begint mijn maag wel te knorren. Tenslotte was het gisteren om die tijd al 7 uur. Ik sluit mijn tuinmissie dan maar af.
Ga nog even in de tuin zitten kijkenTuin2 naar de prachtige luchten, het is zo rustig, weinig wind en ik hoor de vogels hun plekkie voor de nacht opzoeken in de hoge bomen die wat
verderop staan.  En ze geven heel de week nog van dit mooie weer op. Heerlijk heb er helemaal zin in.
Foto’s zijn i-phoontjes, mocht van mezelf geen fototoestel pakken want dan weet ik het wel, komt er niet veel van tuinieren.

16 gedachten over “Omdenken…

  1. Ja daar heb ik ook wel eens van gehoord, dat schijnt er ook tegen reigers te zijn. Maar kijk voorlopig even hoe dit werkt zo, heb geen hekel aan katten hoor maar het worden er wel veel (komt door de vijver ook ze drinken graag uit de vijver).

 1. De keukenklok heeft de hele zomer de juiste tijd aangegeven… Dacht ik regelmatig dat ik op tijd naar bed ging… om daarna een uur wakker te liggen.. 😉 Wat niet echt was omdat de wekker zomertijd aangaf.

  Mooie foto’s…

  1. Ja je houdt het niet tegen hoor katten, vind het ook geen drama maar probeer ze het wat lastiger te maken. Ik heb altijd een paar dagen nodig om weer even in mijn ritme te komen maar lukt wel hoor.

  1. Ik moet zeggen dat ik zelden foto’s met mijn i-phone maak en als ik ze vergelijk met de foto’s op mijn camera vind ik het wel een stuk minder. Maar goed dat is ook geen vergelijk. Voor gewoon even een kiekje om door te sturen zijn ze prima toch.

 2. ja katten in de tin is meestal vervelend, ze poepen overal zodat je op moet passen er niet in te grijpen. Gelukkig hebben wij op het moment geen last van buurkatten,maar dat is wel eens anders geweest!

  1. Nou het leken er bij mij steeds meer te worden, de achterkant van mijn tuin was ook overal open zodat ze er zo door konden. Dus dat wat aangepast. Nu moeten ze door de “voordeur” zal ik maar zeggen haha. Helemaal voorkomen kan ik het niet, hoeft ook niet, maar hoop het wel te beperken.

 3. Bloemen noch kransen

  medelijden
  is
  vaak een selectief gebeuren

  zelden is het verdriet even groot
  bij de confrontatie van een dood

  nog nooit
  zag ik iemand
  om een gestorven rat treuren

  Lenjef 🙂

  1. Lukt niet altijd hoor maar probeer wel een planning voor mezelf te maken wat ik moet en wil doen. Lukte me in het begin ook niet hoor. Pas sinds ik weer wat regelmaat met dingen heb gaat het veel beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s