Leuker kunnen we het niet maken…..nou misschien soms wel

belasting2Vorige week kwam mijn vriendin en ze vertelde dat ze een na berekening van de belasting had gekregen en dat ze nog aardig wat huurtoeslag terug had gekregen. Een mooi meevallertje dus.
Zelf had ik ooit wel een keer gekeken of ik recht had op huurtoeslag maar in mijn herinnering stond er toen dat je geen recht hebt op huurtoeslag als de huur onder een bepaald bedrag was.  En ik heb niet zo’n dure woning.
Maar ik wist zeker dat zij ongeveer net zoveel huur betaalt als ik en hun inkomen hoger is dan het mijne.
Dus vanmorgen toch maar eens even ingelogd op Digid om te kijken en een proefberekening te maken. En tot mijn verbazing gaf ie aan dat ik recht heb op 97 euro huurtoeslag per maand.
Voor alle zekerheid even al mijn belastingaanslagen van de laatste jaren er bij gepakt zodat ik daarmee niet in de fout kon gaan en berekend wat mijn inkomen van dit jaar zal zijn en toen toch maar ingevuld en aangevraagd met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar.
belasting3Ik weet dat dit kan want ik heb dat voor mijn moeder ook een paar jaar geleden gedaan, die kreeg toen ook een mooi bedrag nog terug op haar rekening.
Ik ben heel benieuwd of het toegekend wordt en of ik inderdaad een leuk spaarpotje terug zal krijgen en bovendien wat meer ruimte op mijn rekening voor de komende tijd.
Maar goed dat ik nog even zo’n ingeving kreeg want ik weet ook niet tot hoe lang ik zoiets terug kan vragen eigenlijk. Misschien had ik er vorig jaar ook nog wel recht op. Zal toch misschien eens bellen of informeren daar naar.
Met de komende dure maand december komt het dan wel mooi uit natuurlijk en leuk wat extra reserve voor onverwachte dingen of die leuke lensDromen3 haha…… Nee hoor ken mezelf de lens die ik nog wel zou willen kost 1000 euro en dat zal ik er niet zomaar voor neertellen. Dan moet ik maar wachten op een ander staatsonderdeel “de loterij”.  Je weet het maar nooit toch. Een mens moet wat te dromen houden.
Maar hun slogan leuker kunnen we het niet maken gaat nu misschien even niet op voor mij op.

10 gedachten over “Leuker kunnen we het niet maken…..nou misschien soms wel

 1. het heeft volgens mij niet alleen met de huurprijs te maken maar óók met je inkomen, dus best kans dat je er wél recht op hebt. Ik meen wel eens gehoord te hebben dat je T formulier tot 5 jaar terug kunt invullen, maar dat is al lang geleden, ik zou het zéker navragen.

  1. Heb het allemaal uitgezocht. Als de aangifte voor een jaar al afgerond is kan ik het niet meer aanvragen dus ik kan het niet meer voor 2014 aanvragen. Maar toen was mijn inkomen nog hoger dus had ik er toch geen recht op gehad. Ben nu in 4 jaar tijd bijna gehalveerd met mijn inkomen dus dan is zoiets meer dan welkom. Voor inkomstenbelasting geldt nog wel steeds een periode van 5 jaar.

 2. Zoals Fred Astaire

  geld maakt niet gelukkig zei de jonge miljonair
  maar rijk zijn
  doet geen pijn
  en hij danste met de dochter van een miljardair

  Hetzelfde maar anders, Anneke. 🙂
  Lenjef

 3. Ik ging er eigenlijk van uit dat jij al lang huursubsidie had joh!! Nou en als ik dan lees waar jou proefberekining op uit komt, heb jij inderdaad niet zo’n dure woning, lekker hoor. zonder huursubsidie zou ik ongeveer de helft van mijn uitkering aan mijn huurbaas moeten betalen…

  1. Ik had het ooit een keer ingevuld en dacht dat er toen stond dat ik er niet voor in aanmerking kwam maar dat was al een tijd geleden. Dus van de week dacht ik probeer het nog eens. Ik denk ook wel dat ik wat meer krijg maar heb het voorzichtig ingevuld. Liever wat extra’s later nog krijgen bij de afrekening dan terug betalen. Ik betaal 380 euro huur. Dus niet echt heel hoog als ik wel eens bij andere hoor. Zeker niet voor een eengezinswoning, Niet zo groot maar wel met 3 slaapkamer, zolder en een leuke tuin. Dat heb je nog wel in dorpen he. En nu is het een mooi spaarcentje zo even.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s