Media nieuws

Spreeuwen lichtmast 1Geloof me dat de mensen die zelf schrijven voor een krant het helemaal niet leuk vinden om daar ook zelf in te staan.  En ik ben er ook zo een eigenlijk, ik hoef niet zo nodig met mijn gezicht in de krant te staan.
En om mezelf meteen maar weer tegen te spreken, ik vond het heel leuk om ooit een keer voor het waterleidingbedrijf geïnterviewd te worden, een paar keer voor het jeugdwerk en laatst nog een keer voor Nestor.
Maar voor mijn gevoel is dat toch een wat “ver-van-mijn-bed-show” niet veel mensen die ik ken hebben dat gelezen (denk ik).
Nu heb ik die helikoptervlucht gewonnen en kreeg ik een berichtje van de gemeente dat ik de voucher officieel overhandigd krijgt door de wethouder en ik weet niet of ik daar nu wel zo blij om ben. Voor mijn eigen krant kan ik het gewoon verdoezelen natuurlijk, ga echt niet over mezelf schrijven maar ik weet dat ook de andere kranten dan persberichten krijgen.
En daar krijg ik nog meer de kriebels van dan voor die hele helikoptervlucht moet ik eerlijk zeggen.
Had me niet gerealiseerd dat het er ook bijhoort blijkbaar. Maar ja ook die promotie van onze mooie Krimpenerwaard daar willen ze aandacht voor en daar was deze fotoactie dus voor bedoeld. Spreeuwen tellen
Nu nog even een mooi verhaal bedenken waarom ik voor deze foto gekozen heb. Of eigenlijk hoef ik het niet te bedenken. Het was een soort magisch moment, aan het einde dan de dag door de polder fietsend zag ik al die honderden spreeuwen op de lichtmast gaan zitten om nog even uit te rusten voordat ze naar de boorden van de IJssel gingen om daar te overnachten. Met die prachtige lucht op de achtergrond.  Het was echt een mooi moment en er waren gewoon verschillende mensen die langskwamen toen ik stond te fotograferen en afstapten en meekeken of gewoon langsfietsend zeiden, prachtig hé. En misschien ik het niet mijn mooiste foto die ik gemaakt heb maar heb hem wel gekozen voor dat gevoel er bij.
Nou ja ik sla me er wel weer doorheen natuurlijk, ben bang dat ik er niet onderuit kan komen. Gelukkig ken ik de meeste journalisten en fotografen wel haha dat scheelt dan wel.
En vanmiddag appte mijn zus me dat ik met een foto in het AD stond gisteren, ik dacht dat het ging over die helikoptervlucht maar blijkbaar hadden ze me op de foto gezet bij de onthulling van het kunstwerk met die zalmen.  Ik snap dat niet helemaal dat ze voor deze foto gekozen hebben want de wethouder en de kunstenaar die het onthulden staan er niet eens op. IMG_0339Of ze moeten gedacht hebben dat ik de wethouder was en mijn collega fotograaf waar ik mee samen op de foto sta, de kunstenaar. 😉  Hij is ook wel een fotograaf die graag natuurfoto’s maak dus ik stond hem net de foto’s te laten zien van die snoek die ik gemaakt had en even bij te praten.
Zo zie je maar onverwacht zonder dat ze het vragen kunnen ze je zomaar in de krant zetten. Voortaan maar wat beter opletten waar ik ga staan.

16 gedachten over “Media nieuws

  1. Ja ik had hier ook niet om gevraagd in dat AD dus snap die foto ook niet helemaal. Ik heb nog met die fotograaf van t AD staan praten en hij maakte ook een serie foto’s van de wethouder en de kunstenaar. Maar goed. het is nog wel een aardig plaatje. Jij vond het toch ook wel leuk om geïnterviewd te worden voor je werk ???

 1. Dát is nog eens een leuke manier om in de krant te komen: argeloos; zonder dat je het zelf weet!
  Ik zou niet weten wat voor gezicht ik erbij zou moeten trekken. Mijn man en ik hebben al tegen elkaar gezegd: stel dat we 100 jaar getrouwd zijn, we willen geen bezoekje van de burgemeester.

  1. Nou gelukkig vragen ze wel geen of wel pers er bij .;) Als alle echtparen het zouden willen zou ik er dagwerk aan hebben aan al die zoveel jarige huwelijken. haha. De burgemeester komt ook zonder pers erbij. Dat is misschien wel leuk toch ??? Althans deze burgemeester is een leuke man om op bezoek te krijgen.

  1. Ja geen BN-er maar een BL-er. Ja doordat ik al 16 jaar schrijf en hier in het dorp overal komt bij mensen, verenigingen, winkels. kennen veel mensen mij wel. Liep eens met mijn neefje door het dorp en die zei op een gegeven moment. Ken jij iedereen. Dat is niet zo natuurlijk maar meestal kennen ze mij dus wel ergens van.

    1. Nee ik stap niet in een ballon hoor, dat lijkt me helemaal niets zo’n mandje. Ben een paar keer bij zo’n oplating geweest ik vond dat niet zo makkelijk gaan hoor. Niks voor mij dus.

  1. Nou met die populariteit zal het wel meevallen denk ik. Ik kreeg een mailtje dat er afspraken gemaakt zouden worden voor wanneer, dat vond ik wel prima. Maar nu kreeg ik toch een berichtje dat de gemeente dit blijkbaar betaalt en wat publiciteit willen dus een officiële overhandiging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s