Winkelmoe……

REiger3De laatste weken ben ik nogal eens op stap geweest met een vriendin die een paar maanden geleden verhuisd is.
Zij was/is nog op zoek naar een aantal dingen voor in haar nieuwe huis en haar man vindt dat helemaal niets om te doen of vindt juist alles wat zij kiest goed (om er maar van af te zijn haha) dus vraagt ze regelmatig of ik mee ga met haar.
Zo hebben we de laatste paar weken al heel wat meubelwinkels en anders zaken afgestruind om te vinden wat zij zocht.
En dat is moet ik zeggen wel wonderwel gelukt, ik ken haar stijl een beetje en vind het dan ook wel leuk om lekker te snuffelen tot ze echt iets gevonden heeft tot volle tevredenheid. Hoe leuk is het om te winkelen als je zelf niet hoeft te betalen.
Gisteren opnieuw op stap geweest voor een nieuw vloerkleed en eigenlijk dacht ik blij dat ze het gevonden heeft. Want na gordijnen, wat accessoires en een salontafel ben ik toch onderhand wel een beetje winkelmoe.
Heb het eigenlijk wel helemaal gehad, genoeg gezien met al die dingen en heb wel weer eens zin om wat andere dingen te doen dus.
Hetzelfde eigenlijk met de kerstshows die ieder tuincentrum momenteel heeft.
Mijn zus was ergens naar een grote kerstshow geweest in een tuincentrum met haar man en zei daar zouden we ook nog eens samen een keer naar toe moeten gaan en ook mijn vriendin gooide een balletje op in die richting. Maar beide dames heb ik gezegd dat ik pas, winkelmoe ben en geen zin heb om daar veel tijd en energie in te steken.
Het is toch allemaal hetzelfde en ik ga eerst maar eens op mijn zolder kijken wat ik allemaal nog heb aan kerstspullen. Ieder jaar word ik er makkelijker in en komt er minder naar beneden en dat wilde ik maar zo houden.
Als je daar loopt ben je toch weer in de verleiding om wat nieuws te kopen en dat wil ik niet (nou ja misschien een kleinigheidje haha) dus ga ik niet meer.
bessenIk had al een afspraak om op 11 december naar Gouda te gaan naar de kaarsjesavond. Op de middag daarvoor zijn allerlei ateliers open, dat lijkt me veel leuker om eens te zien en het is weer 10 jaar geleden dat ik geweest ben bij de kaarsjesavond. Dat is echt een prachtig gezicht om eens mee te maken. Het stadhuis van Gouda helemaal verlicht met kaarsen. Alle mensen die er naast wonen die ook hun lichten uitdoen en kaarsen aansteken. Ik las dat Gouda is uitgekozen tot de Beste Binnenstad en voor mij is Gouda altijd al mijn stad geweest, stukje nostalgie met het knusse van Gouda.
Voor de rest kunnen alle kerstmarkten en toestanden me gestolen worden.
http://www.goudabijkaarslicht.nl/ Foto’s @annemei

10 gedachten over “Winkelmoe……

  1. Ja hoewel ik er dichtbij woon en heel vaak kwam en kom was ik er tot 10 jaar geleden nog nooit geweest. Toen was de 50e editie heel indrukwekkend dus na 10 jaar weer tijd om op herhaling te gaan en hopend op net zo’n mooie avond.

 1. Hoe leuk dat winkelen” met een doel”, als je alles al een paar keer bent rond geweest is het wel even op! Kerstmarkten sla ik ook meestal over, ik heb spullen zát en koop er dus meestal niets bij. Hoogstens ná de kerst als alles afgeprijsd is;-)

  1. Ja ik vind winkelen ook leuk hoor maar de laatste weken werd het me allemaal een beetje te veel even pas op de plaats is soms ook wel goed. Al was het ook wel heel gezellig om te doen.

 2. Voor mij ook geen kerstmarkten en zo hoor… heb het allemaal wel gezien!
  Ben sowieso niet zo’n winkelmens hè.
  Heb alleen die kerstbollen gekocht op de MWF, vond ik echt leuk.
  Maar Gouda moet wel heel mooi zijn op die kaarsjesavond. Zoals je me uitlegde toen we samen in dat Gemeentehuis waren. Dat er zoveel vrijwilligers voor nodig zijn… Moet je bij zijn!

 3. Toen ik nog een normaal inkomen had winkelde ik graag en dan niet alleen mode, maar ook woonwinkels, tuincentra etc. Maar sinds ik minder te besteden heb, heb ik ook minder behoefte gekregen om te winkelen. stom eigenlijk, want vroeger kocht ik ook niet elke keer iets en liep veel al een beetje rond te kijken.
  En Gouda’s kaarsjesavond? Ach ja, jeugdherinneringen, elk jaar stonden we daar met het gezin. De laatste jaren ga ik er nooit meer naar toe,
  Maar een echte aanrader hoor, Anneke heeft helemaal gelijk.

  1. Ja ik ben ook kritischer hoor met wat ik koop, zal ook wel moeten. Maar vind het ook helemaal niet erg hoor. Vind het leuk om aanbiedingen en dingen in de gaten te houden. Toen ik nog werkte ging ik gewoon naar Appie voor alles nu kijk ik echt wel waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s