Sint Pannekoek

Gkruisisteren was het Sint Pannekoek dag, een dag die verzonnen is door schrijver Jan Kruis toen hij een keer geen idee had voor zijn strip over Jan, Jans en de kinderen kwam hij op deze gedachte vertelde hij in een televisieprogramma.
Hij verzon zelf een heel verhaal over hoe een jonge monnik Gerrit in een klooster in Rotterdam zijn pannenkoek op het hoofd van de abt van het klooster legde tegen de kou en er toen een wonder gebeurde want er kwam een gouden koekenpan met een nieuwe pannenkoek voor de jongen uit de hemel. In 1899 werd deze Gerrit heilig verklaard en werd zijn geboortedag officieel Sint Pannekoek dag. En iedereen die een pannenkoek op deze dag op zijn hoofd doet mag een wens doen.
Allemaal onzin natuurlijk maar het is een mooi verhaal. Heel toevallig ging ik zaterdagavond uit eten in een pannenkoekenrestaurant met de naam Pannekoe en dat was heel gezellig. Een dagje te vroeg voor Sint Pannekoek maar dat mocht de pret niet drukken
We hebben niet met een pannenkoek op ons hoofd gezeten natuurlijk maar lieten ze wel goed smaken en hebben elkaar wel smakelijk eten gewenst.
Ik vond het gewoon een mooi verhaal en ja met het weer van vandaag en gisteren is de inspiratie ook wel een beetje ver te zoeken eigenlijk.
En voor wie er meer over wil weten. Het verhaal van Sint Pannekoek vertelt door Jan Kruis,de tekenaar van Jan, Jans en de Kinderen.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Sint Pannekoek

  1. Wat een leuk blogje Anneke, ik wist niet dat die dag bestond hoor. Maar één dag later pannenkoeken eten zal toch wel mogen hè?

  2. rietepietz zegt:

    Je geloofd het niet maar wat hadden wij voor lunch….? Precies, ik heb pannenkoeken gebakken;-)
    Wat een prachtig verhaal en wat een heerlijke fantasie heeft Jan Kruis!

  3. tagrijn zegt:

    Misschien ga ik morgen toch pannenkoeken bakken en er een op mijn hoofd zetten. Wie weet wat er gebeurt als ik een wens doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s