Ander ritme

treinHet afgelopen jaar het ik veel dingen gedaan, voor mensen, met mensen, voor mezelf. Een heel druk jaar was het.
Ook hele leuke dingen hoor, ik mag niet klagen, maar toch dacht ik in januari ga ik dingen wat anders invullen.
En nu is januari bijna voorbij en zijn weer mijn weken helemaal volgeboekt van te voren terwijl ik gewoon wat meer ruimte wil hebben om eens andere dingen te gaan doen.
Heb nog een abonnement van de spoorwegen met vrije reisdagen waar ik dit jaar nog helemaal geen gebruik van heb gemaakt terwijl dat wel mijn voornemen was.
Vanmorgen had ik ook weer ja tegen een vriendin gezegd om mee te gaan, eigenlijk had ik achteraf af weer spijt van maar wilde het ook niet zo kort van te voren afzeggen.
Weer meer dan een halve dag om terwijl het prachtig weer was en ik gewoon weer eens dingen buiten wil gaan doen. Maar het leek wel of het mijn energie vanmorgen helemaal opgezogen had zodat ik vanmiddag ook praktisch niets gedaan heb.
Ik moet dat echt gaan veranderen en eens vaker nee gaan zeggen. Verschillende vriendinnen en mijn zus waar ik iedere week wel wat mee ga doen, vaak ook leuk en gezellig maar ook wel altijd een beetje hetzelfde. Soms zijn we zelfs een beetje uitgepraat (niet zo gauw)
Visdief1 (Small)Maar ik merk dat ik toch wel behoefte heb om eens over andere dingen te praten, andere mensen te ontmoeten en dat ga ik de komende tijd ook zeker doen.
Het moeilijke vind ik altijd dat het ook een wisselwerking is.
Maar mijn weken zijn nu momenteel soms zo vol dat ik de tijden dat ik nog wel “vrij” ben ook geen puf of zin meer heb om ook wat aan te pakken.
Weer eens op wat leuke dingen uitgaan voor de krant, gewoon in de trein stappen en ergens heen gaan, waar dan ook……….heb er echt zin in om dat te gaan doen……..mezelf ook een schop onder mijn achterste geven om het ook echt te doen…….Jullie horen het nog hahahaha

21 gedachten over “Ander ritme

 1. Tja, nee zeggen tegen lieve kennissen/vrienden/familie is hartstikke moeilijk, maar, geleefd worden houd je ook niet lang vol, daar weet je ondertussen alles zelf van.
  Goed hoor om gewoon eens wat andere plannen te maken, hoop dat het nu ook nog lukt om ze uit te gaan voeren 😉

 2. Mogelijk heb je baat bij wat gebruikt wordt in de psychologie
  Een onderdeel uit de cognitieve therapie
  GEVOEL EN VERSTAND OP ÉÉN LIJN BRENGEN, DAARNA KUN JE PAS DE JUISTE BESLISSING NEMEN
  De beste truc die je daarbij kan gebruiken is door jezelf het volgende af te vragen, “IS HET WAAR WAT IK NU VOEL?”
  Simpel gezegd, weet je met deze therapie precies wat je moet doen om binnen je grenzen te blijven.

 3. Goed advies van H H H. Je kunt best wel eens tegen je zin, om een ander , die ook voor jou wat
  over heeft, een plezier te doen. Het is ook fijn te kunnen zeggen liever niet ik heb er geen zin in.

  Groetjes, Ria

 4. Je hebt het soms nodig om een beetje gas terug te nemen, ook al valt dat niet altijd mee. Je wilt natuurlijk niemand voor het hoofd stoten, maar degenen die het goed met je menen, zullen er begrip voor hebben.

 5. Gewoon gaan Anneke, je krijgt er energie van! En als wandelen vermoeiend is zoek dan eens uit of een ov-fiets iets voor je is. Veel plezier.

 6. Zal niet meevallen om je “patroon”te veranderen, zeker niet als andere mensen daar ook mee te maken krijgen want je moet dan hún verwachtingspatroon óók veranderen.

  1. Dat klopt ook, Ik snap het ook ze denken dat ik heel de week vrij heb en ik waardeer het ook hoor dat mensen gewoon iets leuks met me willen doen. Het is altijd zo dubbel ik profiteer er ook van door mee te rijden en zelf te kunnen blijven rijden. maar kan er wel voor kiezen iedere week naar een keer in de 2 weken of zo.

 7. Jezelf veranderen is het moeilijkste wat er is. Je kunt ook té goed zijn. Als helpen ten koste gaat van jezelf, heb je er alleen jezelf maar mee.
  Lieve groet

 8. Lichtjaren in duisternis

  het gaatje vrije tijd wordt héél klein
  straks groeit het dicht
  weg de inval van licht
  kun je alleen in de duisternis vrij zijn

  Lenjef 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s