De eerste fotoles

Vandaag kwam het er dan toch echt van mijn eerste fotoworkshop is het eigenlijk, ik was op tijd weggegaan en dat was maar goed ook want ik was nauwelijks binnen of het begon te onweren en te stortregenen. Het geplande fotograferen buiten bleek dan ook niet mogelijk te zijn dus gingen we binnen aan de slag.
Het was heel erg leuk en ik heb er meteen al veel geleerd over belichting, instellen van mijn camera dat werkt toch wel gemakkelijker als iemand het laat zien dan wanneer je het alleen uit een boekje moet leren. Bovendien kan je zo ook met andere ervaringen uitwisselen en dat is ook wel handig.
Zoals andere fotografen me ook wel eens meerdere keren gezegd hadden dat ik in RAW moest gaan fotograferen omdat het daarna veel gemakkelijker is om foto’s te bewerken en een nog mooie resultaat te bereiken, zei deze fotograaf het ook tegen me.
Dus ik mijn camera daarop ingesteld, hij vertelde dat in photoshop ik de foto’s zou kunnen bekijken en bewerken.
Helaas niet in mijn versie dus ik kan mijn foto’s op geen enkele manier zelf bekijken op mijn computer, dat is dan even jammer natuurlijk.
Het komt doordat ik nog steeds een computer heb met een oud besturingssysteem Vista en dat ondersteunt niet dit programma.
Dat is wel even jammer, eens kijken of ik toch maar een keer overga dan op een nieuwere versie windows 10 of zo maar mijn computer is al best oud dus weet niet of dat heel handig is.
Heb ook al eens zitten overwegen om een nieuwe laptop te kopen maar eigenlijk vind ik een laptop niet prettig om op te werken, ben nou eenmaal verknocht aan mijn normale toetsenbord. Nu kan ik dat er waarschijnlijk wel gewoon op aansluiten en dan is het misschien wel een optie. Kan ik ook eens lekker in de keuken gaan zitten werken maar goed dat is ook weer een flinke uitgave dus daar moet ik nog maar eens over na gaan denken.
Voorlopig mijn camera gewoon maar weer teruggezet op standje normaal en dan kan ik ook met de nieuwe dingen die ik geleerd heb gaan oefenen.
Heb al bedacht dat ik mijn tweede camera maar vast ga gebruiken gewoon op safe voor mijn werk voor de krant en de andere camera echt om dingen uit te gaan proberen. Dat lijkt me voor mezelf wel handig en bovendien is ie dan ook nog weer eens in gebruik.
De regen en onweersbuien duurde precies zolang als de cursus dus had ik mazzel en kwam ik ook huiswaarts weer droog over. Kijk al uit naar de volgende week, het is best jammer dat het maar drie workshops zijn hoewel ik begreep dat de meeste cursisten het wel wilden verlengen en dat lijkt me ook wel een goed idee.

9 gedachten over “De eerste fotoles

    1. Ja het was ook best leuk heb al veel geleerd maar moet nog wel heel vaak gaan oefen maar dat komt nog wel denk ik. Krijg er een handboek bij zodat ik alles nog eens na kan kijken.

  1. Ik gebruik voor fotobewerking alstijd P(aint) S(hop)P (ro) daarin kun je altijd zelf beslissen wat voor bestand je maakt van je foto of knutsel..
    Leuk dat je er al zoveel van geleerd hebt dan is het geen weggegooid geld.

    1. Nee het is best leuk om te doen. Valt me niet tegen krijg ook een boek er bij om dingen nog eens na te lezen maar zo vragen werkt wel beter vind ik zelf. Bovendien is het ook gezellig met zo’n groep die dezelfde hobby hebben.

  2. Ik fotografeer ook in RAW en bewerk mijn foto’s met Photoshop cs 52.Het is een gratis versie en doet het ook met vista en windows 7 en 8.Enige nadeel het is in het Engels.

    hier het adres:adobe photoshop cs 52 free download

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s