Treinen……

IMG_0635Ik vind treinen gewoon leuk om te doen. Je hoeft je nergens druk om te maken behalve of je wel in de goede trein zit maar zo niet kan je gewoon de volgende trein pakken en dan heb ik het natuurlijk over treinen voor de lol en niet als woon-werkverkeer, dat is een ander verhaal.
Gisteren ben ik vertrokken naar vriend in Apeldoorn en eigenlijk gaat voor mij nog de meeste tijd er in zitten om van huis naar het treinstation te komen. Half uur fietsen, 20 minuten bus en dan pas bij het station in Gouda.
In de trein is altijd wel wat te zien en te horen, mensen met grote koffers, hoe moet je dit nou weer neerzetten zonder het hele gangpad te blokkeren. Maar ook een hele doorsnee van de bevolking zie je in de trein. Een oudere mevrouw die bij ieder station vraagt, zit ik nog in de goede trein, ach ik kan me daar wel iets bij voorstellen.IMG_0642
Bij mijn treinreis hoort voor mij altijd wel een grote bak thee en dan maar kijken, wat lezen of puzzelen vind ik ook wel leuk om te doen.
Ik heb een voordeelurenkaart waar ik dit jaar nog niet veel gebruik van heb gemaakt met een aantal vrije dagen reizen erbij dus gisteren ook maar een vrije reizen dag gekozen.
De terugreis vanmiddag verliep nog beter een rechtstreekse trein van Apeldoorn naar Gouda, dat scheelde best wat tijd met overstappen en wachten. In de trein zaten veel supporters van Feijenoord die naar de bekerwedstrijd gingen. Extra spoorwegpolitie op de stations maar alles verliep gemoedelijk en best rustig al moet ik zeggen dat ze wel altijd een grote bek hebben die gasten en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Nou ja dat de beste mag winnen mij maakt het niet uit hoor al zijn er veel mensen in mijn omgeving waaronder IMG_0640mijn zoon en schoondochter die wel naar de Coolsingel willen vanavond natuurlijk.
Net nadat ik thuis was barstte een flinke hagelbui los, zo dat wat mazzel even, zag de donkere luchten al hangen toen ik nog aan het fietsen was.
Op de heenweg zag ik in een weiland een enorm aantal zwanen op een weiland zitten, alsof ze een vergadering met elkaar hadden waar ze allemaal naar toe gekomen waren. Had geen camera bij me maar toch met mijn telefoon even een foto gemaakt.
In de bus zaten ook een jongeman en jongedame helemaal verkleed en ik wilde eigenlijk wel graag een foto van hen maken en natuurlijk ook wel weten waarom ze zo gekleed waren. Dus ik vroeg het en ze vonden het heel leuk dat ik een foto maakte. De jongeman had zelf een soort kettingzaag gemaakt waar zijn hand in zat met littekens op IMG_0645zijn gezicht en de jongedame had een lange jurk aan.  Het leek me nogal koud om in zo’n jurk te lopen want zo lekker was het eigenlijk nog niet. Ze gingen naar een soort festival vertelden ze en ik zag op het station in Gouda nog meer verklede jongelui lopen, echt leuk.
Zelf kwam ik trouwens ook snipverkouden thuis, misschien was donderdag met een hemdje in de zon liggen nog te optimistisch geweest.
De volgende keer van mijn vrije dag maar eens echt een lange reis gaan maken, lijkt me ook wel een keer leuk richting Friesland of juist naar Limburg. Ach ja treinen het blijft in mijn vrije tijd leuk om te doen.

17 gedachten over “Treinen……

 1. Fijn dat je een mooi weekend hebt gehad. Wat mooi al die zwanen en ja ook hier veel korte hevige buien hagel en ijzig koud tegen de wind in en lekker warm in de zon met de wind in de rug.
  Groetje, Ria

 2. Ik zei ooit eens tegen mijn familieleden, dat ik treinreizen als zeer ontspannen ervaarde.
  En toen reed hij net over een stel wissels heen waardoor ik bijna van mijn stoel gleed,
  Gelachen dat we hebben!

  1. Dat geloof ik ook wel hoor. Toen ik nog met de trein naar mijn werk ging was ik ook niet altijd blij maar de keren dat ik nu rij is het nog steeds eigenlijk best goed gegaan.

 3. Tja, die vrije reisdagen… Ik haal daar nooit het maximale uit. Vorig jaar een paar korte ritjes naar Haarlem en Den Haag en een keer Hilversum en dat was het wel. Maar je hebt wel gelijk : het is wel leuk ook om mensen in hun doen en laten te observeren.

 4. Ik koop al een paar jaar geen voordeelkaart meer, er zit niet veel voordeel meer aan nu vrij reisdagen óók al geld kosten. Ik haal af en toe zo’n goedkoop kaartje bij blokker of kruidvat dat is genoeg want zóveel reizen we niet meer. Maar treinen is de enige manier van reizen die ik een paar uur vol kan houden, lekker lezen of een puzzeltje maken én om je heen kijken!

  1. Ik heb natuurlijk geen auto dus ben ik afhankelijk van de trein en een vriendin in Harderwijk en gewoon voor de lol ook. Maar het laatste jaar te weinig gebruik van gemaakt dat wel. Ik betaal nu 24 euro voor 6 vrije dagen die heb ik er wel uitgehaald het afgelopen jaar. Een keer naar een begrafenis in Drenthe op een dag toen had ik het er meteen uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s