Natuurlijke rust….

Vandaag alle dingen afgerond, het boekje afgemaakt voor de dienst, ik vind het altijd mooi om dat zelf te maken. Op de achterkant doe ik een foto die ik gemaakt heb in de tuin van mijn overleden broer. Denk dat niemand het door zal hebben maar het geeft mij een beetje het gevoel dat hij er ook bij is morgen. De foto van mijn moeder af laten drukken en toen naar mijn moeder gegaan. De teamleidster van de zorg heeft gebeld of ze kan komen om de papieren op te halen.
Als ze hoort dat mijn moeder thuis is appt ze even later of er nog een aantal collega’s van haar mogen komen om afscheid te nemen.
Mijn broer komt ook nog langs en samen zitten we buiten even herinneringen op te halen aan vroeger, hij vertelt nog dingen die ik niet wist en ik dingen die hij niet wist. Het voelt goed aan. Hij was gebeld dat mijn oudste zus en gezin in ieder geval wel komen naar de begrafenis maar niet blijven eten daarna. Ik ben er heel blij mee want ik zou het heel erg gevonden hebben als ze dat niet gedaan hadden.
Er komen vijf dames van de zorg die al jaren bij mijn moeder kwamen en allemaal hebben zo hun verhalen. Ook de dame die mijn moeder gevonden heeft is blij dat ze haar nog even zo kan zien. Het was voor haar best een schrik geweest en dan druk ik me nog voorzichtig uit toen zij haar vond zo in huis en dat snap ik best hoor.
In eerste instantie was ik degene die er niet zo voor was om haar thuis op te baren maar nu ben ik er eigenlijk heel blij mee. Iedereen kan gewoon gaan wanneer hij wil om even te kijken. Ook de buren zijn al langs geweest en nog een aantal mensen die haar nog even wilden zien in haar huis en zo afscheid nemen.
Als iedereen weer weg is sluiten we alles af en ga ik even lekker de polder in om te fietsen, even mijn rust vinden, in het gras zitten

en dat lukt helemaal. Een paar weken geleden ging ik op zoek naar de grutto hoorde ze aan alle kanten maar zag er geen een en nu zie ik ze zo op een weiland aan het foerageren, samen met een scholekster. Het is een brede sloot waar ik ook de zwarte stern zie en op de foto kan zetten. Een prachtige vogel om te zien. Met een torenvalk erbij die ik vanmorgen tegenkwam een mooi kwartet van verschillende maar ook bijzondere vogels.
Na een uurtje ga ik ontspannen en rustig weer naar huis.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Natuurlijke rust….

 1. Marja zegt:

  Prachtig. Sterkte voor morgen.

 2. Sterkte morgen, gelukkig dat je zus toch nog komt. Al blijft ze niet eten, toch goed dat ze erbij is.

 3. Dat is mooi Anneke.. Sterkte nogmaals! X

 4. Erg mooie foto’s Anneke. Voor morgen wens ik je veel sterkte hoor.

 5. ria zegt:

  Rust…. een zegen van de natuur Fijn dat je buiten de rust vond.
  Veel sterkte voor morgen
  Knuffel, Ria

 6. Lot zegt:

  Het zijn bijzondere dagen tussen overlijden en het afscheid. Bewust meemaken helpt enorm bij het hele rouwprocess is ook mijn ervaring/

 7. Novelle zegt:

  klopje op je schouder Anneke sterkte

 8. Plato zegt:

  Goed dat je dat kunt, even ontspannen. Voor morgen veel sterkte en een waardig, mooi afscheid gewenst.

 9. rietepietz zegt:

  Wat fijn dat je nu beter in je vel zit en je nog met zoveel mensen hebt kunnen praten die je moeder de laatste jaren vaker dan wie dan ook zagen. Ik vind het wel iets hebben dat thuis opbaren maar er zijn natuurlijk niet altijd mogelijkheden vooral als er nog een partner in huis woont.
  Ik was in gedachte bij je vandaag.

 10. minoesjka2 zegt:

  Wat heerlijk dat je in de polder rust kon vinden en dat je beloont werd met het zicht op zulke mooie vogels.
  Heb zo’n vermoeden dat jij de komende tijd nog veel in de polder te vinden zal zijn, en als het jou goed doet, moet je het gewoon lekker doen en er de tijd voor nemen.

 11. gewoonanneke zegt:

  @ Allemaal Zo lekker even buiten zitten geeft mij altijd heel veel rust, beetje fotograferen en gewoon niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s