Herfstmaand….

Het is september al weer, de herfstmaand is begonnen. Een paar weken geleden zag ik al de dikke kastanjes aan de bomen hangen en riep inwendig, blijf nog een poosje hangen hoor. Nog veel te vroeg.
Maar vanmiddag fietste ik langs de surfplas en zag aan mijn linkerkant een boomstronk die helemaal vol zat met paddenstoelen en de grond er om heen ook. Best veel verschillende soorten zag ik staan. Ken niet alle namen daar wil ik toch wel eens wat meer van afweten. Eens een keer een goed boek er over aanschaffen en dan nog zien te onthouden want er zijn zoveel verschillenden.
Was lekker even gaan fietsen, hoewel er nog best een flinke wind stond en ik nog steeds op mijn “gewone” fiets reed. Maar het is best een fijne fiets, een sportfiets met 21 versnellingen maar daar ga ik maar niet aan zitten prutsen, weet niet precies hoe dat werkt en hij stond op een aardige stand, niet te zwaar en niet te licht. Heen tegen wind en dat heeft toch wel weer wat zo op de dijk langs de Lek neus in de wind. Deed me best goed.
Nog wat boodschappen gedaan en door de polder weer naar huis gaan fietsen. De zwaluwen scheren aan alle kanten om me heen zonder me ooit te raken. Ik vind het zulke prachtige vogels om te zien. Een ging op een paal van een hek zitten en boven de sloot lukte het met nog om een van deze vlugge jongens of meisjes op de foto te zetten. Een gelukt van de ongeveer 50 foto’s die ik gemaakt had maar goed, lang leve de digitale fotografie dus.
Met mijn schoonzusje gaat het redelijk goed, ze heeft wel vocht bij haar longen dus moest ze nog door de scan omdat foto’s maken van haar longen met haar gebroken arm niet mogelijk is. Ze heeft best nog heel veel pijn natuurlijk, die heeft nog wel even te gaan voordat het weer wat beter wordt. Volgende week wordt ze geopereerd aan haar arm nog ook. Zondag ga ik nog even kijken bij haar voordat ik op vakantie ga.

Nog wat spulletjes gekocht voor de vakantie, mijn E-bike weer opgehaald, helemaal weer prima de luxe in orde en klaar om hopelijk veel kilometers te maken deze week.
De fietsenmaker had er meteen een nieuwe band om gedaan. Ik vroeg al weer, was ie al weer versleten. Die banden gaan zo’n 1500 km mee zei hij, hoeveel heb je er ongeveer mee gefietst weet je dat. Ja dat wist ik bijna 2000 km staat er al weer op de teller met de nieuwe motor en toen had ik meteen een nieuwe band genomen. Pff nou ja dan kan ik in ieder geval voorlopig weer vooruit met alles. Een auto kost ook onderhoud toch denk ik dan maar en wel meer dan de kosten van een fietsband.
Vanavond even een rondje blogs gedaan en reacties bekeken en geantwoord, was ook al weer even geleden. Heerlijk dagje zo……

6 gedachten over “Herfstmaand….

 1. Waar heb je het over? Nog geen herfst alsjeblieft… Maar ja, het is wel september.. de foto’s bewijzen het, ze zijn mooi!
  Ik hoop dat je lekker weer hebt, de berichten zijn super! En je fiets weer in orde, ook lekker!
  Geniet ervan!

 2. In onze “zomer”kon je ook al veel paddenstoelen zien , br…. zit eigenlijk nog altijd een beetje op de zomer te wachten 😉 Nou er is echt wel méér dan een foto gelukt van de zwaluwen, en dat is écht heel moeilijk weet ik!
  Ik hoop dat het snel beter gaat met je schoonzus, inderdaad gelukkig dat je niet het land uit gaat, dan kun je altijd nog even een dagje tussendoor als je haar graag wilt zien.

 3. Heel mooie, je paddenstoelenfoto’s. Ik had ze al op FB gezien maar wilde ze nog even in het echt op je blog zien.
  Zonder tegenwind heb ik niet gefietst (-:
  Als je links schakelt heb je maar drie standen, die van de voorste bladen. Rechts heb je zeven versnellingen van je achterste bladen.
  Het is echt heel simpel: als je iets lichter wilt fietsen schakel je vooral met rechts. Is het dan nog te zwaar dan gebruik je links.
  Beterschap voor je schoonzusje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s