Het paradijs is achterom….

Zo fietsend en varend op vakantie kom je soms de leukste of gekste dingen ook wel tegen. Soms ook dingen die me dan ontzettend nieuwsgierig maken.

paradijs-small
Op een huis zag ik een bordje staan “het paradijs is achterom” . We gingen er varend aan voorbij dus geen gelegenheid om te kijken of er soms een winkel of iets anders achterom was. Was toch wel heel benieuwd en mijn fantasie gaat dan ook wel werken.
Hebben ze een heel mooie tuin?  Houden ze soms slangen tenslotte was de slang cruciaal in het paradijs. Lopen de mensen daar net als Adam en Eva naakt rond. Ik zal het nooit weten.
kakel-small

Zo wist ik trouwens ook niet dat Kakel daar in de buurt van Giethoorn een prachtig buitenhuis heeft. Daar heb ik nooit over gelezen in haar blog. Maar de naam op het huis verraadde dus haar geheime stekje wel.
Ergens fietsend door een natuurgebied zagen we een schaap op zijn rug liggen, wild zwaaiend met de poten.
Opgegroeid op het platteland weet ik dus dat schapen op hun rug geen goede combinatie zijn dus keek ik schaap-1-smallal rond hoe ik eventueel daar in de buurt kon komen. Het is me al eerder overkomen dat ik een zwanger schaap gelukkig met behulp van iemand anders kon omdraaien.
Maar dit schaap was niet zwanger en ook wel een ander soort schaap dan bij ons rondlopen in de weilanden. Het schaap bleef nog even bezig met zwaaien alsof ie zijn ochtendgymnastiek aan het doen was en opeens pats boem stond ie rechtop. Ik namschaap-small nog een foto en het leek wel of ie me aan het uitlachen was.  Ik schoot ook in de lach en zei tegen mijn zus, die hoeven we niet te helpen hoor. Dat zijn lenige schapen. Misschien had ie gewoon jeuk en lag ie even lekker te schuren op de grond om dat kwijt te raken.
Vandaag ook nog naar de tandarts geweest want mijn kroon was er schaap-2-smallde laatste dag van de vakantie uitgegaan. Nou dat viel gelukkig allemaal mee. Vandaag wat minder pijn maar wel jeuk haha. Ook dat gaat wel weer over. Vroeger zei mijn moeder altijd als een wond gaat jeuken is het aan de beterende hand. Of dat ook voor zoiets geldt weet ik niet maar hopen mag.
Mijn vriendin nam me vanmiddag mee naar de Hema voor een bakje en daarna boodschappen want had natuurlijk weinig in huis na een week vakantie. Heel gezellig even er uit en lekker zitten kletsen.
En heel stiekem heb ik met mijn goede hand vanmiddag nog wat onkruidjes uit de tuin zitten trekken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en heb echt geen onwijze dingen gedaan, zo gek ben ik nou ook weer niet.  En daarna zitten genieten en nog heerlijk buiten eten in mijn eigen paradijs.

8 gedachten over “Het paradijs is achterom….

 1. Leuk logje, hou ik van om commentaar bij foto’s te bedenken ongeacht of dat nou klopt of niet. Misschien was het paradijs wel een café, en wat een stiekemerd die Kakel.
  Dit schaap was al geschoren, alleen als ze héél dik in de vacht zitten kunnen ze niet zélf overeind komen want die vacht is loodzwaar, al helemaal als het geregend heeft.

  1. Daar heb je gelijk in hoor, daarom bleef ik ook maar even staan kijken wat er gebeurde. In het voorjaar met dikke vacht en zwanger lukt het ze echt niet. Maar in mijn uppie lukte het mij toen ook niet om haar te keren, gelukkig kwam er toen een man helpen.

 2. Haha! Die reactie van Rietepietz. Ik kom niet meer bij (-: (-:
  En wat ze eronder schrijft over het op de rug liggen van een al dan niet geschoren schaap wist ik nog niet. Wel dat het bijzonder lastig is om een schaap in je eentje weer op zijn/haar poten te krijgen. Er is een speciale techniek voor. Mensen van de dierenambulance weten van wanten. Heel leuk, je teksten bij de foto’s.
  Fijn dat jullie genoten hebben.
  Lieve groet

  1. Ik kreeg het schaap ook niet alleen om hoor, was toen blij dat een man kwam helpen. Wel leuk toen ik haar later met kind weer zag lopen in de wei ;)…… Ja onze vakantie was geweldig leuk.

 3. Ja, zulk soort bordjes maken mij ook altijd nieuwsgierig, jammer dat jullie niet even konden gaan gluren 🙂
  O, wat naar hé, die jeuk onder dat verband, mijn moeder zei altijd, daar zijn breinaalden voor uitgevonden om te krabben, maar ja, dan moet je die wel in huis hebben 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s