Daar geniet ik van……

Gisteren liep ik bij de Zeeman met mijn zusje, we waren lekker wezen fietsen en mijn sprei is bijna klaar dus ik wilde even kijken of ze nog leuke wol hadden om aan de volgende te beginnen. Ik vind het gewoon heerlijk zo in de winter wat te haken als ik tv kijk of naar de radio zit te luisteren. In de winkel liep een jongeman, schat hem een beetje de leeftijd van mijn zoon. Hij duwde een rolstoel met daarin zijn (neem ik aan) oma. Ze gingen de hele winkel door want oma had blijkbaar het een en ander nodig. Ik ging er helemaal vanuit dat het niet zo vaak meer voor zal komen dat ze in dit soort winkels komt en ze van de gelegenheid gebruik maakte. Een paar kopjesdoeken, schoonmaakdoekjes, zeep, shampoo.
Haar kleinzoon zocht het allemaal geduldig op. Welke shampoo wil je oma, volume of glans. Ze konden er samen om lachen en de mensen die in de buurt stonden hadden er ook duidelijk plezier in, ik ook. Ik zei tegen mijn zus, heerlijk he zo’n joch die dat doet met zijn oma daar geniet ik nou van.
Gisteren was ik ook nog even een bakje met bloemen op het graf van mijn dochtertje wezen brengen. De toegang tot het kerkhof ligt aan een polderweg en toen ik terugkwam stond er een mooie witte reiger. Ik kon aardig dicht bij komen en had mijn camera bij me dus eigenlijk voor het eerst weer eens wat foto’s gemaakt, voelde weer goed aan.
(Al kwam er wel een auto aanrijden met een paar mensen er in die op de polderweg hun hond uit gingen laten en hem parkeerden op de parkeerplaats bij het kerkhof. Niets mis mee. Ze zagen dat ik foto’s stond te maken van de reiger maar ze gooiden de hond los, klap klap met de deuren van de auto, reiger weg. Wat een lomperiken heb je er toch ook bij zeg, daar genoot ik dan even niet van)
Vanmiddag in het Loetbos wezen wandelen. Ik wilde even naar “mijn” paddenstoelenbos waar ik ieder jaar wel even paddenstoelen ga spotten. Niet de verstandigste keuze om dat te doen want daar groeien altijd veel bramen en dat is net touw waar je flink over kan struikelen maar goed. Verstandig zijn staat bij mij niet altijd op de eerste plaats. Ik deed het heel voorzichtig en goed uitkijkend waar ik liep en waar ik over heen stapte. Het ging goed alleen er was nog geen paddenstoel te zien.

De stronken die normaal om deze tijd al flink begroeid zijn stonden er droog en dor te zijn. Nu vind ik stronken altijd mooi, weet niet waarom maar ze fascineren me gewoon. En de lichtval tussen de bomen door was prachtig. Zo mooi als het echt was krijg ik het niet op een foto. Afgelopen vrijdag was ik ook al even kijken waar ieder jaar veel vliegenzwammen groeien maar ook daar is nog niets te zien.
Na een mooie wandeling (wat was het druk, gelijk hebben ze wat een prachtig weer was het vandaag weer) kwam ik op de terugweg nog oude vrienden tegen die dezelfde kant opgingen als ik. Gezellig even bijgekletst en opgelopen met elkaar. Zij waren ook op zoek naar paddenstoelen maar nog niets gevonden. Het is gewoon nog te droog, paddenstoelen zijn vochtminnend dus die hebben wat regen nodig. Maar ondanks was het heerlijk om lekker te wandelen in het Loetbos.

18 gedachten over “Daar geniet ik van……

 1. Dat je ging wandelen houd dat ik dat het nog niet zo lekker gaat met je arm en fietsen nog een brug te ver is?
  Hoop het niet voor je.
  Er zijn inderdaad nog bijna geen paddenstoelen te spotten, jammer, vorige jaar waren ze er rond deze tijd al volop.

  1. Nee hoor het gaat wel aardig met mijn arm, bepaalde bewegingen kan ik nog niet goed of zijn nog pijnlijk. Het fietsen gaat goed hoor, moet wel wat voorzichtiger zijn maar ben vanmiddag ook op de fiets naar ;t Loetbos gegaan. Gelukkig wel, niet fietsen is voor mij echt een straf. Vorig jaar om deze tijd stonden er zoveel maar nu echt nog hier en daar een enkele paddenstoel. Zal nog wel komen denk ik.

  1. Ja ik moet zeggen dat ik ook nog wel op moet passen hoor, zo’n camera weegt best nog aardig wat maar het ging weer een beetje. Gaat gelukkig steeds beter met mijn arm. Hoop dat je ook gauw verlost bent van je gips……

 2. Wat een onnadenkend “volk” met die auto, jammer want je wilde al zo lang een witte reiger op de foto zette herinner ik me. Nou ja, je hébt in ieder geval wél foto’s! Voor paddenstoelen is het inderdaad een té mooie nazomer geweest. Je kunt best al veel weer met die arm, knap hoor!

 3. Het was een prachtige herfstdag en daar hebben velen van genoten. Jammer dat er zoveel mensen zijn die geen rekening met een ander willen houden. Het is zo’n kleine moeite!
  Fijn dat je weer een beetje kan fietsen en fotograferen!
  Lieve groet

 4. Wat een mooi weekend had jij weer!
  Leuk ja zo’n kleinzoon met oma! Mijn zoon deed ook zulke dingen, arm om oma heen en doen wat zij leuk vond.. Zo lief.
  Prachtige foto’s van de witte reiger.. jammer dat die mensen het je niet gunden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s