Ze schieten als paddenstoelen……

Uit de grond natuurlijk, op dit moment gewoon heel letterlijk. Vorige week ging ik op zondag met het prachtige weer paddenstoelen spotten maar kon nog niet echt veel vinden.
Er zijn heel veel paddenstoelen die ik mooi vind en eigenlijk zijn de vliegenzwammen nog niet eens daarbij mijn favorieten maar toch ze blijven wel iets magisch hebben.
Vanmorgen had ik mijn administratie afgehandeld, een begin gemaakt met mijn verweer voor de gemeente, eens een keer niet uitgesteld en dat voelde toch wel goed aan. En mijn werkgever bij de krant gaat kijken wat hij voor me kan doen, hij klonk heel positief dus ik ben benieuwd wat er uitkomt.
Hoewel het een beetje somber weer was, had ik ook geen zin om heel de dag binnen te zitten dus lekker op de fiets gestapt en de polder ingegaan.
Op de heenweg zag ik opeens een specht zitten, beetje doorgereden, afgestapt en camera gepakt en het bos ingelopen en net een fotootje kunnen maken. Wat een mooie vogel is dat toch.
Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen en niet zo warm als gisteren maar wel lekker om te fietsen of even wat rond te struinen. Dus even op het plekkie waar ik weet dat er altijd vliegenzwammen groeien wezen kijken.
In eerste instantie dacht ik dat ze er nog niet waren maar opeens zie ik er een, hij of zij, is duidelijk bezig met zijn hoed de takjes, bladeren en grond weg te duwen om boven de grond uit te komen.
Zo prachtig om te zien en ik blijf het altijd ieder jaar weer magisch vinden als ik de eerste vliegenzwam ontdek. Ik loop nog even verder (waarom groeien ze altijd tussen de bramentakken die mij altijd ten val proberen te brengen maar dat lukt ze vandaag niet en de brandnetels in) en zie er nog meer staan.
Even diep bukken, op mijn buik liggen om er een paar foto’s te maken, dit keer niemand die vraagt of het wel goed met me gaat haha, dat heb ik ook wel eens gehad.
Morgen geven ze geloof ik heel de dag regen op dus dan kan ik mijn klusjes in huis wel weer doen, vandaag was het even lekker nog genieten net als gisteren van het buiten zijn.

24 gedachten over “Ze schieten als paddenstoelen……

 1. Prachtige foto’s weer Anneke, en ja een specht is prachtig om te zien πŸ™‚ Morgen gaat het regenen heb ik gehoord, dus als het later van de week weer wat beter word, zullen er nog meer paddenstoelen staan heb ik het vermoeden.

  1. Ik denk het ook hoor vorige week zag ik helemaal nog geen vliegenzwammen en na een paar nachten regen komen ze al snel te voorschijn. Dus volgende week zullen er wel meer zijn denk ik.

  1. Scheelt dat dan zoveel met de grondsoort hier zover woon je toch niet uit de buurt, nou ja wel een eindje natuurlijk Maassluis toch….. Ook niet in parken. Ik zie ze altijd waar een groepje berkenbomen bij elkaar staan. Wel echt van de weg af gaan en de bush in dan vind ik ze meestal wel.

 2. Mooi hoor die bonte specht. Ik hing afgelopen winter vetbollen in de boom van duren die ik vanuit het raam goed zie en daar kwam de specht graag langs. In het begin erg schichtig, als ik maar mijn hand bewoog in de kamer was hij al weg, maar hij wende snel en bleef steeds langer zitten.
  Nu ben ik bezig van een omgehakt boompje een vogelvoederpaal te maken die we nog beter zien en meer variatie in aanbod. Ben benieuwd wat deze winter dan te zien is.

  1. O wat leuk, ik heb nog nooit een specht in de tuin gehad. Lijkt me prachtig maar zit daarvoor niet dicht genoeg bij bebossing. Ja ik ga van de winter ook weer voeren hoor, blijft zo mooi al die vogels.

  1. Het is niet alleen mazzel hoor. Ik ben een keer voor een artikel voor de krant mee geweest met een boswachter die de vindplekken wist. Die heb ik goed onthouden. Je moet echt wel even zoeken. Ze staan niet zo langs de wandelpaden, kan wel maar meestal moet je wel even tussen de bomen echt het bos in gaan.

 3. Waar een paar flinke regenbuien al niet goed voor zijn! Ik houd zo van paddenstoelen. Er hebben al verschillende foto’s van jou op de site van Zuid-Hollands Landschap gestaan. Iets om trots op te zijn!
  Lieve groet

  1. Dank je ja soms zet ik wel eens op andere sites iets neer. Er zijn er nu echt heel veel te vinden overal in het Loetbos. Nu nog een keer gaan speuren naar andere paddenstoelen die zullen er inmiddels ook wel zijn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s