Gewoon saai…

Ja eigenlijk heb ik weinig te vertellen, is het gewoon een beetje saai en met het eindelijk krijgen van mijn verklaring zoals ik die wilde en hij hoort te zijn wil ik me ook dit komende weekend eigenlijk nergens meer druk over maken.
Al was ik wel geroerd door het overlijden van Leonard Cohen. Wat heb ik die platen veel gedraaid van hem en nog steeds krijg ik kippenvel bij bepaalde nummers en kreeg ik het Hallelujah niet meer uit mijn hoofd vandaag.
Geschrokken vanmiddag ook van het overlijden een collega fotograaf waarmee ik jarenlang bij dezelfde evenementen stond. Waarmee ik ook wel een hommeles heb gehad omdat hij me altijd op de foto zette en ik dat niet wilde als ik voor mijn werk bezig was. Ooit kwam ik helemaal bezweet en met een rooie kop ergens aan en ja hoor, op zijn site waar hij foto’s publiceerde stond die foto weer. Ging hem toch ook niet fotograferen. Het was een aparte man maar ik mocht hem wel. Een uniek figuur.
Heb een vrij weekend genomen bij mijn zoon haha. Vandaag ben ik nog wel wezen werken in de tuin, heb gewoon veel te veel gedaan omdat ik precies die ene hoek af wilde hebben. Aan alle kanten spierpijn is het gevolg. Maar het was mooi zonnig weer, gezellig werken met zijn allen in het huis.

Als ik naar huis ga wil ik uitproberen wat de kortste weg is van mijn naar zijn huis toe en dat blijkt inderdaad de weg te zijn die ik vandaag koos.
En langs die weg zag ik echt honderden paddenstoelen, prachtig. De zon was nog bezig om onder te gaan en de laatste stralen vielen nog op die paddenstoelen. Vooral die inktzwammen vind ik altijd mooi om te zien. Ze doen hun naam echt eer aan.
Dus toch maar hier en daar afgestapt om wat foto’s te maken als werd het best wel koud.
Vanavond had ik nog een uitnodiging voor een jubileumconcert voor een koor, ook gisteren pas gekregen, maar ik zat lekker lui op de bank met een dekentje over me heen op te warmen nog steeds en besloot om niet te gaan. Meestal maken ze zelf ook wel foto’s en dan kan ik altijd nog wel wat regelen of ook niet. Op een of andere manier heeft de manier waarop mijn opdrachtgever voor de krant zo moeilijk deed toch ook over die verklaring mijn enthousiasme om altijd maar klaar te staan en er naar toe te gaan wel bekoeld ook.
Ga me eens beraden of ik eigenlijk nog wel door wil gaan, ga geen overhaaste beslissingen en hoop dat mijn enthousiasme weer wat terug zal komen. De tijd zal het leren.

15 gedachten over “Gewoon saai…

 1. Af en toe is dat heerlijk Anneke.. gewoon even van profiteren. Lekker dat het goed gaat in de tuin van je zoon en in het huis. Zo leuk om dat allemaal op te zien knappen.
  En die krant, ja ik kan me voorstellen dat je minder gemotiveerd bent. Misschien is het tijd om het af te stoten… Je hebt nu weer zoveel leuke dingen te doen en het kost toch heel veel tijd, interviews, overal aanwezig zijn om een verslag te kunnen maken en die deadlines kunnen je ook wel eens tegen gaan staan.. Misschien voelt het wel nog vrijer dan je al bent! Sterkte met de beslissing. Fijn vrij weekend gewenst!

  1. Dank je, ja ik ga er ook wel over nadenken. Nu kan ik ook weer niet naar Apeldoorn door mijn werk maar aan de andere kant vind ik het nog zo leuk om overal bij betrokken te zijn. Ik weet het gewoon nog niet. Komt vanzelf een keer.

 2. De blog ziet er weer gelikt uit met die mooie foto’s. Jammer dat mensen je op een vepaalde manier weten te demotiveren. Ben je voor je gevoel lekker bezig en dan krijg je dit. Hopp dat je een beslissing kunt nemen want het is niet niks om je baan aan de kant te zetten.

 3. Neem even lekker je rust dan komt de motivatie vast wel weer terug want je bent altijd wél in je element als je bezig bent bij van alles nog wat om te fotograferen. Lekker onheilspellend die inktzwammen.

 4. Ja, ook ik was geraakt door het nieuws dat Leonard Cohen overleden was. Toen ik in de zusterflat woonde heb ik samen met een buurvrouw zijn platen echt grijs gedraaid ….. wat een heerlijke muziek!!
  En ja, ik snap dat je enthousiasme bekoeld is, en wees eerlijk, het kan nooit eens kwaad om te overwegen of en hoe je verder wilt. Wens je daar veel wijsheid in, want je brengt er wat, maar je krijgt er ook wat ( en dan heb ik het niet over geld 😉 )

  1. Dat is ook zo hoor. Ik doe het al 19 jaar. Iedere donderdag deadline en tegenwoordig zondag ook nog inleveren. Dus ook wel altijd er mee bezig. Ik zie het wel heb er ook leuke dingen van zoals vrijdag weer een etentje dus. Ik kijk gewoon nog even.

 5. Gisteren vond ik van dat stilstaande, typisch saaie novemberweer. Maar aan jouw foto’s zie ik dat niet terug (-: Ik vind ze prachtig!
  Cohen laat veel moois na…
  Lieve groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s