Boom met ballen…..

zonsopgang-smallIn deze tijd van het jaar ontkom ik er toch ook niet aan om een beetje sentimenteel te worden, iets wat ik altijd wel heb als de Kerstmis er weer aan zit te komen.
Natuurlijk omdat mijn dochtertje net voor Kerstmis overleed, dat gaat nooit meer over, mijn zwager die vandaag al weer drie jaar geleden overleed en dit jaar het eerste jaar dat het zonder mijn moeder zal zijn. Toch wel een beetje vreemd.
Ieder jaar gingen mijn zus en ik samen de kerstboom opzetten bij haar, altijd gezellig en ze genoot er dan zo van, kerstmuziekje op en meezingen.
Vorige week zat ik met een vriendin over oud-en nieuw te praten en wat ik dan zou gaan doen, heb nog werkelijk geen idee, maar ik zei wel, ik hoef er geen rekening meer mee te houden dan ik op Nieuwjaarsdag naar mijn moeder ga, toch een raar gevoel.
Meestal kwamen dan ook de andere familieleden ’s middags om oma Nieuwjaar te wensen.
En zo zijn er nog meer dingen opeens anders zijn.
En ik moet zeggen dat ik helemaal vrede er mee heb dat ze er niet meer is maar toch deze tijd komen de herinneringen wel.
Toen we de spullen van mijn moeder op gingen ruimen ging er heel veel naar de kringloop, ook de oude kerstboom en de kerstspullen stonden erbij.
Net voordat ze zouden komen van de kringloop ging ik toch weer zitten snuffelen en haalde de doos met kerstspullen er uit, die kon ik toch niet meegeven eigenlijk.
En nu ben ik daar best blij om want vanmiddag ben ik een kerstboom wezen kopen, een echte altijd voor mij what else. kerstboom-smallSnelle service want een uur later werd ie al bezorgd. Ik heb de doos met kerstballen van mijn moeder gepakt en daarmee de boom versierd, een aantal ballen van mijzelf er bij en het voelde echt goed aan. Het huisje, het belletje, het trompetje en natuurlijk de piek.
Herinneringen komen aan de keer dat we aan mijn moeder (die nog naar 10% zicht had in haar ogen)  vroegen, vind je hem mooi, antwoordde, de piek staat scheef. Geweldig ze had nog gelijk ook maar hoe ze het zag was voor ons een wonder.
Ik heb een echte boom dus mijn piek zal nooit helemaal zo recht staan als in een kunstboom en ik heb daar vrede mee. Iedere keer als ik die scheve (valt mee hoor) piek zal zien herinnert me dat aan dit verhaal. En dat is mooi met Kerstmis, zo is ze er toch nog een beetje bij. Foto 1 vanmorgen de Lek, nog de mist er op en de zon die opkwam…….

 

16 gedachten over “Boom met ballen…..

  1. Dat zal wel met de leeftijd te maken hebben (behalve dan mijn kinderen natuurlijk dat blijft pijn) Dan vallen er steeds meer mensen weg om je heen. Maar mijn moeder voor ’t eerst niet met Kerstmis is toch wel emotioneel.

  1. Ja dat is ook ze hoor december leent zich daar wel voor. Vanzelfsprekende dingen zijn weggevallen. Worden wel weer opgevuld maar toch is het even weer iets missen al is het goed zo.

 1. Mooie herinnering Anneke, de spulletjes van je moeder in je kerstboom! Moét wel goed voelen.
  Ja de eerste keer zonder iemand waar je van houdt is altijd lastig! Is logisch ook!
  Mooie foto van de Lek ook!

 2. Het zijn ook allemaal aangrijpende herinneringen die boven komen, helemaal niet vreemd dus en héél logisch dat de invulling van deze dagen nu ineens gaten laat zien.
  Mooi boompje en ik denk toch troostrijk dat je dit doosje spulletjes nu kon gebruiken.

  1. Ben blij dat ik die doos met kerstspullen toch nog gepakt heb. Ja bepaalde dingen hielden we altijd rekening mee met haar en dat voelt toch even gek aan dat het niet meer hoeft. Ach ik heb mooie herinneringen dus is het prima zo.

 3. Tja, zo rond de feestdagen komen juist de herinneringen aan de personen die er niet meer zijn. Ik kan me voorstellen dat het goed voelt voor jou, de versieringen van je moeder in de boom die het gevoel geven dat ze er zo een beetje bij is. Dat heb ik nog steeds met 2 kerstbeertjes die ik van mijn overleden vriendin kreeg. Die moeten er ook bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s