Ontgroenen….

Vanmorgen had ik op tijd al twee interviews achter elkaar. Leuke gesprekken met enthousiaste mensen. Even een eindje gaan fietsen, nog een paar boodschappen gedaan en het weer werd steeds mooier.
Begin van de middag was ik weer thuis en kreeg meteen de tuinkriebels. Eerst nog wat “rotzooi” opruimen dat uit de bijkeuken gekomen was, oud vinyl dus de vuilnisbak zat meteen al weer vol. Maar opgeruimd staat netjes. In de groene bak nog een paar bossen met takken klein gemaakt, die zit ook vol.


Had echt zin om weer dingen te gaan zaaien en poten maar zag wel mijn kasje staan, zo groen als gras na deze winter dus die was wel toe aan een opknapbeurt. Dat moest eerst gedaan worden voordat ik kon beginnen aan het wat leukere werk.
De tuinslang weer aangesloten, alles werkte nog, een emmer sop, borstelen poetsen maar, in het kasje is het bijna al 20 graden dus niet verkeerd en het knapt er zienderogen van op.
Heel de binnen en buitenkant gedaan, alle bloempotten afgespoten en laten drogen om weer in te kunnen zaaien.
Een aantal planten die in mijn kasje overwinterd hebben weer naar buiten gedaan. Ze zien er goed uit, het zijn voornamelijk kruiden en ondanks dat ze heel de winter van mij geen druppie water gehad hebben doen ze het nog steeds. Sterke planten dus.
Deur en raam van het kasje even open gezet zodat het lekker door kan waaien en drogen natuurlijk ook. Mijn kastje staat weer te blinken in het zonnetje.
Het is een kunststof kasje en ik weet dat de platen vlijmscherp zijn dus ik kijk echt goed uit om niet in mijn handen te snijden. Precies tot het laatste stukje waar ik toch nog net een flinke jaap in mijn pink ophaal. Getver had zo goed opgelet maar goed even afspoelen, pleister er op dat kan de pret niet deren.

De weersvooruitzichten voor de komende dagen en volgende week zijn goed, zonnig, droog en een graad op 13. Ik teken er voor. Lekker in de tuin wroeten, zaaien en poten. Helemaal weer zin in.
Tijdens het fietsen, nou ja was net even afgestapt om even lekker de polder in de te kijken komen er nog een paar scholeksters aanvliegen. Ik vind het zulke mooie vogels dus pik nog gauw even een paar fotootjes mee.

26 gedachten over “Ontgroenen….

 1. Ik heb van de week de eerste dingen gezaaid, die staan nu op de vensterbank. Maar vanmiddag dacht ik : van het weekend word het mooi weer om mijn balkon weer lente klaar te gaan maken …….. zin in.

  1. Dat klopt inderdaad die is de winter in mijn kasje heel goed doorgekomen. Ik gebruik hem in salades, soep en soms bij vlees. Is heerlijk, niet te veel want het heeft best een sterke smaak.

   1. Ik maak van de blaadjes/naalden een thee.

    Beetje kneuzen en dan in het water mee koken.
    Het krijgt dan vind ik een prachtige kleur en lekkere smaak.

    Vrolijke groet,

 2. Tjongejonge wat bén je toch een bezig bijtje. Maar inderdaad, het gaat weer de goede kant op dus voor “groenenvingermensen” wordt het een feestje.Ziet er goed uit je kasje!

  1. Nou heb de laatste (twee) dagen best veel rust gehouden. Maar als het zonnetje schijnt dan begint het inderdaad wel weer te kriebelen bij me hoor. Heerlijk buiten bezig zijn.

 3. mijn rozemarijnen had in december al twee blauwe bloempjes,die zijn weggevroren maar ze staan nu weer klaar om helemaal los te gaan. Ik laat alle winterdekking nog wat liggen want er schijnt van allerlei lekkers onder te zitten, de merels en de roodborst scharrelen er hun kostje bij elkaar, ik zag zelfs een spreeuw. leve de lente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s