Tuin update

IMG_2510 (Medium)Een rustig weekend achter de rug maar toch weer blij elkaar gezien te hebben Wim had het echt wel knap te pakken.  Maar goed hij heeft een huis vol prachtige boeken dus als hij even lag te rusten hoefde ik me echt niet te vervelen.  Was dus blij dat ik gewoon wel gegaan was. Voor het eerst had hij weer een paar nachten goed geslapen en gegeten IMG_2517 (Medium)zei hij dus misschien heb ik op bescheiden manier toch nog bijgedragen aan zijn herstel haha. Ach toen ik mijn arm gebroken had was hij er toch ook voor me. Gewoon fijn dat het zo kan gaan.
De komende dagen schijnt het veel regen, zelfs natte sneeuw te kunnen vallen, kortom koude dagen. Wel jammer want ik wil zo graag nog van alles in mijn tuin een beetje doen. Aan de andere kant moet ik ook niet overdrijven, IMG_2496 (2) (Medium)lekkere warme trui aan als het droog is kan je al gauw van alles doen natuurlijk. De afgelopen week heb ik al veel uitgepoot maar moet ook nog wel aardig wat dingen doen. Peter heeft 8 zakken grond voor me gehaald dus ik kan weer even vooruit.
Heb van sommige dingen eigenlijk te veel gezaaid, waren ook soms probeersels dus dan weet je ook niet wat er van opkomt. Zoals vorig jaar had Wim van die heerlijk beetje peervormige tomaatjes. Nu ben ik gek op tomaten dus had ik er een paar mee naar huis genomen en daar de zaadjes uitgehaald, gedroogd en nu gezaaid en die komen gewoon allemaal op. Veel te veel plantjes natuurlijk maar goed kan altijd nog wat uitdelen aan anderen.  IMG_2516 (Medium)Vorig jaar gingen we een keer “tuintjes kijken” hier in Lekkerkerk bij de volkstuintjes daar had ik vorig jaar zaad van de lathyrus meegenomen en die komen ook allemaal op. Die vind ik zo heerlijk ruiken. Kortom mijn tuin is echt een combinatie van bloemen en groenten en fruit en dat bevalt me eigenlijk best.
Net als kroten, ook te veel zaadjes gezaaid, mijn tuin is niet zo onwijs groot natuurlijk, heb gewoon een stukje maar omgetoverd tot moestuin. Nou ja ook daar vind ik wel weer een bestemming voor. DIMG_2511 (Medium)e sla kan ik bijna eten en de aardbeien in mijn kasje staan ook goed ik bloei. De penen en uien die ik buiten al gepoot heb komen goed op evenals de tuinbonen, doperwten en de bonen in de kas. Nog even wachten tot na de ijsheiligen dan kunnen ze ook de grond in.
Twee weken geleden nog een aantal bakken geverfd daar kan ik ook van alles nog in uitpoten en zaaien. Met een beetje schikken kan ik best veel kwijt hoor. Verheug me er nu al op om gewoon weer lekker uit de tuin verse groentes te eten.
Toen ik thuiskwam lagen er twee brieven van de gemeente met de eindconclusie en definitieve besluiten. Vond het wel leuk om te lezen dat ze toegaven dat er zowel bij het berekenen van mijn aanvullende IMG_2492 (Medium)uitkering als bij de communicatie van hun kanten zoveel fouten gemaakt waren en dat daarom deze schikking gekomen was.  En ben best trots op mezelf dat ik het volgehouden heb en de gemeente toch een dwangsom heb opgelegd zodat ze eindelijk echt er mee aan de slag moesten gaan. Natuurlijk ook het financiële aspect, het extra bedrag mooi meegenomen. Maar voornamelijk blij met de rust die het mee geeft dat ik er niet meer over na hoef te denken.

13 gedachten over “Tuin update

 1. Mooie foto’s weer. Je schrijft zo vol overgave over je (moes)tuin dat ik weer zin krijg om een stukje tuin om te toveren tot moestuin. Heerlijk die verse groenten. Super gedaan met de gemeente. Pluim hoor.

 2. Alleen het weer werkt niet echt mee, dat is jammer want aan jouw enthousiasme ligt het zéker niet!
  Heerlijk die voldoening van je knokpartij met de gemeente, hélemaal terecht natuurlijk en zo blijkt maar weer dat je echt wel iets kunt bereiken bij dat soort logge instanties.

  1. Het mag inderdaad wel eens wat warmer worden van mij hoor. Maar goed werken in de tuin gaat al gauw natuurlijk als het droog is. De rust na het gedoe allemaal doet me heel goed.

 3. Ik loop een beetje achter met mijn zaadjes, dus hoop dat het het allemaal nog gaat doen. Wel heb ik een blauwe bessen struikje en een bramenstruikje gekocht……… ben benieuwd 🙂

 4. Je ben op de wereld om mekar om mekar te hellepe nie waar (-:
  We willen zo graag de zon zien en de bloemen uit de grond kijken. Mijn man heeft ook al van alles gezaaid en het komt allemaal op. Lathyrus zaaien we niet meer, dat losbandige spul komt overal op.
  Heel goed dat je je poot hebt stijf gehouden. Het zal de betreffende ambtenaren pijn gedaan hebben om een knieval te moeten maken, maar dat zal ons worst zijn. Je stond in je recht en je hebt het terecht gekregen. Fantastisch gedaan!

 5. Natuurlijk is het heerlijk als je je lief een beetje kan verzorgen! Logisch ook!
  Je bent maar weer druk met die tuin.. wat een klus weer! Ik doe nu maar af en toe wat. Eerst de nieuwe bomen er maar uit. Het stikt van de stekken… En dan is het makkelijk bijhouden. Morgen maar weer eventjes.. Geniet weer lekker deze zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s