FF opzeggen……

Gisteren een mindere dag achter de rug, last van buikgriep, krampen echt vervelend maar vandaag voel ik me weer kiplekker moet ik zeggen, hooguit nog een beetje niezen en sniffen maar dat kan ook wel door de pollen komen. Misschien door de warmte van maandag je weet het soms niet, misschien iets verkeerds gegeten.   Nou ja hoe het ook gekomen is gelukkig is het weer over.
Vanmorgen gereserveerd om wat administratieve zaken af te handelen beginnend met het aanvragen van subsidie voor het jeugdwerk bij de gemeente, natuurlijk weer op de allerlaatste dag dat het nog kon. Dat ging vrij vlot. Ik had alle bijlagen die ze nodig hebben al klaar en via internet kon ik alles regelen zo.  Dat scheelt een hoop gedoe.
En daarna wilde ik nog mijn donateurschap opzeggen van de Zonnebloem. Ik probeer altijd twee in mijn ogen goede doelen te ondersteunen en omdat mijn moeder altijd gebruik maakte van de Zonnebloem en ik zag hoeveel plezier ze daarvan had was dat een van mijn goede doelen al een aantal jaren.
Alleen ergerde ik me altijd groen en geel dat ondanks je vaste maandelijkse bijdrage er toch iedere keer weer enveloppen kwamen met acceptgiro formuleren voor extra geld. En ik werd ook twee weken geleden persoonlijk nog gebeld. Dat was al eerder gebeurd en toen had ik aangegeven dat ik dat zo vervelend vond. Dan doneer je iedere maand en dan nog bellen of je extra geld wilt geven. Bel dan andere mensen die nog geen donateur zijn.
Afgelopen week kreeg ik weer een envelop en dacht, nu is het genoeg geweest, ik ga het opzeggen. De donatie die ik doe komt toch bij de landelijke vereniging terecht en ik hoorde pas van iemand van de afdeling hier dat daar weinig bij hen van terecht komt. Zij stonden pas op de braderie loten te verkopen en dan doe ik dat liever, de eigen kernen directer ondersteunen.
Via de site een speciaal nummer voor opzeggen donaties gebeld, drie keer 10 minuten de telefoon over horen gaan maar geen gehoor krijgen. Nu was het een keuzemenu en heb ik gewoon een andere keuze ingetoetst en meteen kreeg ik iemand aan de telefoon die meteen al zei “alweer”. Dus ik was niet de eerste die het had. Maar goed ze was aardig nam mijn gegeven op en zei me de donaties te stoppen en uit te schrijven voor reclame.
Nou even afwachten of dat gewerkt heeft zo.
Ik was inmiddels al ondersteuner van het Zuid Hollands landschap geworden. Ik zie hoeveel mooie dingen die doen de laatste tijd hier dus voorlopig is dat mijn nieuwe goede doel dan.  Bovendien heeft dat voor mijzelf ook nog voordeel (tja waarom niet he) want bij excursies in natuurgebieden krijg ik dan korting als ik meega.
Afgelopen zaterdag was ik een flinke ronde gaan polderen.  Ik ken een aantal fotografen die ook regelmatig polderen en bij hen allemaal zag ik altijd grutto’s op hekken of palen zitten. Ik had inmiddels wel veel grutto’s gezien, weet nu ook wel een beetje de grutto gebieden maar op palen of hekken nog nooit. Tot zaterdag, het leek wel of alle grutto’s op hekken zaten dus dat was wel heel erg leuk om ook een keer te zien. En maandagavond een scholekster alsof ie even voor me wilde poseren.
Deze keer dus vogels op palen of hekken………..  Wie wint het kampioenschap Paalzittten…

24 gedachten over “FF opzeggen……

  1. Ook beterschap, ik lees van voor naar achteren zoals je wel zult merken. Ja mijn keel was daarna aan de beurt en snipverkouden maar was er niet echt ziek van dat ik binnen moest blijven of op bed. Wel wat sneller moe.

 1. Apart de foto van de bonte specht die zie je zelfden zo open en bloot zitten, bijna altijd verscholen achter en stam.

  1. Nou ik was ook verrast zo langs een fietspad en hij bleef ook nog best lang zitten zodat ik hem goed op de foto kon zetten. Soms moet je een beetje mazzel hebben.

 2. Ik doneer helemaal niéts meer, ze zijn toch nooit tevreden en gooien he geld over de balk. Dan zoek ik liever kleinschalige dingen dicht bij huis waar je “oog op hebt”..
  Nu jij nog “paaldansen”, nu je weer opgeknapt bent moet dat wel kunnen;-)

  1. Nou paaldansen heb ik nog niet gedaan dit weekend maar wel gelukkig kunnen fietsen, geen last van mijn maag meer alleen nog maar keelpijn en snipverkouden. Ja ik ben het helemaal met je eens wat kleinschaliger dingen kan ik beter doen.

 3. Prachtige foto’s Anneke!
  Donaties komen hoop ik goed terecht, maar ik heb het met Stichting Aap. Ik doneer elk jaar en heel soms tussendoor. Maar ze blijven bezig. Elk nieuw dier in de opvang is bijna een reden om speciaal voor dát dier te lobbyen voor geld. Ben ik ook wel een beetje klaar mee..

 4. Wij worden ook gek van smeekbedes per post en mensen die langs de deur komen of we maandelijks een vast bedrag willen overmaken. Aan dat laatste beginnen we niet!
  De grutto, de grutto, de grutto! Die vind ik het mooist.
  Heb je al eens in Ameide gefietst? Daar staat een “grutto-barometer.” Geen opgewekte, want hij geeft het aantal grutto’s in Nederland weer…
  De ooievaar is ook mooi, Anneke!

  1. Nee ben nog nooit in Ameide geweest eigenlijk. Nou hier in de buurt zijn best wel veel grutto’s en gebieden waar er rekening mee wordt gehouden dat is wel mooi. Ja alle weidevogels schijnen het moeilijk te hebben. Is zo jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s