Een blogje kommer en kwel……..

Kommer en Kwel 1:

Mijn buikgriep waarvan ik dacht weer af te zijn kwam eergisterenavond en gisterenavond in alle hevigheid terug, heel de avond met zo’n kramp in mijn buik op de bank gelegen, alsof ik uren achter elkaar buikspieroefeningen had gedaan. Om tien uur mijn zoon nog gebeld, niet dat hij er wat aan kon veranderen ma1c34913cdb5ca721a0b537f3ec1e8b1aar gewoon om het even kwijt te zijn, dat hielp wel een beetje.  (ben ook zo’n hypochonder die de meest vreselijke dingen gaat liggen denken en dan even praten werkt voor mij wel.)  Vandaag ging het weer redelijk, zelfs nog een stukje weer gaan fietsen. Het gekke is dat ik er overdag weinig of geen last van hem maar het ’s avonds begint. Ga maar even geen warm eten nemen want iedere keer daarna begint de ellende. Dus maar weinig eten, gewoon een paar boterhammen en maar hopen dat het vanavond en het komende weekend wat beter gaat weer.

Kommer en Kwel 2:

Een tweeling, ken ze al vanaf dat het baby’s waren en naast vrienden van ons woonden, een tijdje weer uit het oog verloren toen ze verhuisden en daarna kwamen ze weer in beeld als vrijwilligers bij ons jeugdwerk. Twee stoere meiden van een jaar of 15 nooit te beroerd om iets aan te pakken een aanwinst voor ons team. Een van de twee is vorig jaar gestopt maar de andere helpt nog steeds. Beide naast hun school waar ze iedere dag naar toe gingen fietsen een km of 17. Een geslaagd vorige week voor haar Havo de ander moet dit jaar nog 2 vakken inhalen. Daarnaast hebben ze allebei ook nog eens een bijbaantje, eerst begonnen met de kranten rondbrengen en nu werkt de een bij de Lidl en de ander bij het Kruidvat en zijn ze inmiddels 19 jaar. De eerste doet een vervolgopleiding in de zorg. De andere naast haar 2 vakken die ze nu nog aan het doen is op school heeft ze ook bij het Kruidvat een opleiding gedaan, is geslaagd en eerste verkoopster geworden. Ze werken beide in een dorp zo’n 9 km verderop waar ze op de fiets naartoe gaan. fetseeHet meisje dat bij het Kruidvat werkt kocht vier maanden geleden een nieuwe fiets waar ze hard voor gewerkt heeft en super trots op was.  Eergisteren wilde ze op de fiets ’s avonds naar huis gaan en zag ze hem niet meer. Ze kon het eerst helemaal niet geloven, dacht heb ik hem ergens anders neergezet maar nee hoor hij was gestolen. Hij stond wel op slot maar niet verzekerd, in een open fietsenstalling vlak bij het winkelcentrum. Nou gun ik het niemand dat zijn of haar fiets gestolen wordt maar ik vond het voor haar echt zo ontzettend sneu. Op de camerabeelden is te zien dat een jongeman gewoon op een bankje zit. Het is ook avondvierdaagse dus druk. Hij staat op en tilt de fiets van achteren op en neemt hem mee. En daar kan ik dan zo pissig om worden, zo’n lapzwans die zomaar zo’n fiets meeneemt hem waarschijnlijk op marktplaats of ergens anders weer verkoopt en zo’n meid die fiets kwijt. Zij had de jongen niet herkent, hopelijk kan de politie er wel wat mee. Pas is er ook een fietsendiefstal opgelost via marktplaats waarbij iemand zijn eigen fiets herkende. Trouwens mijn eigen fiets die ik in de stalling in Apeldoorn had is ook weg, toen ik er de laatste keer was, was ie verdwenen. Wim heeft nog verder lopen zoeken. Of de stallingbeheer heeft hem weggehaald maar in de voorwaarden staat dat hij er een maand mag staan. Dus dat zou niet mogen kunnen want ik ben er iedere vier weken, dat hadden we van te voren juist nog bekeken of hij is gestolen ook geen idee. Nu was het geen dure fiets maar toch….. ook weg.

Kommer en Kwel 3:

Nog iets waar ik pissig van kan worden, ja hoor daar is ie weer de gemeente Krimpenerwaard…….
Blijkbaar heeft er een ambtenaar weer een oog extra open gedaan en gedacht, kom ik ga het dossier van deze mevrouw eens nader bestuderen, zag dat de berekeningen niet goed gedaan waren en stuurde me gisteren een beschikking dat ik 1200 euro terug moet betalen binnen 6 weken. Ik wist niet wat ik las. Ik ben blij dat ik zwart op wit heb dat de drie jaren dat ik een aanvulling krijg afgehandeld zijn, verrekend en er voor getekend is.
Maar toch ik baalde weer als een stekker, gaat die ellende nou weer beginnen,  was net zo opgelucht dat ik daar nou eens een keertje vanaf was.beroepenplaatjes.png
Ik heb meteen de juridische afdeling gebeld die mijn zaak afgehandeld heeft, geen zin om weer via omwegen ergens te komen. Zij had er inmiddels van gehoord en hoopte dat deze beschikking nog niet verzonden was naar mij. Maar goed hetzelfde recept ik word deze week nog teruggebeld. Dat was dus gisteren, vandaag nog niets gehoord dus dan zou het morgen moeten, ik ben benieuwd. Zo niet hang ik meteen weer aan de telefoon. Je zou er toch helemaal gestoord van worden een beetje.

 

 

25 gedachten over “Een blogje kommer en kwel……..

  1. Dank je. Ik heb zwart op wit dat alles afgehandeld is van de gemeente dus weet niet uit welke hoge hoed ze dit nu weer gehaald hebben. Mijn buikgriep was vrijdag gelukkig weer over en had een heerlijk weekend.

  1. Ja hoor nog snotteren en zere keel maar dat wordt ook al weer wat beter. Ben er ook niet echt ziek van is alleen lastig. Ja gemeente pff niets gehoord. Nou ja ook dat lost wel weer op. Had een prachtig Pinksterweekend ondanks alles …….

 1. Ohhh, je hébt van die dagen dat alles tegen zit. Wat sneu voor zo’n hard werkend meisje . En dan zijn er nog mensen die zo’n diefstal nog verdedigen, dáár wordt ik nou echt pissig om.

  1. Ja inderdaad heel sneu voor haar en mijn fiets in Apeldoorn blijkt ook gestolen> Had maar 50 euro gekost maar toch wel jammer was juist zo lekker daar een fiets te hebben.

 2. Jakkes, wat een narigheid in je buik. Ik hoop dat het snel verdwijnt. Die diefstal is natuurlijk een misselijke streek. Je zóu zo’n jong toch bijna wat aandoen. Vergeet de gemeente zo snel mogelijk en laat het voor je oplossen. Eerst weer opknappen!

  1. Twee dagen brood eten toen was het wel over gelukkig nu nog snippie verkouden. Ja die gemeente gewoon weer niet teruggebeld. Je zou ze toch maar goed ik wacht het maar ff af.

 3. Nou, dit logje like ik dus maar niet. Hoop dat de buikgriep snel over is.
  En die fietsendieven, je zou ze toch hè. Mijn fiets is verzekerd en ik zet hem (meestal) met een extra ketting op slot. Sneu voor dat meisje. En die gemeente… pffff dat is ook wat. Hoe wordt er toch langs elkaar heen gewerkt. Er zijn veel te veel ambtenaren in dienst…
  Wens je een fijn weekend, samen of alleen!

 4. O. meis, wat een narigheid weer dat ze van de gemeente weer het op jou gemunt hebben zeg!! Daar wordt je toch gestoord van!!!
  Nou, wil niet negatief zijn, maar je bent waarschijnlijk nog niet teruggebeld ….. en anders zou het een wonder zijn.
  Hoop echt voor jou dat dit heel snel over is, en dat ze je dan met rust gaan laten.

 5. Die pennenlikkers ook, sjonge jonge jonge. Ze halen het bloed onder je navel vandaan (-:
  Heel goed dat je voor jezelf opkomt!
  Ik kan ook zo boos worden dat mensen met hun handen aan spullen komen waar een ander hard voor gewerkt heeft. Ooit hebben ze onze net nieuwe auto gestolen. Hij stond bij de garage. We waren wel verzekerd maar kwam er zo’n draadnagel langs die ons aankeek of we voor ons plezier van die auto verlost waren. Pffff….
  Is je buikpijn over??

  1. Ja hoor mijn buikpijn is over. Werd dikke keel en snipverkouden gaat ook al weer beter hoop dat het via mijn oren allemaal verdwijnt 😉 …….. Gemeente nog steeds niet gereageerd….pff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s