Een man een man ………

IMG_9539 (Medium),Twee jaar geleden kreeg ik een nieuwe buurman, een man van een jaar of 30 dus beetje leeftijd van mijn zoon denk van Surinaamse afkomst. Hij kwam te wonen in een huis waaraan, doordat mijn buren al wisten dat ze wilden gaan verhuizen, ook de laatste jaren niet veel gedaan was.
Bovendien verkochten ze de grote blokhut die in de tuin stond en namen ook van het terras een aantal tegels mee.
Dus echt in een paleisje kwam hij niet terecht. Er moest zowel binnen als buiten veel gedaan worden. Hij werkte destijds in Tilburg waar hij met openbaar vervoer naar toe moest en had ook nog een zoontje van een jaar of 4 waar hij een aantal dagen voor zorgde.
In huis werd het aller nodigste gedaan en hij ging er wonen. Hij kwam kennis maken en soms kwam hij wel eens vragen of hij iets mocht gebruiken zoals een trap op zo, geen probleem en kreeg altijd alles weer netjes terug.
Best een praatjesmaker met mooie verhalen maar heb ook absoluut verder geen last van hem, ooit een keer een luidruchtige barbecue maar goed wat wil je meteen groep van die jonge gasten op een mooie zomerdag. Dat stoort mij niet en toen ik na ongeveer 2 uur naar van die hakketak muziek te hebben geluisterd, zoals ik dat noem je kent het wel van die auto’s die langs rijden, ramen open en maar dreunen,  vroeg heb je ook nog een ander repertoire was dat geen enkel probleem. Hij is echt een leuke, lieve en ook best goeie vader vind ik voor zijn zoontje, dat is echt een leuk joch.
Vanaf het begin hadden we afgesproken. liever tegen elkaar zeggen als er iets is wat je stoort en dat deden we ook.
Een jaar geleden viel de schutting tussen onze tuinen bijna om en we overlegden en besloten samen een nieuwe schutting neer te zetten. Ik zocht de schutting uit, ging naar hem toe om te overleggen over de prijs en het materiaal en hij was het er mee eens, we zouden ieder de helft betalen.  Peter zette de schutting neer, in de tijd dat hij daar mee bezig was verwijderde ik nog het onkruid bij Alex zoals hij heet de buurman uit de tuin, had toch niets anders te doen en toen hij ’s avonds thuiskwam hoefde hij niets meer te doen.  Wat fijn dat je zoon dat gedaan heeft zei hij en op zijn vraag wat hij wel een dronk zei hij een goeie fles wijn voor hem te kopen.
Na een week vroeg hij of hij de rekening nog kreeg zodat hij hem kon betalen.
Ik bracht de rekening en hoorde daarna helemaal niets meer, zag geen geld, de beloofde fles wijn kwam ook nooit en zijn verhalen waren altijd mooi en altijd was er wel iets waardoor hij niet kon betalen als ik het vroeg.
Eerst dacht ik laat maar, maar voor mij is het ook een hoop geld dus in april toen de schutting een jaar stond heb ik hem toch maar weer even geappt over die betaling.
Helemaal vergeten, appte hij terug, eind van de maand kan ik het betalen.IMG_9558 (Medium)
Dat was gisteren inmiddels weer drie maanden geleden. Dus gisteren weer geappt dat ik het vervelend vond om steeds om mijn geld te moeten vragen. Een man een man, een woord een woord en ik merkte ook wel als hij thuis was (hij is er niet zoveel, zat vaak bij zijn vriendin) dat hij me een soort ontweek wel. En dat ik het jammer vond dat het onze verstandhouding ook zo verstoorde. En ik stelde hem voor om dan met 20 euro per maand af te betalen.
En dat werkte blijkbaar, hij appte terug dat hij in de hoek zat waar de klappen vielen momenteel financieel maar dat hij vanavond de eerste 20 euro zou komen brengen en verdraaid dat deed hij nog ook.
Hij vertelde dat volgende week zijn vriendin bij hem introk waardoor ze minder kosten hadden en hij de rest aan het einde van de maand kwam betalen. Ik zei ik vind 20 euro per maand ook prima hoor als dat voor jullie beter uitkomt, dan komt het er ook vanzelf een keer. Ik wacht het maar weer even af. Wel blij dat het weer even uitgepraat is.
Hij vertelde ook nog dat hij zijn tuin onkruidvrij ging maken, dat heb ik hem al zoveel keren horen zeggen, ik wacht het maar af. De schutting is hoog genoeg, ik zie er weinig van alleen de voortuin is ook echt vol met onkruid dat dan weer bij mij ook uitzaait net zoals de achtertuin. In het stuk grenzend aan zijn tuin is het onkruid bij mij ook minimaal drie keer zoveel als in het andere gedeelte van mijn tuin en dat is ook best vervelend. Nu vind ik werken in de tuin geen straf maar toch al die distels die opkomen heb ik al die jaren nog nooit in mijn tuin gezien. Vorig jaar heb ik hem de blokhut van mijn moeder gegeven die hij nooit opgebouwd heeft en nu ook voor oud vuil in zijn tuin staat. Ik weet het als je wat weggeeft dan is het zijn verantwoording maar ik vind het toch wel zonde dan had ik hem liever aan een ander gegeven die er wel wat mee had kunnen doen. Maar goed, eens gegeven blijft gegeven en daar moet ik verder niet over zeuren al vind ik het stom want hij heeft geen schuur en zou zo een mooie blokhut gehad hebben om zijn spullen in te zetten.
Nou ja ben wel blij dat de eerste aanzet gegeven is weer en misschien met de komst van zijn vriendin dat dingen ook zullen veranderen, vrouwen kunnen wat dat betreft soms een goeie invloed hebben. En ik snap ook best dat hij met een baan, verzorging van een wijnkind, opknappen van het huis en dan ook nog die tuin waar hij helemaal niets mee heeft dat er wel eens bij inschiet hoor. Heb zelf bij hem in de voortuin al een paar keer de grootste paardenbloemen er uit gestoken want ik bleef onkruid wieden. En eigenlijk jeuken mijn handen zo nu en dan om zijn tuin eens aan te pakken haha. Hou wel van die uitdagingen maar goed voorlopig maar ff niet. De laatste maanden wel genoeg gedaan overal nu maar even nog echt vakantie houden nog een dag of 10.  En wie weet komt die fles wijn ook nog een keer………….

17 gedachten over “Een man een man ………

 1. Niet zo netjes van die buurman. Ik zou hem niet snel weer geld lenen of iets voorschieten. Wij hebben zoiets ook meegemaakt. Zo naar als je achter je centjes aan moet.

  1. Ja had misschien eerder aan de bel moeten trekken maar goed wilde ook niet iedere keer gaan zeuren er over. Maar wilde toch wel mijn geld hebben ook, ben tenslotte geen bank van lening en moet zelf ook van een minimum uitkering rondkomen.

 2. Jammer dat hij zijn afspraken niet meteen nakomt. Volgende keer als je iets gezamenlijk doet meteen maar laten betalen! En als je er zin in hebt doe jij gewoon die voortuin.. scheelt je een stuk ergernis, is hij vast nog blijer en je bent weer lekker met je hobby bezig. 🙂

  1. Ja die voortuin heb ik al regelmatig wat weggehaald dat weet hij hoor en vind het ook prima natuurlijk. Maar heb momenteel wel genoeg zelf te doen en vind het nu ook wel lekker om wat vrije tijd te hebben.

 3. Hier heb je een les van geleerd. Jij zult niet meer zo snel en goed van vertrouwen zijn. De buurman klinkt verder wel aardig en het is allemaal al rot genoeg als je niet genoeg geld hebt, maar als dat zo is had hij het beter meteen kunnen zeggen en hadden jullie dit bij voorbaat al op kunnen lossen. Vervelend is t wel.

  1. Ja dat zijn altijd lastige dingen, een moet het toch bestellen en regelen en gezien de afspraken verwachtte ik dat hij het zou betalen. Maar goed zo is het ook weer opgelost en kunnen we als buren elkaar weer goed aankijken, dat vind ik dan nog eigenlijk wel het allerbelangrijkste.

  1. Het enthousiasme waarmee ik over tuinieren schrijf vaak en hoe leuk ik het momenteel vind geeft niet weer dat tot zo’n 20 jaar geleden daar helemaal niet mee had. Mijn eerste tuin bestond uit enkel onkruid, mijn tweede tuin helemaal betegeld was en ik nu met deze tuin pas begonnen ben en lol er in krijg. Daarnaar kijkend heeft hij nog zo’n jaar of 15 te gaan misschien gaat ie het dan ook leuk vinden haha. Nee hoor heb er eigenlijk helemaal geen verkeerde buurman aan. Geen overlast of iets en misschien zit ie inderdaad in een moeilijke periode financieel die heb ik ook genoeg gehad. Vergeet nooit je verleden zeg ik altijd maar. En nu het weer even besproken is, is ook de lucht weer opgeklaard, ik merkte dat hij me ontweek en dat vind ik ook niet fijn als buren zijnde.

 4. Tja, zo te lezen is het geen onwil, maar slordigheid/geen tijd/en het niet kunnen.
  Wij leerde vroeger om dat dan te bespreken, maar ik had het er laatst met een collega nog over, het lijkt wel of jongelui er andere normen en waarden op na houden. Want even laten weten dat ze niet kunnen betalen/op tijd zjin/ afzeggen? Dat gebeurd gewoon niet meer……..
  Gelukkig is het begin er inderdaad.
  Trouwens houd dat in dat je weer nieuwe buren krijgt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s