Zomaar onderweg…tussen de buien

Ach fietsend kom ik altijd wel wat tegen, soms gekke dingen, soms leuke dingen, dingen waar ik me aan erger of dingen waar ik stiekem wel om moet lachen.
Je snapt het al, ik ga er een aantal delen.
– Vandaag het zonnetje scheen, ging even lekker fietsen naar de kringloopwinkel. Op het plein ervoor zie ik een volwassen man van een jaar of + 60 op een kinderfiets rondfietsen. naamloosBlijkbaar wilde hij even uitproberen of de fiets verkoopbaar is in de kringloop.  Hij kreeg steeds meer publiek en aanmoedigingen van de andere vrijwilligers van de kringloop en dat maakte hem misschien een beetje overmoedig want opeens zie ik hem tegen een andere fiets aanrijden en omvallen, gelukkig net niet met zijn hoofd tegen de muur. Ik ging heel gauw naar binnen zodat ze niet zagen dat ik het toch wel heel erg grappig vond allemaal. Heb maar geen foto gemaakt…..dus van www wat gepikt.
Als ik mijn dorp binnenkom fietsen zie ik overal grote plassen liggen, de bui die dat op zijn geweten had zie ik boven de Lek, vandaag dus mazzel gehad en droog thuisgekomen.

– Ik kom bij de Lidl om nog een paar boodschappen te doen en wat zie ik daar,IMG_1831 (2) echt iets waar ik al jaren op zit te wachten en hoopte dat het nou eindelijk eens in de vakken zou komen het afwasmiddel met honing en Griekse yoghurt, met olijven en wilde kruiden en het hoogtepunt van deze serie Marseille zeep met vijg en lavendel.  Vooral die laatste lijkt me wel lekker dat je borden zo heerlijk ruiken zoals de wc verfrisser……

IMG_1325 (Small)Bij het Kruidvat zie ik een mooie aanbieding, een sporttas afgeprijsd van 69.95 voor 12,99.  Zou iemand nou echt geloven dat die dingen ooit voor zo’n 70 euro te koop hebben gestaan.

pralinesEn nog een bij de Lidl met ergernis de negerzoenen die daar pralines worden genoemd, het zou niet mogen dit…..

– Gisteren was ik gezellig met mijn zus op pad geweest, tussen de buien door toch gaan fietsen. Maar als zij thuis is moet ik altijd nog 5 km fietsen dus ja hoor, denk dat zij net droog binnen was begon het bij mij lekker te spetteren. Nou ja ik ging naar huis dus vooruit maar. Halverwege de weg zie ik een busje halverwege de weg staan, ik kan er voorbij en zie dan dat er een pony op de weg loopt. Een man probeert de pony weer aan de kant te krijgen. Ik zie dat het hem moeite kost, er staan nog meer auto’s te wachten maar niemand stapt even zijn warme autootje uit om te helpen. Ik fiets verder maar denk toch maar even helpen en ik rij even terug, met mijn fiets schuin op de weg hou ik de pony tegen en samen met de man krijgen we hem bij het hek. Ik hou wel mijn fiets er tussen want het is een kleine shetland en dat zijn best felle beestjes en ik heb het toch al niet zo op paarden en pony’s.  De eigenaar is inmiddels  gewaarschuwd en de man kan zijn bus zo busjeszetten dat de pony niet meer de weg op kan en hij zegt ga u maar verder want het regent zo. Nou ja ik was toch al nat. Maar toch dacht ik wel in mezelf, klojo had lekker doorgefietst. Als de auto’s weer op gang komen komt er een busje langs waar achterop staat follow Jesus. Ik kan het niet laten om te denken follow Jesus?? Stap eens lekker uit je warme auto om te helpen dat is ook een manier to follow Jesus.  (foto zelf bewerkt hoor, had me camera er niet aan gewaagd met zo’n bui).

– 21741044_10154950445138008_8575205825258646378_o (Small) Mijn vijver is momenteel zo vol dat de vissen bijna de tuin in kunnen zwemmen, wat een plons water is er gevallen. Laat het nu maar eens even stoppen hoor, het is wel even genoeg geweest zo en daar zullen wel meer zo over denken.

Een mooi en graag droog weekend gewenst ……..

21 gedachten over “Zomaar onderweg…tussen de buien

  1. Droog wordt het de komende tijd niet. Ik heb ooit vernomen dat als de regendruppels bellen vormen bij het neerslaan het voorlopig niet droog weer wordt.

    1. Ja inderdaad was vandaag niet echt lekker. Vond het best jammer want anders was ik even naar Alblasserdam gegaan om te kijken naar het politieorkest. Maar het regende me te hard om daar naar toe te gaan. Er werd trouwens vandaag overal zoveel georganiseerd in onze omgeving.

  2. Ach, je had je er toch niet happy bij gevoeld als je niet geholpen had. Jammer dat die mensen die Jezus volgen daardoor geen tijd hadden om te helpen, had jezus zélf maar even komen helpen, dan zoude ze hem vanzelf wel gevolgd hebben;-)

    1. Nou ik voelde me echt wel een jan lul hoor dat ik het toch weer deed en niet gewoon door was gereden naar de warme kachel en droge kleding vooral als je dan ziet dat er al zoveel mensen lekker zitten te wachten. Maar inderdaad vond het ook rot voor die man die in zijn eentje stond te tobben. Altijd zo’n dubbel gevoel dan. Ach warme douche en droge kleding en het was weer over hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s