Creatief met hooi en stro….

Hooibalen 1 (Small)Een mooie dag vandaag en dat bleek iedereen er toe aan te zetten om lekker naar buiten te gaan het was druk onderweg met wandelaars en fietsers en een van de fietsers was ik zelf dus. Lekker even een rondje door de polder.
Het is rustig in de polder, hier en daar zijn er nog een paar jonge futen van laatbroeiers maar de meeste broedsels die het overleefd hebben zijn zelfstandig geworden en moeten het zelf maar uit gaan zoeken.Hooiberg (Small)
De boeren zijn klaar met hooibouwen, overal zie je van die grote stapels met zwarte balen liggen.
De hooibergen die er nog zijn worden alleen nog maar als decoratie gebruikt in sommige dorpen kom ik er nog wel eens tegen.Hooibalen (Small)
Maar je kan ook creatief zijn met die balen hooi, ooit schreef ik er al eerder een blogje over een oma die ieder jaar een aantal van die balen gaat beschilderen met haar kleinkinderen.
Oude kleren aan die dag en met echte verf mogen de balen beschilderd worden. Ik zie weer de nieuwe balen liggen, je kan zien dat de kleinkinderen inmiddels wat groter zijn geworden. Collage (Small)De kunstwerkjes die ze gemaakt hebben zijn gedetailleerder, echt leuk om te zien. Inspiratie is ook voor de kleinkinderen blijkbaar wel de boerderij en buiten zijn.
Op een andere boerenweg zag ik een mooie huwelijksaankondiging een bruidspaar gemaakt van hooi en stro balen gemaakt.Bruidspaar (Small)
Op het bordje er onder staat te lezen… Zwarte Cross 2006 waar het allemaal begon vandaag trouwt Leonard met Manon. 
De boerderij is ook helemaal versierd dus daar zal het bruiloftsfeest wel plaatsgevonden hebben.
Creatief met hooibalen, je moet het maar verzinnen maar het is een vrolijke noot tussen al die zwarte stapels.

18 gedachten over “Creatief met hooi en stro….

  1. Bij die laatste foto zou ik zeggen dat dat twee stoppelpoppen zijn: poppen die gemaakt worden van stro of hooi en die symbolisch in brand worden gestoken als de oogst binnen is. Erg creatief. Erg leuk.

  2. Daar kunnen de oma’s hier nog een voorbeeld aan nemen. Dit jaar veel te veel balen dus kunnen er nog heel wat mooie kunstwerkjes bij, erg mooi en vrolijk.

    1. Ja het is echt een leuk mens. Je denkt een “gewone” boerin en als je haar ziet zoek je dat er echt niet achter, ze had nog meer dan die creatieve ideeën. Zo zie je maar nooit afgaan op een eerste gezicht.

  3. Het hoort natuurlijk niet echt in het landschap thuis maar oke, het ligt er ook niet zo lang. Kan me wel voorstellen dat het voor die kinderen echt leuk is om te doen en uiteindelijk zijn die zwarte balen ook lang zo mooi niet als hooi schoven.
    Dat bruidspaar is wel héél grappig gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s