Heartbreakhotel…..

hotel strandtent Elvis (Medium)Nog een blogje Terschelling, ach ja waarom niet. In de vakantie gingen we ook naar Heartbreakhotel, geen hotel zoals de naam zou doen vermoeden maar een strandtent aan het Noordzeestrand.  Een strandtent helemaal ingericht in de stijl van Elvis Presley en ook helemaal retro uit die tijd. Zelfs de kinderstoelen voor de kinderen waren zoals ik die vroeger kende. Allemaal in van die zuurstokkleurtjes maar echt een heel gezellig tent om te zitten en wat te drinken of te eten. Vroeger stond er zelfs nog zo’n oude roze auto bovenop maar die was nu verdwenen.
Wim (Medium)Het was precies een dag dat het ’s morgens een beetje regende en grijs was. Wim had een garnalennet meegenomen op vakantie want hij wilde proberen of hij daarmee echt garnalen kon vangen. Schelpen 2 (Medium)Maar het meeste wat in zijn netje kwam waren toch wel schelpen.
Hij liep gewoon ondanks het mindere weer die dag zo de zee in tot zijn knieën en ik bleef op het strand wandelen en wat foto’s maken van hem toen hij zijn eerste garnaal echt ving en enthousiast als een kind met zijn netje naar me toe kwam.
Ik moet zeggen dat toen ik daar een paar uur gelopen had en staan kijken en wat fotograferenGarnaal (Medium) ik net zo nat was als hij dus gingen we weer terug naar de strandtent om op te warmen en een lekkere hete chocolademelk te drinken natuurlijk met slagroom. Die ging er goed in en voordat we weer verder gingen fietsen was het inmiddels droog geworden en de wind zorgde er voor dat we al snel weer opgedroogd waren.
WKwal (Medium)e hadden niet genoeg garnalen gevangen om een maaltje te hebben maar daar ging het eigenlijk ook niet om. Wim wilde gewoon weten of dat net ook echt werkte en of daar garnalen mee te vangen waren en hij heeft ze weer teKwal 2 (Medium)rug gezet in zee.
Er zwommen die dag ook heel veel kwallen in de zee en op het strand. Ook aardig wat krabben die meestal leeggegeten waren. Ook veel kokkels die blijkbaar ook goed te eten zijn. Kwallen (Medium)Ik heb ze nog nooit gegeten maar Wim wel. Alleen moet je ze dan een paar dagen laten ontzanden, dus in een netje hangen in het zeewater. Nou ja die dingen zijn natuurlijk op vakantie niet zo heel makkelijk te doen allemaal maar iSChelp 3 (Medium)k kan me voorstellen van bewoners zo nu en dan wel een vers maaltje uit zee eten. In de haven groeiden ook oesters tegen de kademuren op. Krab (Medium)Dus zeebanket genoeg.
Wij hebben het maar gehouden bij een lekkere vissoep om toch een beetje in de sferen te blijven en daar hoefden we zelf helemaal niets aan te doen behalve opeten. Strand (Medium)

 

6 gedachten over “Heartbreakhotel…..

  1. Wat mooie kwallen qua kleur bedoel ik. Toch een leuke ervaring om een garnaal te vangen. Ooit eens een nacht mee geweest met een kokkel visboot. Mijn zus had een vriend die viste op de boot. s’Nachts lag de boot droog op het wad en later voeren ze weer uit, was best spannend.

  2. Wim had natuurlijk laarzen aan moeten hebben maar oke, zo kan het ook natuurlijk;-) Dat zijn gewoon de leuke vakantie dingen en je hebt er weer prachtige foto’s aan overgehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s