Clubjes….

Vanavond gezellig zo’n kleine twee uur zitten bellen met mijn vriendin, zij heeft een abonnement dat ze na 7 uur en in het weekend geloof ik gratis kan bellen dus dan kan je gerust een poosje zitten praten zo samen.
Zij woont in Harderwijk dus zien we elkaar niet zo heel erg vaak, een paar keer per jaar spreken we wel af om wat te doen.
Vanavond ging het onder meer over clubjes, zij is twee jaar geleden gestopt met werken ook ontslagen maar wel op vrijwillige basis. Ze werkte altijd in de zorg, kon dat op een gegeven moment niet meer volhouden fysiek dus kwam ze als telefoniste te werk en dat was echt niet haar ding.
Nou ja ze is dus ook al twee jaar thuis en vertelde dat ze eigenlijk nog steeds tijd te kort komt. Ze is dan ook lid van weet ik hoeveel clubjes. Dansclubje dat doet ze al 20 jaar volksdansen, maar ook yoga, een leesclubje, van de kerk een clubje, lid bij een gezamenlijke tuinclub en zo nog een paar die ze opnoemde.
Ik ben eigenlijk helemaal geen clubmens, nou ja het jeugdwerk, dat is eigenlijk ook wel een soort club maar wel met in de loop der jaren al zoveel verschillende vrijwilligers dus wel anders dan haar clubjes.
Zij voelt zich er goed bij en dat is prima toch, ieder heeft nu eenmaal zijn eigen gevoel bij dingen.
Heb me zelf deze week wel aangesloten bij een clubje om een seniorenmiddag in ons dorp te gaan organiseren. Een club bestaande uit vier mannen en ik zei de gek, allemaal enthousiast en met veel zin om er een mooi feest van te maken dit jaar.
Wij hadden vroeger een seniorenmiddag in de feestweek dat werd gefinancierd door de gemeente maar na de reorganisatie wilde de gemeente dat niet meer betalen en verviel deze middag.  En heel veel senioren vonden dat ontzettend jammer want het waren gewoon zulke leuke middag. Middagen waarop mensen elkaar ontmoeten die soms heel lang elkaar niet gezien hadden. Vooral voor mensen die niet zoveel er op uit gingen waren het middagen waar naar uitgekeken werd.
Een tijdje geleden had ik een interview voor de krant bij een nieuw opgerichte stichting die iets wilde doen voor de senioren in ons dorp. Ze halen iedere week papier op, best een hele organisatie is het en ze halen echt veel papier op dus ook een aardige opbrengst.
Vroeger vielen ze onder de pet van de ANBO en organiseerden dan ook van alles voor senioren met hun geld maar de ANBO afdeling is verdwenen in ons dorp (en in veel dorpen en steden omdat ze niet meer zelfstandig mochten functioneren).  Deze papierophaalploeg had die goed voorzien en er al een zelfstandige stichting van gemaakt zodat niet hun gespaarde gelden opgingen in de grote ANBO organisatie want dat gebeurde dus bij alle afdelingen, een heel slechte zaak.
Afijn de voorzitter van deze stichting vroeg dus aan mij of ze ook iets voor een seniorenmiddag konden betekenen financieel en zo kwam het balletje aan het rollen en vonden we nog een man die goed geld los kan peuteren bij bedrijven en instanties, de organisator van de feestweest en ze hadden gevraagd of ik ook mee wilde doen.
Ook natuurlijk omdat ze dan een kort lijntje hadden naar de publiciteit maar ook omdat ze weten dat ik organiseren ook leuk vind om te doen.
Het was een leuke ontmoeting en iedereen had originele ideeën en zo met zijn 5-en werd meteen al besloten dat zo’n middag er moet komen. Alle neuzen stonden de goede richting op en iedereen gaat een deel ervan voor zijn rekening nemen. Zo iets vind ik dan wel leuk, iets eenmaligs waar je geen lid van hoeft te worden met verplichting om ook altijd te komen. Gaat vast goedkomen en ik hoop dat het een geweldig leuk feest gaat worden in juni volgend jaar.
Ben nooit zo van de roofvogels fotograferen maar deze week kwam ik echt van alles tegen in de polder die ook nog zo nu en dan bleven zitten vandaag een serie roofvogels in actie. Er zitten een paar mindere foto’s bij maar was wel een leuk gezicht dat twee kraaien een torenvalk aanvielen en probeerden concurrentie uit te schakelen.
De paalzitters zijn buizerds, de vliegers bruine kiekendief en op het dak de torenvalk.

 

15 gedachten over “Clubjes….

 1. Mijn schoonmoeder zat ook in veel clubjes. Elke dag van de week minstens een.
  Wel bijzonder dat alle neuzen dezelfde richting opstaan voor het organiseren van de Seniorendag. Lief dat je je daarvoor inspant.
  Prachtige opnames. Kiekendief 1 is mijn favoriet!

 2. O, wat leuk om zo met een klein clubje zo’n middag te gaan organiseren. wordt vast leuk!!!
  Ik ben zelf ook niet zo van de clubjes, ben liever actief bezig, inderdaad ook met organiseren, een bestuursfunctie, daar kan ik meer mijn ei in kwijt …………. buiten natuurlijk mijn muziekclub 😉

 3. Wat jij doet is véél leuker dan al dat clubjes gedoe maar oke, voor wie dat leuk vindt is het prima.
  Wat mooi dat die mensen een vooruitziende blik hadden en nu dus hun eigen broek op kunnen houden door hun stichting.

  1. Dat laatste is zeker waar de landelijke ANBO heeft alle gelden van de plaatselijke afdeling “afgepakt”. Wij hadden een prima draaiende afdeling met heel veel leden die nu opeens niets meer konden of mochten zonder het van te voren aanvragen bij de landelijke afdeling. Zo absurd. Die papierploeg hier haalt echt veel op dus komt aardig wat geld binnen en nu kunnen ze er weer goede dingen voor doen.

 4. Hier zijn ook clubjes voor ouderen . Ik ben geen clubmens en al helemaal niet dat gebonden zijn aan dagen en uren dat je er moet zijn .
  De foto’s van de kiekedief zijn prachtig Anneke 🙂

 5. Benieuwd naar wat je dan organiseert voor die mannen. Hier heb je ook wel van die clubjes maar als ik dan zie wat ze doen, klinkt dat heel oubollig, komt er iemand om dia’s te laten zien over een reis die er gemaakt is dat soort. Nee niks voor mij, ik zit ook niet op clubjes, ben altijd veel te druk. In de straat was 2 jaar geleden wel een breiclubje, dat leek me wel wat maar wegens te weinig belangstelling is het weer opgeheven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s