Die pet (hoed) past iedereen….

SMama pappa trouwen Jannieoms kom je bij iemand zijn blog opeens op inspiratie voor een blogje in dit geval bij Riet over de hoed die ze gemaakt had zelf, zo leuk gedaan.
Hoeden dus, Hoed 1 (Small)ja ik vind hoeden gewoon leuk en eigenlijk staan ze ook wel leuk vind ik al draag ik ze normaliter nooit en is het altijd gebleven bij feesten en partijen.
Vroeger droeg mijn moeder altijd een hoed naar de kerk, later verdween die gewoonte een beetje alleen in de “zware” kerken bleef dat nog wel maar daar gingen wij niet naar toe.
Toch vond ik het als mijn moeder een hoed droeg altijd wel leuk en ik weet nog toen mijn oudste zus trouwde, de eerste die het nest uitging had mijn moeder een heel leuk pakje aan en een hoed op. IHoed 5 (Small)k vond dat zo chique vond haar op dat moment zo mooi eigenlijk en nog steeds als ik die foto’s zie vind ik dat. Mijn moeder droeg nooit een lange broek trouwens, altijd een rok of jurk.
Toen ik 25 jaar bij het Kinderwerk was samen met nog een vrijwilliger hadden ze voor ons een soort pipowagen geregeld waarmee we door het dorp gereden werden met daarachter alle kinderen en ouders.
We stonden samen achter op dat balkon, Bert, de andere vrijwilliger die gelijk me mij begonnen was had nog een Hoed 4 (Small)piratenpak aan uit de verkleedkist en om toch ook maar een beetje verkleed te zijn viste ik een rode hoed uit onze verkleedkisten.
En geloof me we stonden achter op dat balkon te zwaaien aan iedereen en we voelden ons net een koningspaar, het was zo grappig eigenlijk.
In de loop der jaren ben ik ook enkele keren circus directeur geweest met daarbij natuurlijk een hoge zijden hoed op. Of als Neptunes met een kroon, een Chinees met een daarbij horend hoedje. (Als ik zo al die foto’s van het kinderwerk terug kijk kan ik nog steeds boos worden omdat ze het toen allemaal zomaar weggegooid hebben de klojo’s, we hadden echt in de loop der jaren zo’n mooie verzameling verkleedklediHoed 2 (Small)ng opgebouwd) 
Hoed 3 (Small)Als ik met mijn zus ga winkelen in de stad gaan we steevast altijd even hoeden passen.
Ook mannen met hoeden op vind ik eigenlijk wel wat hebben meestal al zijn er ook wel juist van die macho’s bij waar ik dan weer niet zoveel mee heb.
Mijn vader droeg vroeger naar zijn werk altijd een alpino pet en naar de kerk of in de zomer droeg hij dan een hoedje.
Hoeden, ik vind het wel wat hebben.  Ik heb me voorgenomen als Peter ooit gaat trouwen dat ik dan een hoed op doe, of ik het durf tegen die tijd weet ik niet……………

18 gedachten over “Die pet (hoed) past iedereen….

 1. O ja, allemaal héél herkenbaar, bij ons thuis ging dat precies eender, een hoed op naar de kerk én bij onze bruiloft voor mijn moeder, ook m’n schoonmoeder droeg een hoed. Mijn vadeer droeg op zondag een hoed en de rest van de week een pet (hij was al jong kaal en werkte buiten) zelf draag ik nooit een hoed al lijkt het me enig. maar ja, dan moet er wél een beetje leuke gelegenheid voor zijn. Die rode hoed stond je prima ,dat soort hoeden draagt Maxima ook vaak.
  Heel jammer dat al die spullen gekiept zijn, is toch zo heerlijk als je altijd iets op kunt duiken uit zo’n verkleedkist.

  1. Ik vind het echt nog steeds heel erg zonde dat alles weg is. Ieder jaar visten we er wel weer wat uit wat we konden gebruiken. Of er kwam weer wat bij dat gemaakt was. Maar goed het is niet anders.

 2. Voor mij is het niks. Toen mijn zoon ging trouwen wilde mijn Spaanse schoondochter heel graag dat ik een hoed zou dragen, maar dat heb ik echt geweigerd. Ter compensatie is ze toen mee geweest om mijn jurk uit te zoeken zodat dat in ieder geval naar haar zin was.
  Jan heeft ook een hoed in de winter en ’s zomers draagt hij soms een zomerhoedje, ik vind die hoed echt goed bij hem passen.. Binnenkort komt hij vast wel weer uit de kast.
  Mijn ouders waren beiden geen hoedenmensen… mijn vader had een veel te dikke bos haar.. heb hem zelfs nooit met een petje gezien of zo. Mijn moeder hield er net als ik echt niet van om iets op haar hoofd te hebben. Zelfs in de winter draag ik ook echt geen muts. Ik heb ze wel, maar nooit gedragen. Ooit eens een bontmuts gehad met van die slierten eraan om mee vast te maken. Had ik eeuwig en altijd een koude nek.. Maar die hoedjes staan jou goed, vooral die rode, die herinner ik me nog wel dat je daar eens een foto van geplaatst hebt..
  Leuk logje!

  1. Zo’n bontmuts heb ik ook gehad. Ik hou ook niet van iets op mijn hoofd hoor, zelfs geen capuchon als het regent altijd blootshoofds maar een aparte gelegenheid een hoedje lijkt met wel leuk. Ben wel een sjaaltjesmens. Ja met zijn glimmende bolletje is een hoed wel lekker in de winter toch voor Jan.

 3. Alle drie de hoeden staan je leuk! Je hebt blijkbaar een goed hoedengezicht (-:
  Ik kan me herinneren dat ik één keer een cowboyhoed gedragen heb. Die mocht ik speciaal van iemand lenen, want ik deed op school (havo 4) mee aan het “songfestival” en vond het doodeng om voor een volle zaal gitaar te spelen en te zingen. Vergat ik toch van de zenuwen om die hoed op te zetten…Misschien heb ik daarom wel gewonnen, hahaha.
  DIervriendelijke groet!

  1. Haha net wat voor jou om je hoed te vergeten. Wij hadden ooit voor het kinderwerk nieuwe Stetsons gekocht. Niet de echte originele maar ze kosten best nog wel wat geld. Die waren gewoon gestolen uit onze “medewerkerstent” zo lullig zeg. Nou blijkbaar had je wel talent Mirjam…….. Carrière gemist ????

 4. Hoeden staan je goed dus waarom zou je het niet durven. Mijn moeder vroeger weleens gezien met zo’n klein hoedje wat je meer op je achter hoofd draagt. Mijn vader was boer en droeg altijd een pet. Als hij op stap ging kwam de nette pet uit de kast. Mijn schoonvader droeg altijd een hoed en een sigaar in de mond, het had wel wat

 5. Ben verhuisd van muts naar hoed.
  En dat bevalt me goed!

  Doe jij nog wat met de kinderboekenweek? Wil je support vragen voor mijn nieuwe boek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s