Goed gesprek met een ooievaar….

Ooievaar 2 (Small)Begin ik als aanstaande oma nu al te praten over mijn kleindochter, ja hoor eventjes maar hoor ga echt niet iedere week een update doen maar soms is het gewoon zo leuk om er wat over te vertellen dus.
Vanavond kwamen Peter en Chantal hier eten, had vanmiddag lekker draadjesvlees gemaakt ouderwets op mijn petroleumstel. Twee pannen vol want ik weet dat Wim er ook gek op is dus die valt dit weekend ook met zijn neus in de boter.
Maar goed Chantal was er wat eerder dan Peter dus konden we even lekker praten over hoe het ging met de baby en gelukkig gaat het goed. Ze had wel een suikertest gedaan omdat ze dachten dat de baby iets groter was dan het volgens de lijntjes moet zijn. Maar het was allemaal goed. Mooi hoor dat ze alles zo op kunnen meten momenteel bij de echo’s maar goed geen kind is ook hetzelfde. Ook goed natuurlijk dat ze het in de gaten houden dat wel.
Nu weet ik nog wel toen ik zwanger was van Angela en ik op een zaaltje met allemaal aanstaande moeders in het ziekenhuis lag de laatste weken voor de bevalling dat de verloskundigen en dokters ook vaak een schatting deden van gewicht en heel vaak zaten ze er ook helemaal naast.
Van Peter zeiden ze het eerste jaar ook op het bureau dat hij zeker 2.00 meter zou worden, die liep ook niet tussen de lijntjes. Ik heb me er nooit zo druk over gemaakt en hij is blijven steken op zo’n 1.85 schat ik een beetje, een prima lengte toch. Ooievaar 5 (Small)
De babykamer begint aardig op te schieten, afgelopen week appte Peter om behangtips, ze willen het graag zelf doen zodat de kamer nog een verrassing is anders weet iedereen alles al en is alleen de naam nog maar een verrassing, zeiden ze.
Maar als het niet lukt mam, zei hij maken we een uitzondering hoor, dan mag jij het komen doen. Laat ze maar lekker rommelen hoor die twee. Zo te merken hebben ze het goed samen. Chantal heeft nog geen noemenswaardige klachten, soms wat moe na het werk. Ze vertelden heel erg benieuwd te zijn hoe ze er uit gaat zien, ik ook hoor, of er herkenbare dingen zijn.
Nou ja lekker zitten kletsen over van alles en na het eten zaten we even “uit te buiken” op de bank en zei Chantal, wil je haar even voelen bewegen.  Zo bijzonder om dat kleine ukkie te voelen bewegen en wat lief dat ze het vroeg.
Inmiddels gaat het al weer naar de zesde maand toe, het gaat best snel allemaal.
Aanstaande vrijdag komen de meubeltjes en de kinderwagen binnen en dan begint het er allemaal al een beetje op te lijken natuurlijk.  Vind het ook nog steeds wel spannend maar merk ook dat het leuke steeds meer gaat overheersen.
Ook de herinneringen aan eigen zwangerschappen komen weer terug, toen Peter een baby was en dat had Chantal haar moeder ook vertelde ze.
Over een paar weken zijn haar moeder, haar zus en ik uitgenodigd voor een surprise avond, geen idee wat ze uitgevogeld hebben maar ze zaten wel te giechelen iedere keer die twee. Ooievaar 4 (Small)Uit de uitnodiging had ik niet begrepen dat het alleen de dames waren die uitgenodigd waren dus maar goed dat ik het even vroeg of Wim ook mee kon komen want Wim is dat weekend bij mij dus dat moeten we even regelen. Even wat schuiven met het weekend want natuurlijk wil ik dat zeker niet missen.
Vorige week kwam ik een ooievaar tegen tijdens mijn fietstochtje, daar heb ik even een gesprekje mee gehad om wel op tijd een lief en gezond meisje te brengen in Krimpen. Hij haalde meteen uit zijn veren zijn I-phone en tikte met zijn snavel het adres en datum in, zodat hij het niet zou vergeten dus dat moet wel goed gaan komen zo.

29 gedachten over “Goed gesprek met een ooievaar….

 1. Wat een leuk logje oma Anneke 😉
  Voelt het al een beetje ‘eigen’?
  Fijn dat je overal zo bij betrokken wordt zeg, maar het zou leuk zijn als ook dat kamertje voor jou een verrassing wordt. Dus ja, laat ze maar lekker rommelen..
  Fijn dat mevrouw Ooievaar meewerkt, dat moet wel goed komen! Geniet van deze tijd hoor!

  1. Nou het brengt nog steeds best veel spanningen hoor bij mezelf maar ik probeer ze er niets van te laten merken en geniet volop ook wel weer met ze mee. Dubbel gevoel soms hoor maar komt vast goed.

 2. Een hele geruststelling dat alles goed is met moeder en kind.
  Heel lief dat je schoondochter vroeg of je wilde voelen hoe het kindje beweegt.
  Volgens mij gaan jullie naar een “babyshower.”
  Lieve groet

 3. Wat een lief logje en natuurlijk schiet je zo’n ooievaar even aan als je die toevallig tegekomt. Ga gerust je gang hoor je hebt het allemaal zó leuk verpakt dat het nooit een “zeverig” logje kan worden. Het gaat allemaal zo snel dus deel maar zoveel je wilt.

  1. Het gaat heel snel inderdaad, de weken lijken wel te vliegen en voor ik het weet is het zover. Het blijft heel spannend voor mezelf toch wel merk ik hoor al laat ik het die twee niet merken, laat die maar lekker genieten nu het wel goed gaat.

   1. Aan de éne kant wil je natuurlijk dat je snel het kleintje in je armen kunt houden maar aan de andere kant wil je óók langer genieten van deze spannende tijd ( die stiekem toch nog wat angstig is voor jou maar dat is logisch) En met de feestdagen toch al weer in zicht gaat het vast allemaal nóg harder!

    1. Ja mijn agenda lijkt tot de Kerstmis al aardig over te lopen dus het vliegt gewoon. Ach ook weer prima als het er eenmaal is valt er misschien ook wel een groot stuk spanning weg. (hoop ik haha)

     1. met jouw voorgeschiedenis wordt je nooit zorgeloos op dat punt, jammer natuurlijk maar wel logisch, je hebt zóveel meegemaakt terwijl de meeste mensen op dat gebied nooit nare dingen meemaken.

      1. Gelukkig maar dat het meestal “gewoon” goed gaat en ben ik een uitzondering. Dacht het alles wel op een plekkie stond maar deze zwangerschap brengt gewoon alles weer terug…. Het is niet anders maar ben ook blij en vrolijk hoor…….

       1. Zó logisch, sommige mensen maken wel eens iets mee maar én zoveel al ver gevorderde miskramen én een kindje dat jong sterft aan een ziekte is écht veel voor één moeder!

 4. Ik kreeg een bericht van mijn dochter dat zij de 7e miskraam had gekregen. Heb weer flink gehuild!
  Maar zeer binnenkort krijgt mijn zoon en zijn vrouw de 2e. Vind dat moeilijk te rijmen met elkaar.

  1. Soms is het leven gewoon niet eerlijk hoor. Bij sommige mensen lijkt het allemaal zomaar te gaan alsof het de gewoonste zaak van de wereld is en dat is het in de meeste gevallen gelukkig ook zo. Zeven keer een miskraam dat is wel heel erg veel zeg. Neem aan dat ze wel specialistische begeleiding heeft daarbij. Dat dubbele gevoel snap ik dan ook wel. Had dat ook altijd als ik weer zwanger was en ik mijn schoonzusje belde om het te vertellen. Zij wilden ook zo dolgraag kinderen en dat lukte gewoon niet. Ook bij mij ging het natuurlijk veel keren fout maar uiteindelijk kreeg ik toch nog een gezonde zoon waar ik zo ontzettend dankbaar nog steeds voor ben. En nu hoop ik januari oma te worden en dat zullen zij ook nooit meemaken. Dat blijft ook gewoon zeer doen. Moeilijk.

 5. Heerlijk zo’n oma blogje ……….. ik denk, als ik kinderen had gehad, je die bij mij ook tegen was gekomen. Weet je, je verheugd je toch op zo’n kleintje, al snap ik best dat jou verleden dat een beetje tegen houd.En ja, je wordt ook weer even terug gegooid in de tijd.
  Mijn neef wordt rond 5 dec. voor de tweede keer vader, en ik merk dat ik toch ook wel heel erg met hun mee leef.

  1. Ja zeker als het dicht in de familie is, had dat ook bij mijn nichtje toen die haar kinderen kreeg, ook heel spannend vond ik dat. Heb zelf inderdaad best een dubbel gevoel maar geniet wel met die twee mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s