Zo irritant (soms)….

laura-vita-laarsjes-aliceJa ik weet het ik ben vrijwillig lid geworden van Facebook en hoewel in er zelf eigenlijk alleen maar foto’s op plaats en hier en daar wat felicitaties als er een bekende weer jarig is, me zelden of nooit in discussies meng (heeft totaal geen zin, oeverloos gezwam vaak) krijg ik soms toch ook weer ongevraagd van alles te zien en te lezen.
Zoals vandaag weer zo’n hoax bericht dat iedereen dan opeens weer door gaat sturen over een of ander iemand waarvan je het berichtje niet moet openen. En ja hoor de hele meute zonder na te denken zijn meteen bang dat het grootste gevaar hen zal gaan overkomen dus hup naar iedereen in hun mailbox maar doorsturen zodat je telefoon weer een hele middag aan het piepen is. Ik overdrijf wel een beetje maar het scheelde niet veel. Bijzonder irritant…….
Of Google die kan er ook wat van hoor, ik had een bordeaux rode jas gekocht en daar wilde ik eigenlijk een beetje in diezelfde kleur laarsjes bij hebben. Makkelijke laarsjes zonder hoge hakken waar ik veel en goed op kan lopen. Was al in diverse winkels geweest maar niet kunnen vinden nog of heel erg duur. 287391F1Maar koop eigenlijk nooit of heel erg zelden laarzen of kleding via internet want ik wil gewoon passen er op lopen zonder dat ik ze dan weer terug moet gaan sturen. Nou ja even wat zitten googelen en er kwamen heel wat bordeaux kleurige laarsjes tevoorschijn.  En nog een veel kleurig laarsje waar ik meteen verliefd op werd, vond ze ook nog wel vrij prijzig maar wel heel mooi.
En nu of ik op FB kom, een spelletje wordfeut speel, in de reclames komen de laarsjes die ik bekeken heb iedere keer weer langs. Alsof er niets anders meer bestaat op de wereld.
Het is gewoon pesten om ze iedere keer weer te laten zien omdat ik ze zo leuk vind.
Het is dat ik er ook best veel plezier aan beleef aan FB zolang ik alles maar goed weet te filteren gaat het prima. Zeker op het gebied van activiteiten die er georganiseerd worden vind ik het best leuk om dingen uit de regio of verder te zien. Daarin voorziet het voor mij tenminste wel in een behoefte.
Tegenwoordig krijg ik ook via FB best veel keer aanvragen voor interviews of dingen voor de krant, dat vind ik dan weer lastig. Waarom bellen mensen gewoon niet even kan ik meteen zeggen wat wel en niet kan en eventueel een afspraak maken. Nu zit ik soms eindeloos via rieker-hoge-veterschoenenMessenger te praten en komt er nog niets uit.  Bovendien ben ik zo gewend om via mijn normale mailbox te werken dat ik de andere kanalen zoals Whatsapp, Messenger en dergelijke nog wel eens vergeet mee te nemen.
Nieuwe media allemaal, wel handig hoor en het is de tijd zal ik maar zeggen maar soms is het bijzonder irritant ook……..
Nou ja weekendje Apeldoorn voor de boeg, morgen lekker op tijd al weg. Iedereen een goed en hopelijk mooi weekend………….

31 gedachten over “Zo irritant (soms)….

  1. Wordfeut vind ik nog steeds wel leuk met een aantal vaste klanten een keer per dag. Ja kan me het voorstellen hoor, ik kijk soms ook vaker dan ik eigenlijk wil. Toch een soort verslaving.

 1. FB is inderdaad super irritant. Ik ben al begonnen met alle blogmaatjes te verwijderen, omdat ik die toch al volg en ik tot nu toe dubbel moest reageren. Erg verwarrend.
  Ik shop gelukkig niet via die kanalen. Anders zouden de pantalons me om de oren vliegen.
  Succes met je laarsjes en een fijn weekend.

   1. Ik heb wat rust gecreëerd en alle blogmaatjes van FB verwijderd. Ook de blogjes verschijnen daar niet meer. Het scheelt me enorm veel overbodige berichten en meldingen.

 2. Nog weken nadat je wat gekocht heb achtervolgen de advertenties je.
  Wat ook apart is: ik heb op mijn laptop een reis en hotel geboekt, vriend die regelmatig hier is en dan natuurlijk met mijn internet meelift krijgt ook advertenties van die stad, terwwijl hij zelf nooit gezocht heeft erover.

 3. Je kunt iedereen ‘niet meer volgen’. Dan krijg je ook geen berichten meer op je tijdlijn. Dan ligt het initiatief helemaal bij jou: je moet dan zelf naar die vriend gaan om te zien wat hij post. Met ‘niet meer volgen’ blijf je bevriend, maar je krijgt geen berichten meer te zien.
  Zelf ben ik FB behoorlijk aan het afbouwen omdat ik het heel irritant vind dat iedereen het ziet als ik iets leuk vind. Ik ben op FB nu dus nog een gluurder. De stap om helemaal te stoppen komt steeds dichterbij…

 4. Het is niet altijd leuk.. Gelukkig heb ik mijn FB meestal gedeactiveerd staan. Mis het ook echt niet. Denk er nu ook echt over om er helemaal mee te stoppen, maar Messenger werkt gewoon wel en heeft al ook die contacten en dat is dan wel weer leuk.. Vooral de vele buitenlandse! Dat gebruik is dus wel regelmatig, lekker privé!
  Geniet van je weekend hoor!

 5. Ik heb wel Facebook en soms irriteert het mij ook. Maar vaker vind ik het gewoon leuk om dingen van vrienden te lezen en met hen dingetjes te delen. De rommel zoals reclame die je ziet en die hoax dingetjes waar je het over hebt zijn wel super irritant

 6. Gelukkig heb ik ook geen Facebook en mis helemaal niks. Nu is het weekend weer bijna voorbij en ik hoop dat je het fijn hebt gehad in Apeldoorn. 🙂

 7. Laat fb maar fijn de hik krijgen. Soms kijk ik er een week niet op en heb niet het idee dat ik belangrijke dingen mis…En zo ja: een goede hond blaft twee keer (-:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s