Wat moet ik er mee……

SomIMG_8929 (Small)s heb ik van die situaties dat ik denk, wat moet ik daar nou toch weer mee zoals met mijn buurman dus.
Ruim twee jaar geleden kreeg ik een nieuwe buurman, een denk ik van oorsprong Surinaamse man (mag ik dat nog zeggen of ben ik dan discriminerend bezig) van een jaar of 30 schat ik met een zoontje van 3 jaar (inmiddels 5) die soms in het weekend en iedere woensdag bij hem is. En hij is echt een goeie vader voor zijn kind daar heb ik al verschillende keren gehoord en gezien, hij is altijd met hem bezig of een goeie manier.
Hij kwam zich netjes voorstellen, spreekt meer dan ABN Nederlands,  en we spraken af als er wat was dat we dat zouden zeggen tegen elkaar als er iets was.
Het huis van mijn buren was de laatste jaren niet veel aan gedaan, ze zaten al jaren te denken om te gaan verhuizen en dan ga je niet alles nog eens opverven of zo. Dus hij had best een hele klus om dat te doen. Na een paar weken trok hij er toch al in en wilde de rest doen als hij er woonde. Maar goed met een baan erbij kwam daar ook niet veel van maar goed dat is zijn leven daar had ik weinig moeite verder mee. Zo nu en dan kwam hij wel eens wat lenen bij me om mee te klussen en ik kreeg het altijd netjes weer terug.
Zijn tuin deed hij helemaal niets aan en het onkruid tiert voor en achter dan ook welig maar ook dat is zijn eigen ding natuurlijk, bovendien staat zijn achtertuin vol met dingen die naar de vuilstort moeten. Ik tuinier graag dus dat ik nu wat vaker moet wieden en onkruid weghalen ala..
En dat hij de blokhut van mijn moeder die we aan hem gegeven hebben voor niets helemaal weg laat rotten vind ik ook niet leuk maar goed hij had er een leuke schuur aan kunnen hebben, daar doet ie zichzelf te kort mee. Nu is ie alleen nog maar geschikt als brandhout inmiddels.
Vorig jaar voorjaar besloten we samen om een nieuwe schutting te zetten, na een voorjaarsstorm waren de schermen die al niet best meer waren half omgewaaid.
We zouden ieder de helft betalen en mijn zoon heeft de schutting geplaatst, al snel kwam de buurman vragen om de rekening en daarna hoorde ik er dus niets meer over maar ik zag ook geen cent.
Een paar maanden geleden stuurde ik hem een appje of hij toch een keer wilde beginnen met het betalen van de schutting, ik stelde een regeling voor dat hij iedere maand wat zou betalen en meteen ’s avonds kwam hij de eerste 20 euro brengen.
Maar wederom hoorde ik daarna niets meer tot vorige week vrijdag ik ging naar mijn werk en hij riep me en zei, vanavond ga ik even pinnen en kom ik weer 80 euro brengen. Ik was blij verrast dat hij het een keer uit zichzelf deed en zei ik ben niet thuis maar gooi het maar door de brievenbus. Toen ik zondag daarna terug kwam uit Apeldoorn zag ik dus echt niets liggen. Wilde niet meteen reageren maar maandag stuurde ik hem een appje “Ik heb geen geld gevonden, ben je het vergeten” Ik kreeg geen antwoord maar zag wel dat hij het gelezen had. En dat vind ik dus zo ontzettend lullig en weet ook eigenlijk niet wat ik er mee aan moet.  Ik krijg nog ruim 200 euro en dat is voor mij ook best veel geld. Maar vooral is ook de sfeer bij mij wel weg van buren onder elkaar dus. Merk dat hij me ook ontwijkt bang dat ik wat zal vragen misschien. Waar is die eerlijkheid die hij voorstelde in het begin.
Dus ik vind het best een dilemma. IMG_9564 (Small)Als buurman heb ik totaal geen last van hem, hoor ze amper geen herrie of overlast of zo en dat is ook wat waard. Misschien wel meer dan 200 euro want je zou maar een herrieschopper naast je hebben of zo.
Aan de andere kant vind ik het heel vervelend dat het zo gaat van mijn part geeft ie een tientje per maand dan komt het er ook vanzelf en kunnen we weer gewoon als normale buren met elkaar omgaan.
Lieve Mona’s van WordPress wat zouden jullie hier aan doen ????

24 gedachten over “Wat moet ik er mee……

 1. Ik denk dat je er niet veel mee kunt. Wij hadden een buurvrouw die bij voorbaat al dwars lag. Viel niets mee te bespreken of delen, kosten ofzo. Haar passie was katten en heb het via haar geliefde dieren geprobeerd maar ze bleef ons negeren. Deed ze trouwens met bijna elke buur. Ik heb het maar zo gelaten. Steeds weer de confrontatie aangaan en dan nul op het rekest krijgen. Het gaf meer rust het erbij te laten dan contact met haar te krijgen

 2. nee Annemarie, dit ligt heel anders, deze man was aanvankelijk niet onaanspreekbaar,dat hij het nu wel is zal een oorzaak hebben.ik vermoed dat de man in de sores zit, En dat hij daar niet over kan praten.Tenslotte heeft hij zelf om de rekening gevraagd? Misschien kan hij die niet betalen, heeft hij schulden. Als ik Anneke was zou ik hem eens op de koffie vragen en hem rechtuit vragen of hij problemen heeft.
  Gaat het nu alleen nog over het geld,. of heb je nog overlast van rotzooi?Is het een huur- of een koopwoning? Als het een huurwoning is kun je de woningbouwvereniging vragen of ze eens met hem over de troep in zijn tuin willen praten. Soms krijg je ook commentaar van de gemeente als je je huis verwaarloost.Is hij alleen of heeft hij een vrouw?
  Ik ken je als een vrolijk ondernemend mens, maar ik kan mij voorstellen dat dit geval als een steen op je ziel ligt.Maar aan het slot zeg je wijze woorden, dit is rot, maar herrieschoppers zijn veel erger, dan wil je alleen nog maar verhuizen……..

  1. Ik denk dat jij het bij het juiste eind heb. Heb zelf ook heel vaak de eindjes aan elkaar moeten knopen dus ik snap het wel. Alleen een open gesprek kan duidelijkheid geven dus ga hem zeker een keer uitnodigen.

 3. Lastig. Wij gaan ook een schutting plaatsen bij onze nieuwe woning tussen ons en de buren en dan moet ik steeds aan jouw verhaal denken (je had er al eerder over gepost). Eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Ik heb rechts goede buren en links wat minder, maar ik zou serieus twijfelen. Net als jij. Op je strepen blijven staan, of de goede verstandhouding bewaren. Ik denk dat ik voor het laatste zou kiezen en de drol zou inslikken. Het is dan wel jouw schutting natuurlijk, niet van hem. Maar ja, toch. 200 euro is best veel geld….Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat je het gewoon eens een keer (right time, right moment) ter sprake brengt en proberen het tot die tijd naast je neer te leggen. En ik weet hoe lastig dat is….

 4. Heel vervelend dat het zo moet. De manier waarop jullie kennis maakten was goed, dus ik zou naar hem toe gaan. Of hem vragen even bij jou binnen te komen. Leg hem uit dat je het naar vindt hoe het is gelopen en dat je dat graag opgelost ziet. Dat de sfeer van buren onder elkaar eronder lijdt. Stel hem voor, via zijn telefoon, dat kan allemaal tegenwoordig, een automatische opdracht te maken met een bedrag dat jullie afspreken op de dag dat zijn salaris binnenkomt. Dan merkt hij er niet al teveel van en gaat het gewoon vanzelf. Dan kunnen jullie elkaar weer normaal aankijken en wordt nagekomen wat is afgesproken! Wens je succes! Komt vast goed hoor!

  1. ga zeker nog een keer met hem praten er over dit moet toch op te lossen zijn lijkt me. Ik weet dat hij het een beetje lullig vind om het “af te betalen'” maar goed je hoeft je niet groter te houden dan je bent toch. Ben wel benieuwd.

 5. Oh wat een vervelende toestand is dat , en ook lastig op te lossen. Ik ga eigenlijk wel mee met Trees, tóch maar het gesprek aan gaan en hem uiteraard vertellen dat je verder blij bent met hem als buurman en de sfeer niet wilt vertroebelen maar … dat je zelf ook niet heel erg ruim in de slappe was zit en dus toch op dat geld gerekend hebt al valt er te praten over “uitsmeren”. Zoiets, echt vervelend allemaal, ik wens je wijsheid en ook een beetje geluk.

 6. Ik krijg nog €1400 van iemand.
  Dat kan ik ook op mijn buik schrijven.
  Het zij zo.
  Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven. (Staat in het Onze Vader)
  Dus……!

 7. Als het inderdaad niet tot terugbetaling komt dan nog wel langsgaan en vastleggen dat het JOUW schutting is. Of staat hij exact op de grens, dan is hij wel van jullie samen.

 8. Ik weet het niet, ik zou wel vast houden tot ik mijn geld had, maar dat kan nog wel eens een poosje duren, sommige mensen gaan nu eenmaal niet zo punctueel met geld en huis en tuin om. Dat houd niet in dat hij niet vriendelijk is, maar gewoon met materiele zaken heel erg slordig.
  Blijf het gewoon af en toe eens vriendelijk vragen.

 9. Dat zijn lastige zaken, het is net wat wat fiales zegt: uitnodigen en op de man af vragen wat de problemen zijn.
  Vroeger hadden we buren die plots een hegje plaatsten van hulst op de scheiding terwijl wij afwezig waren ze vroegen niet eerst of wij dat wel wilden, we voelden ons dan ook niet schuldig dat zij voor de kosten opdraaiden. We vonden het wel brutaal en het was een rot heg met al die prikblaadjes. We hebben nog steeds contact na 30 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s