Koud hè

Voetbal 5 (Small)Ik ga de donkere dagen voor de kerstmis maar veranderen in drukke dagen voor de kerstmis want momenteel lijkt het wel of iedereen nog even wat wil organiseren aan het einde van het jaar en dat resulteert in veel uitnodigingen en een aantal daarvan ook met eten erbij.
Nou ja niet echt verkeerd natuurlijk. Gisteren een leuke bijeenkomst waar ik zowel voor de krant als voor het Jeugdwerk uitgenodigd was omdat wij een terrein van deze Stichting huren voor het Huttendorp.
Altijd een leuke bijeenkomst om gedachtes uit te wisselen, ideeën op te doen, dus zoals het tegenwoordig heet te netwerken en daarbij een heerlijk buffet met onder andere warme hachee daarbij, was echt heerlijk hoor.  Het leuke was dat ook iedereen steeds ergens anders aanschoof zodat je de kans kreeg met verschillende mensen een praatje aan te knopen. Dan afloop nog naar het café gegaan om te gaan klaverjassen, onwijs gezellig was het, leuke ploeg mensen veel gelachen, dat moet ik eens vaker doen. Ben soms veel te streng voor mezelf.  Wel koud vannacht toen ik naar huis fietste om een uur of half 2, beetje oppassen hier en daar was het ook best glad.
Druppen bevroren 2 (Small)Vandaag idem dito, mistig koud maar zo mooi om een rondje te gaan fietsen, bevroren bomen een zonnetje er bij zou het nog mooier gemaakt hebben maar die liet het helemaal afweten.
Peter komt nog langs om een aantal zakken met bladeren uit zijn tuin te brengen die ik opgeruimd heb (hierover later) en hij vertelt dat hij in mijn geboortedorp gaat voetballen vanmiddag.
Kreeg meteen het idee om weer eens een keer te gaan kijken, gebeurt eigenlijk zelden of nooit meer en dit weer is nou ook niet het ideale weer om op een voetbalveld te staan maar toch maar gedaan.
Het was echt koud maar op een of andere manier genoot ik er onwijs van, sowieso was ik praktisch de enige die aan het fietsen was in de polder haha. Het was onwijs druk in het winkelcentrum, de economie draaide op volle toeren, ik heb er niet aan meebetaald behalve een bakje koffie bij de Hema maar zag wel veel mensen met veel tassen vol slepen.
Bij de voetbal was het wel leuk, kwam nog wat oude bekende tegen, zoonlief was helemaal verrast dat ik gekomen was en ben een helft gebleven toen vond ik het wel genoeg, mijn tenen waren ongeveer bevroren. Had geen zin om entree te betalen voor dat korte poosje dus misbruik gemaakt van mijn werk door te zeggen dat ik een foto voor de krant kwam maken. Nu ben ik wel verplicht natuurlijk om er een op te sturen anders zal ik misschien alsnog moeten betalen. 😉  De terugweg naar huis viel me wel wat tegen, wind tegen, de mist werd steeds dikker en heb maar de snelste route langs de Provinciale weg genomen. Ach eigenlijk viel het ook allemaal wel mee achteraf natuurlijk. En thuis krijg je dan zo’n lekker gevoel zoals ik dat nog ken van vroeger van een middag schaatsen en dan weer binnen komen. Warme chocolademelk van je moeder krijgen, het eerst warm hebben en dan opeens begin je te rillen en lijk je niet meer warm te worden. Kortom het is winter tenslotte.

Mijn vogeltjes in de tuin geef ik gauw wat eten, zag dat het bakje helemaal leeg was. Een kauw zit er bovenop te kijken en ik zie hem denken, hoe kom ik ook bij die zaadjes met mijn grote kop, het lukt hem dus niet. Hij zal zich tevreden moeten stellen met wat de kleintjes op de grond morsen en dat is precies mijn bedoeling. Dat die kauwen niet met twee happen mijn vogelhuisje leeg hebben. De musjes gebruiken de dauwdruppels op een plant om in te badderen en van te drinken.
Op het hoekje van de blokhut hangt een spinnenweg met daaraan een aantal ijspegels, maak nog gauw even een paar foto’s……. .
Morgen is het weer over maar toch even gevoeld aan het wintergevoel……

18 gedachten over “Koud hè

  1. Had dat ook een keer van iemand gehoord en had nog een paar van die korven liggen dat werkt goed. Even aanbrengen was nog wel een dingetje en het vullen ook via een koker werkt goed.

 1. Je ziet de kauw gewoon boos kijken, haha.
  Vanochtend vroeg was het koud! Er lag een witte deken over de weilanden en daarna kwam de mist opzetten. Ik vond het prachtig. Het kan me niet schelen hoe druk of donker het wordt, het wordt uit zichzelf 21 december.

  1. Ja vind ik ook hoor, hoop deze winter wel een keer echt op sneeuw al was het alleen maar voor de foto’s. Hoeft niet op de weg laat het selectief vallen alleen op de weilanden en in het bos.

 2. NACHTBRAAKSTER! Wie denk je wel wie je bent, om bij nacht en ontij over ’s Herens gladde wegen te gaan. Niks geleerd van je vorige ongeluk?
  Maar als je een top avond heb gehad, vergeef ik heb het je. 😊😍

 3. Best heel even winter maar wel lekker hoor. Wij voeren de vogels nog niet, er is nog zat te eten voor ze in de tuin. Wel oppassen hoor met gladdigheid op de fiets, zoals de Hulk al zegt, je hebt zó weer iets gebroken!

  1. Ja als ik niet fiets kom ik nergens meer maar kijk inderdaad wel uit. Ze geven het weekend ook weer gladdigheid op. Brak trouwens gewoon lopend zonder gladheid mijn arm dus wat dat betreft weet je het toch nooit.

 4. Tja, alles en iedereen wil nog even wat organiseren, om het jaarbudget met 0 te kunnen afsluiten ……… tenminste zo werkt het wel vaak.
  Ik heb het de komende 2 weken nog druk, en daarna neem even lekker vrij ……… me voorbereiden op wat het nieuwe jaar me gaat brengen.

 5. Vandaag heerlijk buiten.Zometeen lekker wandelen met de hondjes en er nog gauw even van genieten. Ik kan nog niet zo heel goed zien zonder bril en ja dan dat druppelen . Komt goed.
  Kijk uit het komende weekend weer glad enz..:-)

  1. Meestal komt het er niet van om naar de voetbal te gaan maar hij vond het inderdaad heel leuk dat ik weer eens kwam kijken. Ik geniet ook van de vogels vandaag ook weer in de tuin prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s