Sinterklaas surprise

Drie jaar geleden schreef ik dit gedicht op Facebook gewoon voor de grap toen ik de volgende dag thuiskwam lag er een chocoladeletter door de brievenbus gegooid en er stond als afzender op van Sint en Piet………. natuurlijk van wie anders.
Pas een half jaar later kwam ik er toevallig achter wie die chocoladeletter gegeven had, zo grappig, ze had het op FB gelezen en gedacht, ik ga haar verrassen.

Al jarenlang en tot mijn spijt
Lijkt Sinterklaas de weg wel kwijt
Althans het is al heel veel jaren geleed
Dat hij met Piet mijn deur aandeed
Toch had ik stiekem bij de open haard
Twee schoenen van mijn kind en lief geschaard
Wat schets mijn grote verwondering
Terwijl ik even boven was kwamen er twee cadeautjes in
Beste Sinterklaas en Piet
Dan snap ik dan weer niet
Waarom ook niet al was het maar een kleinigheid
Iets waarmee u mij zou hebben verblijd
Meteen heeft u voor mij helemaal afgedaan
En ben maar met de kerstboom aan de slag gegaan
De ballen, lichtjes en slingers van de zolder gepakt
En uw Amerikaanse concullega uit de zak
Wat staat het allemaal weel vrolijk al die lichtjes
Ik begin spontaan weer aan gedichtjes
Het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet kan gaan
En de Sinterklaastraditie mag ook niet vergaan
Dus Sinterklaas denk volgend jaar eens een keer
Waar woonde die Anneke ook al weer.
Want ondanks als die jaren van de weg kwijt zijn
Heb ik geen last van chagrijn
Kom volgend jaar gewoon maar bij mij aan
Ik zorg dan dat de koffie, boterletter en speculaas voor u klaar staan.

Vandaag kreeg ik ook een verrassing. Zat bij de Hema een bakje te doen en zat even mijn mailtjes te lezen.
Een mailtje van de drukkerij waar onze krant wordt gedrukt waarin stond dat per 1 januari ze er mee gaan stoppen en dat ik bedankt werd voor mijn diensten.
Twintig jaar gewerkt en dan doen ze het zo af met een mailtje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat is toch te gek voor woorden eigenlijk, werd meteen gebeld door mijn collega die ook zo’n mailtje gekregen had en daar helemaal niet blij mee was.
Nou ja het was wel te verwachten dus als een grote verrassing kwam het niet op een of andere manier kwam het ook niet zo binnen bij me eigenlijk. Had tegen mijn zusje al eens gezegd dat ik het de laatste maanden niet meer zo leuk vond en dacht om er mee te stoppen. Veel gezeur over wat er geplaatst werd. Veel dingen die niet geplaatst werden, de sjeu was er ook wel een beetje van af.
Aan de andere kant bracht het me nog steeds bij leuke dingen en evenementen en dat zal ik dan ook best wel gaan missen.
Beide hebben wel een mail teruggestuurd met daarin dat we dit zo nu echt niet leuk vonden en dat is een understatement.  Mijn openingszin was : Ik heb wel leukere cadeautjes voor Sinterklaas gehad.
Ach er komt vast wel weer wat anders op mijn pad of zoals mijn zus zei, je wordt 65 tijd om met pensioen te gaan…… haha…… niks voor mij dus.
Nog twee edities te gaan en dan is het over. Van de 1499 keren dat de krant verschenen is heb ik er 1000 gevuld met artikelen en altijd met heel veel plezier gewerkt. Ook wel eens stomme fouten gemaakt, maar gelukkig meestal leuke reacties gekregen..
En Mirjam als jij het leest even nog ssssssssssstttttttttttt als het goed is gaan ze het volgende week zelf publiceren op de voorpagina althans dat hebben wij wel min of meer “geëist”. 
We wachten het maar af hoe het verder zal lopen…Weer iets afgesloten zo zit het leven nu eenmaal in elkaar heb ik wel gemerkt en dan opent er wel weer een andere deur.

17 gedachten over “Sinterklaas surprise

 1. Wat een lomperikken zeg. Op 5 dec. Ff een k*t bericht sturen aan je medewerkers. Flink empathisch vermogen van de directie daar. Hoop dat er weer wat voor je komt. Dit was wel een super baantje.

 2. Al hadden ze het dan nog maar op rijm gedaan, maar zó had dat natuurlijk nooit mogen gebeuren.
  Maar inderdaad, helaas verdwijnt er steeds meer gedrukt geschreven woord, jammer.
  In aanmerking genomen hoelang je er al voor werkte had dit toch zéker veel persoonlijker gemoeten.

  1. Een jaar of vier geleden is het bedrijf overgenomen met een nieuwe directie die zich gespecialiseerd hadden op drukkerij en die krant als extra erbij kregen. Dus die hadden er ook geen binding mee en hebben er ook niet veel aan gedaan om het levend te houden. Het is niet anders alleen de manier waarop het ging is niet zo leuk natuurlijk.

 3. Nou zeg, dat is toch helemaal respectloos. Ach de organisatie zul je hier de schuld niet van kunnen geven. Dat is vast een onervaren medewerker die de opdracht kreeg om jullie af te zeggen.
  Ach joh.. er komt vast wel weer wat op je pad en zo niet.. dan maar niet. Je hebt straks je kleinkind, je relatie kost veel tijd. Geniet er maar lekker van hoor!

 4. Wat jammer dat je schrijven bij de krant dan op die manier wordt gestopt zeg!!! Was netter geweest als ze het persoonlijk hadden gedaan, maar goed ………. het is zoals het is, en inderdaad, ik hoop dat er voor jou een andere deur open gaat met iets nog veel leukers erachter.

  1. Ik zag het wel aankomen eigenlijk al drie jaar verbaasde ik me dat het nog steeds doorging. Moest duidelijk geld bij. Heb al weer een paar aanbiedingen gehad voor in besturen te komen. Zit wel wat leuks bij maar ga eerst even mezelf bezinnen wat ik wil en niet wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s