Nationale vrijwilliger dag

duimVanavond was ik uitgenodigd om een nieuw initiatief van de gemeente te verslaan voor de krant, de uitreiking van een vrijwilligerspaspoort. Alle vrijwilligersinstanties waren uitgenodigd per club mochten er twee komen en zo’n 160 mensen hadden zich aangemeld.
Er was ook een buffet bij dus ik dacht, kom op, een van de laatste keren dus ik doe nog maar een keer mee.
De inloop was een half uurtje van te voren maar toen ik kwam best op tijd was de ruimte al helemaal vol. Het was staande receptie. Nu kan ik daar al heel slecht tegen, staan, ik loop nog liever 10 km dan dat ik sta en zeker na vanmorgen toen ging ik helemaal door mijn rug heen. Wilde een emmer optillen en opeens schoot het er in. Kon wel lopen, fietsen en ook nog wel wat doen maar zo’n tijd staan deed er echt geen goed aan. Was blij dat ik ergens nog een kamertjes ontdekte waar nog een aantal mensen ook hun toevlucht toe genomen hadden, een soort wachtruimte met stoelen waar ik even zittend kon eten. Daarna was het weer staan want het aantal zitplaatsen voor de presentatie was ook te weinig. Eigenlijk was de zaal gewoon te klein om al die mensen over de vloer te hebben maar goed.  Nog wel hier en daar een praatje gemaakt en kreeg meteen van een vrijwilligersorganisatie al een kaartje in handen geduwd toen ik vertelde dat mijn krant er mee stopte en de vrouw zei, wij hebben nog goeie bestuursleden nodig.  Ik vertelde dat ik het even aan wilde kijken wat ik wilde gaan doen maar goed misschien is het een optie om toch te doen.
Nou ja de presentatie ging over de toekomst, zelfrijdende auto’s , robotisering van dingen in huis, verzorging….. vond het niet zo heel boeiend en ook weinig met vrijwilligers te maken.  naamloosUiteindelijk toch de eerste pas uitgereikt, dat vind ik trouwens wel een mooi initiatief, een pas waarmee vrijwilligers korting krijgen bij verschillende bedrijven en een box met bonnen ter waarde van 50 euro dus. Je moest wel minimaal 4 uren per week vrijwilligerswerk doen.
Merkte ook wel aan de aanwezigen dat ze het aardig langdradig vonden. Toen ik thuiskwam was mijn rugpijn weer aardig teruggekomen. Heb dus Wim maar gebeld of hij hier kan komen in plaats van dat ik morgen weer naar Apeldoorn zou gaan en dat zou hij doen dus.  Vond het wel vervelend want had me wel weer verheugd op een weekendje Apeldoorn maar het is niet anders.  Hoop dat het morgen wat beter gaat want ik zou nog foto’s maken voor een zorginstelling ook vrijwilligerswerk trouwens, denk dat ik ook maar zo’n pas aan ga vragen haha.

27 gedachten over “Nationale vrijwilliger dag

 1. Ik vind het “vrijwilligerswerk” wel een beetje doorgeslagen, er wordt véél te veel door vrijwilligers opgeknapt waar eigenlijk gewoon een baan voor iemand in zit. Er worden steeds meer mensen ontslagen uit functies die men dan met vrijwilligers in gaat vullen. Zo komen we nooit van een groot deel van de werklozen af. Ik doe zelf nooit vrijwilligerswerk maar kijk in m’n eigen omgeving rond of ik iets voor iemand kan betekenen. Als je ziet dat bijv. in de dagopvang op een groep van 25 mensen 2 beroepskrachten actief zijn en verder nog 2 vrijwilligers worden ingeschakeld. En zo gaat het ook in zorghuizen , té weinig ter zake kundig personeel aangevuld met vrijwilligers.
  Ik hoop dat het weer wat beter gaat met je rug, lekker warm houden en ontspannen wil nog wel eens helpen.

  1. Ik zie hier in het zorgcentrum ook dat er mensen verdwenen zijn die een betaalde baan hadden en daarvoor zijn nu vrijwilligers. Dat is ook verkeerd bezuinigen en het zou ook werkloze mensen een baan kunnen geven.

 2. Wij kregen gisteren allemaal een gebakje ivm de dag van de vrijwilligers. Leuk om op die manier toch nog eens gewaardeerd te worden.
  Wel een goed idee van jullie gemeente om zoiets te doen. In Rotterdam zie ik dat nog niet gebeuren, want behalve een vrijwilligersontbijt, waar je maar één keer in je carriere naar toe mag, wordt er niet veel gedaan.

 3. Goh lastig pijn in de rug en niet even kunnen zitten bijna. Vrijwilligerswerk hadden ze nooit uit moeten vinden dan had nu iedereen die wil werken werk.

 4. Ik neem mijn pet af voor mensen die vrijwilligerswerk doen. Niet alleen voor de koffieschenkers maar ook voor de opa’s die in het weekend de jeugd op het voetbalveld helpen.
  Sterkte en beterschap met je rug. In beweging blijven, is het beste… ♥

  1. Dat is zeker waar het zorgcentrum bij ons heeft 160 vrijwilligers waarvan natuurlijk sommige ook maar een paar uurtjes maar goed. Een aantal vrijwilligers banen noem ik het maar zijn eigenlijk gewoon banen die eigenlijk betaald zouden moeten worden.

 5. Chapeau! Waar zou dit soort werk zijn zonder vrijwilligers. Jammer dat je krant verdwijnt. Al die kleine plaatselijke krantjes moeten het loodje leggen wegens gebrek aan adverteerders. Echt jammer.

  1. Klopt hoor het is zeker voor bepaalde doelgroepen heel jammer. En ik ga het ook wel missen natuurlijk maar zag het wel al een aantal jaren aankomen dus zo verrassend was het niet voor me.

    1. Achteraf viel het allemaal goed zo dat Wim hier was maar vond het wel jammer dat ik niet in Apeldoorn was, heb foto’s gezien het was daar zo prachtig… nog veel meer sneeuw dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s