Deze is gered……

Vandaag de zon scheen, blauwe lucht en dan ben ik niet te houden hoor dan wil ik lekker gaan fietsen een eindje. Nou fiets ik altijd graag met een doel dus ik dacht, even naar mijn broer en schoonzus mooi stukje is dat km of 10 via de mooie route.
Alle Siberische kou (als je de weermannen moet geloven) trotserend, pff er stond best een koude wind hoor maar wat kunnen ze tegenwoordig toch overdrijven zeg, was het heerlijk om te fietsen.
Even een bakje bij mijn schoonzusje gedaan, onderweg nog wat kuifeenden gefotografeerd, zat een heel groepje bij elkaar. Altijd wel aardig schuw maar vind het van die mooie eenden.
Op de terugweg zie ik twee fazanten die daar aan het foerageren zijn en ik stap even af, ze zijn al snel ver weg, maak nog wel een paar foto’s maar die zullen wel in de prullenbank verdwijnen.Fazant (Small)
Als ik weer naar mijn fiets loop zie ik in het weiland opeens iets raars en als ik dichterbij kom zie ik dat het een schaap is dat op zijn (haar) rug ligt, weet eigenlijk niet of ze nog leeft. Wat ik wel weet is dat ze zich niet meer om kan keren en dan zal stikken of al gestikt is.
Ik loop in de richting van het weiland en zie het schaap toch nog flink trappelen dus er zit nog genoeg leven in. Ik kan er bijkomen via het hek in het weiland had ik gezien dus ga die kant op.
In mijn ooghoek zie ik een wielrenner aankomen en ik vraag of ie even wil helpen. Hij stapt af en vraagt wat er aan de hand is. Als ik het uitgelegd heb zegt hij ik denk niet dat ze het nog zal redden. Maar ik zag haar nog aardig spartelen antwoordde ik en samen liepen we naar het hek toe waar hij natuurlijk veel eerder over was geklommen dan ik.
Als we bij het schaap komen begint de man haar om te draaien en al snel staat weer op haar poten en loopt weg. Ze heeft het duidelijk nog wel een beetje benauwd en zoekt wat steun bij een vriendin zal ik maar zeggen. De schapen in de buurt van haar beginnen te allemaal te blaten.
We lopen weer terug naar het hek en klimmen er weer over. Inmiddels komen ook de andere schapen, zelfs uit een ander weiland allemaal blatend op ons af rennen.
Natuurlijk weet ik dat ze denken dat ze eten krijgen maar toch lijkt het wel een dankjewel concert en het voelt aan als een magisch moment. SChapen 1 (Small)SChapen (Small)Ik bedank de wielrenner voor het helpen, hij wenst me nog een goede dag verder. Zelf blijf ik nog even staan kijken, zie hoe het schaap weer helemaal hersteld is. Die redt het wel, het is voor mij de tweede keer dat ik samen met iemand een schaap omkeer maar het blijft zo mooi om te zien……………. en zeker als ze straks in het voorjaar gaat lammeren……….

28 gedachten over “Deze is gered……

 1. Een goede daad in 2018!
  Schaap gered!
  Hoewel je eens moet nalezen hoe je dat veilig kan doen voor het schaap.

  Vandaag ook een fietstocht gemaakt met Trees. 30 km op haar nieuwe fiets. Zadelhoogte bijgesteld en veel gelachen. Koud was het niet, wel lekker fris. In de Helletocht, daar was het koud. Ik schaatste toen een ijsbeer voorbij met een zak kolen op zijn rug.

 2. Fantastisch dat je het schaap kon redden ze gaan inderdaad dood . Ik zat ooit in een trein die door de machinist werd stilgezet omdat hij een schaap op de rug had zien liggen. ging een applausje op in de trein toen het klusje geklaard was.

 3. Je hebt toch ook overal oog voor.
  In de sloot voor mijn huis komen elk jaar de kuifeenden zich laten zien, paar dagen stuk of 6 en dan zijn ze weer weg.

 4. Wat fijn ook dat je bij dat schaap kon komen. Heb met vakantie wel eens gehad dat er ook een schaap op haar rug lag te spartelen, maar ik kon er niet bij, en wist niemand in de omgeving te bereiken ….. dat is niet leuk, want je weet hoe het voor het beestje gaat eindigen ……..

  1. Ja dat heb ik ook wel eens gehad maar je kan dan ook de politie bellen daarvoor. Hoewel voordat die er zijn is het misschien ook al te laat. Dat is gewoon vervelend. Gelukkig konden wij hier wel bijkomen.

 5. Goed gedaan en dat moet goed voelen ook. Ik heb laatst op TV gezien hoe je dat alleen kunt doen.
  Vast wel op YouTube te vinden. Je moet achter de kop gaan staan, dan ergens onder de voorpoten vasthouden, optillen en dan zo op haar 4 poten rechtzetten, dus eerst de achterpoten en dan de voorpoten.. Geloof ik… ik ga zelf ook nog eens zoeken!

  1. Was wel blij dat die man hielp hoor want het zijn best sterke beesten. Had het alleen ook wel geprobeerd want anders gaan ze dood dus ook al zou ik het dan niet helemaal volgens de regels doen heeft ie in ieder geval nog wel een kans. Deze liep weer gezellig met de andere mee later.

 6. Ja wat kunnen ze overdrijven, lijkt of ze niks gewend zijn. Een schaap op zijn poten zetten doe we ook wel eens en wist je dat het zelfs verplicht is om het te doen.

  1. Nee dat laatste wist ik niet maar denk dat veel mensen het ook gewoon niet zien. Heb ook al regelmatig melding gedaan van koeien in de sloot in de zomer en zag dan ook dat andere mensen er gewoon voorbij fietsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s