Stinken als een………

Afgelopen zaterdag echt zo’n heerlijke dag met mijn zusje gehad, meestal spreken we elke week wel een keer af maar de laatste weken van december was dat er bijna niet van gekomen dus nu “moest” het weer of eigenlijk “mocht” het wel een keer. Ze stelde voor naar Rotterdam te gaan, tegenwoordig gaan we dan met de fiets naar het metrostation en daarvandaan zit je zo hartje Rotjeknor. En ja hoor haha op de metro kreeg ik 65 + korting zo leuk toch.
Snuffelen in winkeltjes, niks nodig en eigenlijk ook niks gekocht, bakje doen, kletsen en nu ook dit jaar zoals we meestal doen poffertjes gaan eten bij de Blaak, smaakten heerlijk en het is er altijd gezellig druk. Hoe goed kan je het hebben. Op de terugweg nog even Krimpen aangedaan omdat zijn daar nog wat boodschappen wilde halen en zo hadden we een goed besteed en heerlijke dag samen.
Het laatste stukje fietste ik alleen naar huis tussen de weilanden door op een boerenweg en ik zit zo om me heen te kijken en zie opeens iets bewegen in het gras. Ik stap af, pak meteen mijn camera en zie dus dat het een bruin beest(je) is dat daar heel snel door het gras heen rent, dacht in eerste instantie dat het een wezel was maar daar was ie te groot voor. Ik blijf foto’s maken, hij heeft me wel in de smiezen en gaat er vandoor richting sloot, kan zo snel niet zijn met de camera dus dat mis ik maar zie hem nog wel heel snel die sloot overzwemmen en weer de kant opklimmen.

En wat een mazzel hij komt mijn kant op en gaat even in de slootkant zitten zodat ik een paar foto’s kan nemen. Even later neemt ie heel snel de benen en is verdwenen. Wat een bijzonder ontmoeting was dat zeg. Dat kopje het lijkt net een klein beertje. Gauw naar huis gefietst om te kijken of er een paar leuke foto’s bijzitten want zulke ontmoetingen komen niet zo heel vaak voor en ja hoor dat is gelukt.
Wat een bijzonder dier waarop wel wat spreekwoorden van toepassing zijn, hij stinkt als een bunzing (al heb ik dat niet geroken daar was ie te ver weg voor) zwemt als een rat en gaat er als een haas vandoor.
Nou ja een rode kool maaltijd, avondje dom detectives zitten kijken op tv en haken aan de aankleding van de kraammand tot 2 uur ’s nachts ……….. Echt een super dag……….

18 gedachten over “Stinken als een………

  1. Geweldig mooi stukje natuurschoon!

    Een drachtige schaap duw je over zijn kont heen weer op zijn poten.
    Anders kan het verkeerd gaan.

  2. Toen ik de jacht- en fauna-opleiding deed, moesten we deze diertjes uit de serie marterachtigen leren herkennen en uit elkaar houden, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het zo spontaan niet meer weet. Super leuk dat je zoiets tegenkomt. Leuke foto’s.

  3. Nou dat is een leuke toegift na een gezellige dag uit. Wat knap dat je dat zag, lijkt me niet heel makkelijk om ze te spotten. Kopje lijkt ook een beetje op een wasbeertje met die streeptjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s