Staat een man bij de Hema…..

751_500_csupload_42980449Vandaag een zussie dag dus samen stukje fietsen, bakje doen, boodschapjes en lekker kletsen samen.
Natuurlijk bij de Hema een bakje zitten doen. Mijn zusje ging even naar toilet terwijl ik “met mijn leven” haar spulletjes bewaakte zoals we dat altijd voor de grap zeggen. Terwijl ik daar zat kwam er een man binnen en blijkbaar kende hij een stel dat aan een tafeltje naast ons zat en raakte daar mee in gesprek.
En het gesprek ging over kinderverjaardagen, de man sprak wel zo duidelijk dat ik echt mijn oren niet hoefde te spitsen om hem te horen.
Hij had het over kinderverjaardagen, blijkbaar vond hij dat maar niets en beschreef het in mooie woorden en druk gebarend.
_ Dan moet je naar zo’n verjaardag begon hij van een kind, voor 5 euro koop je tegenwoordig niets meer dus je koopt iets voor 20 euro. Dan kom je daar binnen zit het vol met mensen, je valt over de kinderen en je geeft je cadeautje. Het kind pakt het nog net uit en gooit het dan op de grote hoop met andere cadeautjes, die ook nog eens allemaal herrie maken. 
Je krijgt een stukje van de kindertaart,  zo’n klein stukje (hij wees tussen zijn vingers een stukje van 4 cm ongeveer aan) want er moeten natuurlijk zoveel mogelijk stukken uit die kaart gesneden worden. En dat ligt dan op een kartonnen bordje, een bordje van Sponge Bob.  Wat moet ik daar nu weer heen met een plastic vork erbij. Dat is toch vreselijk. Je krijgt nog een kopje koffie en na een uurtje ga ik weer, niet eens toegekomen aan een drankje.  Nee kinderverjaardagen dat is echt niets voor mij hoor. Die kinderen krijgen zoveel cadeautjes dat ze er helemaal niet blij meer mee zijn.
Ik heb niets tegen kinderen hoor, ik heb een collega die heeft ook een kleine, daar ga ik wel eens een bakje doen en dan neem ik wat mee voor dat ventje. Dat is dan een op een, hij heeft er aandacht voor en je merkt dat hij het ook leuk vindt.  Ik vind dat veel fijner.
De man sloeg de uitnodiging voor een bakje koffie van het stel af en ging weer verder. 
Ik moest echt lachen om het verhaal, zei tegen mijn zus, je hebt weer wat gemist hoor.
Maar op de terugweg zat ik er ook nog wel over na te denken en dacht, eigenlijk heeft ie ook wel gelijk.
Ik zie ook wel eens foto’s op Facebook van kinderverjaardagen en soms denk ik wel, gaat het er nu om wie de meeste cadeautjes gehad heeft. naamloosEn als ik wel eens zie op kinderrommelmarkten wat er allemaal te koop is.  Ook wel lastig want als je naar een kinderverjaardag gaat wil je toch ook niet met lege handen binnen komen.
Maar toch……. misschien zou het soms wel wat minder kunnen. O hemel dat zeg ik als aanstaande oma die momenteel bij iedere kinderafdeling loopt te snuffelen en me in moet houden om dan die schattige dingen te kopen….. pfff zo spreek ik mezelf ook weer tegen natuurlijk.

18 gedachten over “Staat een man bij de Hema…..

  1. Het fijnste van een kinderverjaardag is dat het een heel jaar duurt voordat het weer jarig is. Tenminste, zo bekeek ik het als Roos jarig was (-: Wat nóg erger is, zijn kinderfeestjes…

    1. Hoop dat je wel een leuke tijd had bij je kleindochter, neem aan dat je al weer terug bent inmiddels. Ik vind het wel grappig hoor je ziet dan die kinderen opeens soms weer een half jaar of jaar ouder.

  2. Die man is misschien ook ergens onderweg zijn spontaniteit en creativiteit kwijt geraakt? De meeste kinderen zijn nog gewoon blij met hun kado’s, zelfs die van €5,00, is mijn ervaring. En zelf kijk en luister ik altjd naar het gekrioel van al die kindjes.Je ziet en hoort soms de leukste dingen. En ik weet nog hoe spannend onze kinderen het vonden om jarig te zijn. En taart op een bordje van Sponge Bob, hoe feestelijk kan het zijn. Hij was zelf ook niet snel tevreden.

  3. Vooral mannen hebben vaak moeite met dit soort feestelijkheden. Wij gaan bij de achterkleintjes altijd even langs op de echte verjaardag. Onze kleindochter viert álle verjaardagen altijd tegelijk ergens in de zomer omdat drie van de vier nét na de feestdagen jarig zijn . En kleine kinderen hebben na een half jaar meestal behoefte aan wat andere speeltjes. Zo voorkomt ze dat ze álles in één maand krijgen en verder het hele jaar niets.

    1. Ik had dat ook altijd mijn verjaardag en Sinterklaas dicht bij elkaar. Bij Peter liet ik altijd wat dingen ongeopend tot later dan had hij weer wat nieuws. Gisteren was ik even bij hem en hadden we het er zo over en dat wist hij nog steeds dat het zo ging.

  4. 😆 leuke man! Dat van de vele cadeautjes is misschien wel waar wij doen na het uitpakken en na het feestje (bij ons kunnen de feestjes tot in de late uurtjes door gaan) wat cadeautjes opbergen en wat om mee te spelen en dan na een tijd komt er wat nieuws tevoorschijn en ze weer helemaal happy 😁 zo word niet al het speelgoed “verwaarloosd” 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s