Alweer een wakkere ambtenaar

222Ik weet dat ik jubelend en juichend door het leven moet gaan nu alles goed gaat met Yenthe en ik ben er ook heel blij om dat alles zo goed gaat, dat ik regelmatig lekker even met haar ga knuffelen en geniet hoe die twee met haar omgaan en bovendien is het ook een heel lieve en makkelijke baby.
Maar ik heb best even een dipje, de ontlading van de bevalling, het nieuws en de onzekerheid van de operatie, het kwijtraken van mijn werk een paar weken geleden hebben toch wel aardig aan mijn zenuwen gevreten en het is er dan ook aardig ingehakt.
Misschien ook omdat iedereen opeens ook weer begint over Angela, wel begrijpelijk natuurlijk maar toch denk ik dan, hoor mensen er jarenlang nooit over en nu lijkt het wel of iedereen er over wil praten.
Nou ja als klap op de vuurpijl belde vanmiddag mijn exgenoot op. Hij had een brief van de gemeente gekregen waarin stond dat de grafsteen op het grafje van Angela op de verkeerde plaats stond en dat we de steenhouwer opdracht moesten geven om de steen te verplaatsen.
Zijn ze nou helemaal gek geworden na ruim 36 jaar opeens daarover te beginnen. Hoezo is er plotseling na 36 jaar een ambtenaar wakker geworden of zo.
Bovendien wist ik het allang. Een paar jaar geleden verdwenen er steeds dingen van de grafjes als ik er wat opgezet had. Toen heb ik met een ambtenaar van de gemeente gebeld daarover en die merkte al op dat de steen eigenlijk op de verkeerde plaats stond.
In de kindergrafjes worden twee kinderen begraven namelijk en de eerste die daar begraven wordt mag een steentje halverwege plaatsen en het kindje dat later begraven wordt aan de achterkant.
En hoe dat destijds gegaan is kan ik echt niet meer zeggen, blijkbaar werd toen de administratie nog niet zo nauwkeurig bijgehouden. Bovendien is het toen met samenwerking van de beheerder van het kerkhof de steen geplaatst. En van het andere kindje is geen steentje geplaatst dus wie heeft er dan last van. Bij toeval kwam ik er ook achter wie er bij Angela begraven is. Ik kwam een keer bij een zoveel jarig getrouwd echtpaar en die dochter van die mensen vertelde toen dat haar zoontje bij Angela in hetzelfde grafje ligt en daar komt dit dus niet vandaan, dat weet ik zeker.
Het is jammer dat de ambtenaar waar ik een paar jaar geleden alles mee besproken en afgerond heb met pensioen is inmiddels. Maar ik weet zijn animaatjes-ambtenaar-51679.pngnaam nog en had altijd goede contacten met hem omdat hij ook de inburgeringen deed en daar kwam ik altijd foto’s van maken voor de krant.
Nou maandag maar eens gaan bellen, eigenlijk helemaal geen zin in maar ik wil dit toch wel goed afgerond hebben.
In het weekend kom ik weer eens langs om de laatste logjes te lezen, sommige wel al gelezen maar nog niet gereageerd. Even pas op de plaats, wat meer gerust en even bijkomen maar.

19 gedachten over “Alweer een wakkere ambtenaar

    1. Nee wat dat betreft had ik het al heel even gehad met die gemeente hier maar goed ga maar weer bellen. Mijn zus zei als ze moeilijk doen zou ik meteen de pers opzoeken….. ook nog een optie.

  1. Wat vervelend dat gedoe met dat grafje, zeker as niemand er last van heeft had men dat beter kunnen laten rusten. Het is niet héél vreemd dat mensen nu ook aan Angela denken, dat had je zelf ook natuurlijk . En het blijft dan een moeilijke afweging of er wel of niet over gesproken kan/moet/mag worden. Maar alles bij elkaar wel verklaarbaar dat je eerst alles weer even “op z’n plaats”moet krijgen.Jammer hoor dat je net nú lastig gevallen wordt met iets dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Doe lekker rustig aan, het komt allemaal wel weer op z’n plaats.

  2. Wat waardeloos zeg, dat ze nu na 36 jaar nog eens wakker worden en op hun strepen gaan staan ……… erg slecht!!
    Let goed op jezelf. Trouwens, ik geloof dat ik gemist heb wat voor operatie je moet ondergaan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s