Leuker kunnen we het niet maken……..

Belastingen 5 (Small)Toen ik in december in Apeldoorn was gingen we weer wandelen en kwamen in de buurt van de belastingkantoren terecht. Een flink complex van gebouwen en we gingen er eens wat dichter in de buurt kijken waar onze centen naar toe gaan.
Er bleek een heel park omheen te zijn met veel waterpartijen waarin ook weer elementen zitten.
Nou is Wim helemaal van de vissen dus die zei meteen waarom zitten er geen vissen in maar heel veel wist hij er ook niet vanaf dus heb ik het maar eens even opgezocht en kwam bij het volgende terecht.  Belastingen 1 (Small)

Twee niervormige nieuwbouwtorens van zestien verdiepingen, een ondergronds plintgebouw met hoofdentree, vergadercentra en restaurant van de Belastingdienst met daarbij een parkeergarage voor bezoekers. 

Bij het ontwerp van het complex is gestreefd naar integraal ontwerpen; er is nauw samengewerkt tussen architect, landschapsarchitect, constructeurs en installatieadviseurs. Dit heeft geleid tot innovatieve oplossingen. 

Belastingen 3 (Small)In de gebouwen is een geheel flexibel lichtschakelsysteem gerealiseerd. De verlichting is geïntegreerd met de klimaatbeheersing. Een andere bijzonderheid betreffende de verlichting, is het feit dat het in een stervorm is toegepast. Dit zorgt ’s avonds in het donker voor spectaculaire effecten van buitenaf.  

Het complex heeft een zeer energiezuinige installatie met een energieprestatienorm die 25% lager ligt dan de op dat moment verplichte norm. Bij het complex is een apart energiegebouw geplaatst met daarin een warmtekrachtinstallatie. Het zogenaamde plintgebouw heeft een waterdak en deze is verbonden aan de warmtekrachtinstallatie.  Belastingen 2 (Small)

Aan de gevel van de twee torens zijn vaste lamellen bevestigd die als het ware lijken te zweven. Op de plaatsen waar het licht langs de lamellen naar binnen valt, zijn patronen op de ruiten gemaakt waardoor het licht gefilterd wordt. Beide maatregelen zorgen voor een vermindering van het gebruik van kunstverlichting. De adviseurs van Deerns hebben tevens de voorzieningen voor de vergadercentra en het restaurant verzorgd.

Belastingen 4 (Small)Nou ja blijkbaar is er goed over nagedacht dus, het ziet er ook wel mooi uit allemaal, het is een heel complex alles bij elkaar en heeft de naam Belasting (Small)Walterboscomplex gekregen.

In de tuinen er omheen waar we gingen wandelen stonden ook een aantal beelden waarvan er twee waren die ik wel vond passen bij het belastingdienst.
Een vrouw met een grote doos in haar handen, stelde zo voor dat daarin het geld zat dat ze naar de belastingdienst moest brengen.
De man kwam er nog slechter van af, die was letterlijk helemaal uitgekleed……..
Hoewel hoe was hun slogan ook al weer “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”……

10 gedachten over “Leuker kunnen we het niet maken……..

  1. Whahahahaha, beeldend geschreven over de beelden!
    En ja DUURzaam bouwen kunnen ze heel erg goed bij de instanties die over heel veel geld beschikken.

    1. Haha ja als je regelmatig in Apeldoorn komt zal dat best wel. Weet trouwens niet of ze in de buurt van de Apenheul staan maar zal er niet ver bij vandaan zijn want Wim woont daar ook in de buurt. In de zomer horen we op zondagmorgen de apen wel eens roepen/gillen haha.

  2. Eigenlijk zou natuurlijk álles zo energiezuinig gebouwd moeten, als het kan moet het ook gebeuren.
    ja grappig die beelden, zeker weten ,die man is écht helemaal uitgekleed door de belastingdienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s