Drop of dronder

Boekje (Small)Mijn leven lang heb ik altijd veel gelezen. Mijn moeder vertelde altijd als ze het over mij had van vroeger, die zag je nooit, die zat altijd ergens te lezen. De versleten kinderboeken zijn daarvan de getuigen.
Iedere week naar de bibliotheek, een christelijke bibliotheek eerst ingedeeld in leeftijd maar omdat ik zoveel las mocht ik al boeken van een hogere leeftijd meenemen omdat ik die andere allemaal al had gelezen.
Eigenlijk tot een aantal jaren geleden heb ik altijd veel gelezen Boekje 1 (Small)maar de laatste jaren komt het er haast niet meer van. Ik lees nog wel van alles, blogs, nieuws, kranten maar echt boeken bijna niet meer.
Ben ook nooit een verzamelaar van boeken geweest. Heb wel een bescheiden boekenkast maar daarin staan praktisch allemaal boeken die naslagwerken zijn. Boekje 2 (Small)Over van allerlei van tuinieren tot fotograferen en ook wel veel boeken over de geschiedenis van ons dorp en dat soort dingen.
Romans heb ik praktisch niet, ook nooit behoefte aan gehad, ik leende ze in de bieb en bracht ze gewoon weer terug. Wilde ik het nog een keer lezen haalde ik het nog een keer, dat gebeurde met een aantal boeken wel eens.
Wat ik altijd al leuk vond was in winkels rondneuzen en dan even gaan zitten in de hoek met klein boekjes,  sommige met gedichten, soms van die wensboekjes, nou ja van alles wat eigenlijk.Boekje 4 (Small)
En vorig jaar ging ik wat gerichter in kringloopwinkels er naar zoeken, die miniboekjes en heb er nu inmiddels een stuk of 15 denk ik verzameld.
Dus tijd om een boekenkastje er voor te gaan maken, had in eerste instantie een diep houten dienblad gekocht waar ik plankjes in wilde gaan maken.
Maar denk dat ie toch te ondiep is dus ga ik verder op zoek in de kringloop naar iets anders, loop vast binnenkort wel wat tegen het lijf op mijn speurtochten.
Boekje 5 (Small)Heb wel een paar ontzettend leuke boekjes ontdekt inmiddels, ook wel opvallend al een stuk of 6 in het Engels zoals twee van die schattige boekjes van Pooh beer. Dat was altijd al mijn favoriet om voor te lezen aan Peter. Vorige week vond ik de allerkleinste Bosatlas en wel de Junior boskabouter genoemd. Zo grappig. En gisteren scoorde ik Drop of Dronder of het wel “Het rijke leven van Jochum Douwega van puntzak tot Oldtimer” Een verhaal over een dropfabrikant.  Heb het bijna uit, toch weer een boek gelezen haha……
Toen ik vanavond Wim belde Boekje 6 (Small)en hem vertelde dat ik dat boekje gescoord had zei hij, dat heb ik ook, even zoeken.  Nou is dat bij hem niet zo gemakkelijk want die heeft zo enorm veel boeken maar toch na even had hij hem te pakken. Hij vertelde hoe het er uit zag en las de eerste zinnen voor. Hoe is ’t mogelijk zeg dat hij precies datzelfde boekje als ik had.Boekje 3 (Small)
Nou ja ik hoop nog vele juweeltjes te scoren die allemaal een plaatsje krijgen in mijn miniboekenkast die ik nog moet maken dus maar dat komt er wel. En voor de prijs hoef ik het niet te laten want ze kosten 25 cent per stuk kleine boekjes.  En op deze 14e februari Valentijnsdag (waar ik niks aan doe hoor) vond ik ook “Liefde is Tijdloos” en dat is  wel heel toepasselijk.

18 gedachten over “Drop of dronder

  1. ja wat moet je met al die planken vol….Eddy du Perron vertelde over een vriend die na het lezen van een boek alles eruit scheurde wat hij niet belangrijk vond.
    Er bleven wat haveloze halve katerntjes over. Het was dan ook een Fransman, in Frankrijk is het heel gewoon dat mensen een gelezen boek in de trein laten liggen. Hun boeken zijn ook niet gemaakt voor het eeuwige leven, kijk naar de Gallimard edities, als je ze jong hebt gekocht ziit je op je ouwe dag met een plank vol verkruimelde wereldliteratuur. want dat is het meestal wel.

  2. Ongeveer net als bij jou was ik als kind een boekenworm en nog wel eigenlijk.De bib was het meest bezochte openbare gebouw naast school natuurlijk.Ik heb al mijn boeken een tijdje terug aan de kerk geschonken voor de jaarlijkse boekenmarkt,de ruimte is nu opgevuld met wol e.d voor het goede doel.Enkel Wilbur Smit bewaard en tuinboeken,fotoboeken e.d Ik laat geen boeken liggen in de trein maar wel in havens met een ‘mini bib’ want ondanks een e-reader koop ik af en toe een boek of ruil wat in die mini bib dus.

    1. Ik ken onderweg ook wat van die mini biebs zo leuk is dat. Heb ook wel boeken naar de kringloop gebracht die ik niet meer las. Een enkele keer koop ik daar wel eens wat omdat ik weinig meer lees ben ik geen lid meer van de bieb.

  3. Ik volg een beetje jouw lijn, las vroeger veel meer dan nu en wat ik aan boeken heb staan is overwegend naslagwerk. Nu lees ik zelden boeken, kom er niet aan toe. Leuk die kleine boekjes en je bent zo vindingrijk dat je er wel iets voor gaat vinden.

  4. Ook niet zo’n lezer. s’Avonds in bed een half uurtje. De meeste boeken die hier staan zijn Hobbyboeken. De boeken die jij laat zien zeggen mij helemaal niks terwijl we wel een beetje van dezelfde periode zijn

  5. Als kind heb ik me door de bieb heen gevreten. Niets was veilig voor me. Ik ben er in elk geval niet dommer van geworden. Nog steeds kan ik geen boekwinkel voorbij lopen zonder stil te staan bij de etalage. Wijzer geworden met de jaren ga ik er niet meer zo vaak naar binnen (-:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s